Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider ‘Goed geholpen’ (zzp)

Posted Aug 18, 2022
Project ID: YIS000797
Location
Dordrecht , Zuid-Holland
Duration
7 maanden
(Oct 3, 2022 - Apr 30, 2023)
Hours/week
28 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Aug 24, 2022 12:00 PM

Startdatum inzet: per oktober

Duur inzet: verwachting 7 maanden

Uren per week: 24- 32

 

We zijn op zoek naar een ''projectleider'' voor het versterken van de kennisbank tbv. van de customer journey van de burgers van Gemeente Dordrecht. Denk aan een stukje contentmanagement, makkelijk vindbaar voor de gebruikers. 

Daarnaast zit er ook een groot deel procesverbetering in waarbij je ook zelf procesbeschrijvingen kunt opstellen. Dus je voert zowel regie maar je bent ook hands-on.

Je kunt ongeveer 50/50 vanuit huis/ kantoor in Dordrecht werken.

 

 

Projectleider ‘Goed geholpen’

Dienstverlening Drechtsteden

 

Heb jij een hart voor dienstverlening? En wil je dit inzetten voor de inwoners van de Drechtsteden? Wij zoeken jouw hulp. 

 

Wat ga je doen?

Ons uitgangspunt is: in 1x goed geholpen. Om dit goed te kunnen doen maken we gebruik van een kennisbank. Recent onderzoek heeft hierop een aantal aanbevelingen in kaart gebracht. Wij zoeken jou als projectleider om dit in het brede dienstverleningsperspectief te implementeren. Je zorgt voor een concreet plan van aanpak en verdere uitwerking hiervan. Daarbij is er aandacht nodig voor contentmanagement over alle kanalen heen.

Het team Web, Telefoon & Social Media is één van de grootgebruikers van de kennisbank. Je gaat o.a. met dit team aan de slag met deze aanbevelingen:

·        Invulling geven aan de oplossingen van de leverancier omtrent zoeken in de kennisbank;

·        Verantwoordelijkheid voor juistheid van informatie beleggen bij de contactpersoon;

·        Controle-actie voor aanvullen en updaten informatie kennisbank;

·        Updaten werkinstructie, het ontwikkelen en geven van (extra) trainingen, uitbreiden van het inwerkprogramma;

·        Eenduidige afspraken over wanneer je gebruik maakt van de kennisbank implementeren;

·        Ambassadeurs/ key-users aanstellen.

 

Dit project relateert ook aan diverse andere ontwikkeltrajecten op systeem, proces en gedrag. Bijvoorbeeld klanttevredenheidsonderzoeken, klantreisoptimalisatie en telefonische bereikbaarheid. Hieraan besteedt je een deel van je uren. De precieze invulling hangt af van de status van projecten en jouw specifieke kwaliteiten.

 

 

Wat neem je mee?

Je kunt op basis van de opdracht snel inschatten wie je daarbij nodig hebt en hoe de planning er uit moet zien. Hierbij schakel je makkelijk in een complexe omgeving van diverse partijen van leverancier, ondersteunende collega's en de lijnorganisatie. 

Voor de inzet van dit project is de inzet van diverse collega's een must. Dit valt niet altijd mee in de hectiek van alle dag. Je hebt daarom stevig de touwtjes in handen, regelt de juiste randvoorwaarden en weet mensen te motiveren om hun bijdrage te leveren. Je bent coachend en hands-on, en zet waar nodig jouw kennis in om bijvoorbeeld de procesbeschrijving en werkinstructies kloppend te krijgen. 

 

Je brengt mee:

  • kennis van en ervaring met frontofficeprocessen, systeem- en procesinrichting, contentmanagement en klanttevredenheid(sonderzoek);
  • bij voorkeur kennis van klantportaalsystemen en het ontwerpen van digitale dienstverlening;
  • de kwaliteiten van een teamspeler. Je neemt wel duidelijk de leiding in handen en weet partijen en belangen te verbinden in het gemeenschappelijke doel en afspraken te borgen;
  • een afgeronde relevante hbo+/ wo opleiding of aantoonbaar dit niveau.

 

 

Waar kom je te werken?

Dienstverlening Drechtsteden voert de publieksdienstverlening uit voor de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht en deels Zwijndrecht. Je werkt samen met gedreven collega's aan het leveren van de beste dienstverlening telefonisch, aan de balie en online, aan inwoners, ondernemers en instellingen van die gemeenten. We bundelen de krachten om een toekomstbestendige, innovatieve en efficiënte dienstverlening te behouden en te realiseren. 

We zetten fors in op digitalisering en houden tegelijkertijd ruimte voor maatwerk en persoonlijk contact. Als adviseur maak je deel uit van het team Ontwikkeling & Ondersteuning, wat bestaat uit 15 innovatieve en deskundige collega's. Dit team is verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de dienstverlening en het beleid en ondersteunt de uitvoeringsteams op een aantal taken (o.a. applicatiebeheer en planning & control).

Similar projects

+ Search all projects