Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectadviseur uitvoering landbouwagenda (zzp)

Geplaatst 25 mei 2023
Project ID: YIS 9134158
Plaats
Leeuwarden, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 12 jun. 2023
Einde: 12 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 5 jun. 2023 12:00

Startdatum: 12-6-2023

Duur opdracht: t/m 31-12-2023

Aantal uren week: 32-36

Inschaling: 11 provincie CAO

Gesprekken: 7 juni tussen 10-13 uur



De landbouw is een belangrijke economisch en beeldbepalend onderdeel van onze provincie. Door actuele maatschappelijke ontwikkelingen staat de landbouw voor grote uitdagingen. Deze uitdagingen vragen om integrale oplossingen, waaronder een transitie van de landbouw

Wij zijn op zoek naar een projectleider die de landbouwagenda verder brengt. Word jij hier blij van? Dan zoeken wij jou!

Inhoud van de functie?

De opgave Landbouw is verantwoordelijk voor de bestuurlijke ambitie om van een viersterren- een vijfsterrenlandbouw te maken, waarbij de vijfde ster een groene, circulaire, ster is. Dit betekent een kwalitatieve groei gericht op het toevoegen van een meer economische en maatschappelijke waarde aan producten. Belangrijk speerpunt daarbij is het doorbreken van het spanningsveld tussen landbouw en andere maatschappelijke doelen. Een van de programma’s waar opgave Landbouw en Voedselproductie uitvoering aan geeft is de Friese Landbouwagenda. Het college van Gedeputeerden Staten van de provincie Fryslân heeft op dinsdag 18 mei 2021 de Landbouwagenda 2021 - 2030 vastgesteld.

 

Met deze agenda wordt gestuurd op doelen, op het geven van een langdurig perspectief aan agrarische ondernemers voor een periode van 25 tot 30 jaar gesteund met structurele financiën. Vanuit provinciaal ingestoken actiepunten wordt in samenwerking met de stakeholders gewerkt aan het wegnemen van belemmeringen en het vertalen van wettelijke opgaven naar concrete doelen voor gebieden en bedrijven. Dit betekent niet dat er toegewerkt wordt naar nieuw beleid, maar dat juist vanuit het bestaande beleid de landbouwsector in staat wordt gesteld om meer te verduurzamen door middel van groen ondernemerschap. De Landbouwagenda is een dynamische agenda die als leidraad dient voor de komende tien jaar.

Wat ga je doen?

Samen met anderen werk je aan de prioritaire actiepunten van de Friese Landbouwagenda. Je bent het aanspreekpunt voor en verbinder van de stakeholders, coördineert de voortgang en speelt in op de actualiteit. Het is van groot belang dat je goed kan samenwerken, partijen bij elkaar kan brengen en richting kan geven. Je bent een natuurlijk netwerker en weet je snel te positioneren in alle externe samenwerkingsverbanden en contacten. Je houdt nieuwe ontwikkelingen goed in de gaten en brengt dit in bij de verdere ontwikkeling en uitvoering. Je werkt mee aan voortgangsrapportage en zorgt dat het management en het college goed zijn voorbereid om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Je inspireert, overtuigt en verbindt anderen om ze mee te krijgen. Je regisseert de inspanningen om de vastgestelde actiepunten te realiseren. Je zorgt dat de communicatie-uitingen en de kennisontwikkeling tussen stakeholders en binnen de Provincie elkaar versterken.


Wat vragen wij?

·        Je hebt affiniteit met de Landbouw en bent op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

·        Je bent nieuwsgierig, kritisch en vindt het leuk om je hier blijvend in te verdiepen.

·        Je hebt niet alleen gevoel voor de inhoud van jouw vak maar ook voor de juridische, financiële en politieke aandachtspunten.

·        Je beschikt bovendien over een relevant netwerk en je beweegt je daar gemakkelijk in.

·        Je schakelt gemakkelijk tussen alle niveaus van lokaal t/m nationaal.

·        Je beschikt over een HBO-werk en denkniveau: je weet objectief te adviseren.

Extra notitie n.a.v. vacaturebespreking met inhurend manager:

Zwaartepunt in de vacature ligt echt op het aanjagen van de projecten. Op dit moment zijn er 8 projecten geduid met prioriteit. Allen in een ander stadium van de voortgang van het project. Kandidaat moet goed in beeld brengen wat de status is, welke stakeholders er betrokken zijn en deze projecten aanjagen. Je hoeft niet je eigen netwerk 'mee te nemen', maar hebt wel te maken met veel verschillende partijen (bijv. LTO / Agrifirm / Rabobank / Friese Milieu Federatie). Het is dus wel zaak dat je een verbinder bent en de 'taal van de landbouw' spreekt.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten