Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance project- en beleidsondersteuner HAR (Hotel- en accommodatieregeling) en Inburger (zzp)

Geplaatst 9 feb. 2023
Project ID: YIS 9128334
Plaats
Almere, Flevoland
Uren
32 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 20 feb. 2023
Einde: 23 feb. 2024
Tarief
0 - 60 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 17 feb. 2023 13:00

Startdatum inzet: 9-2-2023

Einddatum inzet: 23-2-2024

Uren per week: 32,00

Standplaats: Almere

Max tarief: € 54,00

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Project- en beleidsondersteuner HAR (Hotel- en accommodatieregeling) en Inburgering

De gemeente Almere is per direct op zoek naar een project- en beleidsondersteuner HAR (Hotel- en accommodatieregeling) en Inburgering. Het betreft een functie van 32 uur.

De HAR is opgezet om statushouders die al aan een gemeente gekoppeld zijn, maar nog niet kunnen doorstromen naar huisvesting, toch alvast op te vangen. Hierdoor wordt enerzijds het COA ontlast, maar kunnen anderzijds statushouders ook eerder starten met het inburgeringstraject. Als project- en beleidsondersteuner werk je veel samen met de programmamanager Vluchteling. Je ondersteunt bij de uitvoering van de HAR in Almere. 

Denk hierbij aan de volgende taken:

  • Je bent wekelijks op locatie in één van de hotels waar deelnemers aan de HAR zijn ondergebracht. Hierbij heb je direct contact met, en ben je het aanspreekpunt voor, o.a. VluchtelingenWerk, deelnemers van de regeling en medewerkers van het hotel.

  • Je vangt signalen op en zet deze door. Indien mogelijk ga je direct op zoek naar een oplossing voor eventuele klachten/conflicten.

  • Je denkt en schrijft mee over beleid en werkprocessen rondom de HAR.

  • Je behoudt het overzicht over in- en uitstroom in de HAR. Hierbij ben je medeverantwoordelijk van het beoordelen van aanvragen voor de HAR.

Daarnaast ondersteun je als project- en beleidsondersteuner Inburgering het kernteam Inburgering. Dit team bestaat uit de contractmanagers, programmamanager vluchtelingen, teamleider Inburgering en beleidsadviseur(s) inburgering. Dit team houdt zich bezig met alles rondom het inburgeringstraject van statushouders.

Taken die hierbij horen zijn:

  • Je bent de eigenaar van de agenda en de actiepuntenlijst;

  • Je plant overleggen in en notuleert tijdens de overleggen van het kernteam.

  • Je denkt en schrijft mee over beleid en werkprocessen rondom de inburgering;

  • Je ondersteunt de programmamanager vluchtelingen in het monitoren van de doelstellingen van het Programma Vluchtelingen (Asiel, opvang, huisvesting en inburgering).

Voor deze functie zoeken wij de volgende kwaliteiten;

  • Proactief, je zult veel dingen zelf moeten uitzoeken omdat dit een druk en hectisch team is en sommige dingen voor het eerst gebeuren;

  • Aanpakken, het is druk binnen het team en sommige dingen moeten 'gewoon gedaan worden';

  • Spin in het web, er komt veel op je af en er zijn veel balletjes in de lucht te houden, wat doe jezelf en wat leg je bij collega's neer, hier moet je overzicht over houden;

  • Flexibiliteit, lang niet alle taken zijn gekaderd of duidelijk bij wie de verantwoordelijkheid ligt, jij weet hier mee om te gaan;

  • Zelfstandig, je weet wat je wel kan en pakt dit op maar weet ook wat niet kan en trekt dan aan de bel.

  • Goed met data kunnen werken. Je moet in staat zijn om overzichten goed en zorgvuldig te controleren en bij te houden in spreadsheets. Goed kunnen werken met Excel is een harde eis!

Samenvattend, wij zoeken iemand die stevig in de schoenen staat en het leuk vindt om dingen gedaan te krijgen en te organiseren. Voor de rest denken wij aan iemand met minimaal werkervaring binnen een projectteam of andere hectische omgeving. Gemeente ervaring is geen must, betrokkenheid bij je doelgroep wel.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten