Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider & analist sofwarebroker (zzp)

Geplaatst 16 apr. 2024
Project ID: YIS 9155095
Plaats
Helmond, Hybride
Uren
12 uur/week
Periode
5 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 15 sep. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 22 apr. 2024 09:00

Startdatum inzet: z.s.m.

Einddatum inzet: 15-9-2024

Gespreksmomenten zijn op donderdag 25 april in de ochtend en midddag.

Gemeente Helmond


Wij zoeken een ervaren projectleider en analist softwarebroker. Ervaring gemeentelijke software programma's is een vereiste. De opdracht is voor max 12 uur per week, flexibel in te delen. Inschaling conform gemeente CAO schaal 12. Ervaring met Europese aanbestedingen en het analyseren van softwarebrokers van gemeentelijke software is een vereiste. 

 

In april 2024 opent de Gemeente Helmond een nieuw gemeentehuis: ‘Huis voor de Stad’.  

Moderne informatievoorziening hoort bij deze nieuwe stap. Hiervoor professionaliseren we het proces van softwareverwerving inclusief contract en licentiemanagement. Gemeente Helmond is daarvoor voornemens in 2024 een contract te verwerven middels een Europese Openbare aanbesteding met een broker/reseller van standaard softwareapplicaties. 

Voor het projectteam zoeken we uitbreiding in de vorm van een kartrekker die de huidige situatie qua standaard softwareovereenkomsten en licenties goed in beeld kan brengen en het projectteam en overige stakeholders kan meenemen in het nemen van de juiste keuzes en beslissingen om te komen tot een goed en op Helmond passend programma van eisen. 

  

De uitdaging  

Vanuit de projectopdracht maak je jezelf een echte spin in het web rondom het applicatielandschap van de gemeentelijke informatievoorzieningsorganisatie (IV).  

Je kennis van de contractuele mogelijkheden met een reseller neem je mee naar de diverse afstemmingen met de stakeholders en budgethouders van de gemeentelijke standaardsoftware. Je haalt uit de gesprekken de wensen en variabelen op die nodig zijn om een voor Helmond best passende uitvraag aan de resellers en softwarebrokersmarkt te doen. 

Niet iedereen in de keten heeft hetzelfde beeld en verwachting van een softwarebroker. Jij analyseert, adviseert, stemt af en verbindt andere betrokkenen zoals het afdelingshoofd IVA en zijn teammanagers, architecten, i-adviseurs, IT-servicedesk, applicatiebeheer, service- en contractmanagement.  

Op overtuigende wijze informeer je interne klanten en neem je ze mee naar een breed gedragen uitvraag aan de markt in vorm van het Programma van eisen en wensen voor de Europese Aanbesteding. Je doet dat niet alleen! Naast alle stakeholders heb je ook een projectteam met meerdere disciplines (denk aan vertegenwoordiging vanuit i-advies, contractbeheer en applicatiediensten) die ieder vanuit hun rol zullen meewerken en participeren in het project. 

Zo zal de ondersteuning, advies en procesuitvoering op de Europese Aanbesteding door de inkoper worden opgepakt. Met de inkoper zul je dan ook intensief en elkaar versterkend gaan samenwerken. 

  

Functie-eisen  

  •  Je bent accuraat, kan het planmatig werken vormgeven en goed met deadlines omgaan. 

  • Je kan goed luisteren, analyseren en adviseren en weet met een creatieve manier van denken en een frisse blik daarbij een goede mix te vinden tussen formele regels en een pragmatische aanpak.     

  • Je beschikt over overtuigingskracht en weet raad met de bestuurlijke verhoudingen. Je bent vastberaden, geduldig, Je kunt dus ook omgaan met soms tegengestelde meningen.       

  •  Ook weet je jouw adviezen zowel schriftelijk als mondeling helder te communiceren met de stakeholders en deze met het projectteam te vertalen naar aanbestedingsdocumenten.  


       

Verder heb je:  

  • Aantoonbare ervaring met softwarebrokercontracten in een gemeentelijke of overheidsorganisatie  

  • Een bedrijfskundige opleiding of vergelijkbaar op minimaal HBO-niveau;  

  • Kennis van de ontwikkeling van de gemeentelijke softwaremarkt en de daarbij veel gebruikte generieke applicaties en licenties 

    • Affiniteit met contracten, inkoop en aanbesteding.   


         



  

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten