Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance programmasecretaris vernieuwend wonen (zzp)

Geplaatst 30 mei 2023
Project ID: YIS 9134218
Plaats
Almere, Hybride
Uren
16 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 12 jun. 2023
Einde: 5 jun. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 2 jun. 2023 16:50

Startdatum: z.s.m.

Duur opdracht: 12 maanden met optie tot verlengen

Uren: 12-16 uur

Thuiswerken: 1 dagdeel minimaal aanwezig in Almere

Schaal: 09


Over het programma

Vernieuwend Wonen is onderdeel van het programma Almere 2.0. Hierin werken de gemeente Almere, provincie Flevoland en het Rijk samen aan de integrale stedelijke ontwikkeling van Almere. Vernieuwend Wonen staat voor de traditie van de stad met innovatieve vormen van bouwen en gebiedsontwikkeling. Vanuit de programmalijn worden experimenten, pilots en proefprojecten opgezet die nieuwe concepten en ideeën toepassen in Almere. Doel is hiermee vanuit oplossingen en inzichten te ontwikkelen voor maatschappelijke vraagstukken – zoals betaalbaarheid, duurzaamheid, vergrijzing of wijkaanpak.


Over de organisatie

Vernieuwend Wonen is integraal onderdeel van Almere2.0 en legt hier ook verantwoording aan af, maar de programmalijn heeft ook een eigen kleine organisatiestructuur. Een wethouder van Almere en gedeputeerde van de provincie Flevoland zijn de bestuurlijk. Daarnaast is het Rijksvastgoedbedrijf direct betrokken. Gemeente Almere coördineert via een ambtelijk opdrachtgever en stuurgroep van managers op de activiteiten van de programmalijn. De dagelijkse aansturing van Vernieuwend Wonen gebeurt vanuit een vier koppig-team: programmamanager, secretaris, communicatieadviseur en een secretaresse. Samen zien ze toe op het behalen van de programmadoelen, de uitvoering van experimenten door de projectleiders, verbinding met alle partners en het delen van resultaten.


Over de rol

Als secretaris ben je de spin in het web van alle ambtelijke en bestuurlijke processen binnen Vernieuwend Wonen. Je coördineert stukken richting belangrijke overleggen, stemt af met collega’s en maakt verslagen. Ook ben je samen met de programmamanager verantwoordelijk voor de periodieke verantwoording naar Almere2.0 en hou jij het overzicht van alle lopende en aankomende activiteiten. Hierin heb je een adviserende en begeleidende rol. Daarnaast kun je als projectondersteuner een meer inhoudelijke rol spelen in experimenten wanneer dit noodzakelijk is. Dan spar je met de projectleider over stappen om tot een succesvol project te komen of kun je naar eigen inzicht bepaalde taken op je nemen.

Tijdsbesteding: 12 tot 16 uur per week, waarvan minimaal 1 dagdeel in Almere.


Welk profiel past daarbij?

- Iemand die zelfstandig kan functioneren, maar wel een teamspeler is

- Iemand die ervaring heeft in het werken met projecten en (eventueel) programma’s

- Iemand die een gemeentelijke organisatie en procedures kent of hier in elk geval geïnteresseerd is om te leren kennen en een rol in wil spelen.

- Iemand die gevoel heeft voor politiek-bestuurlijke verhoudingen

- Iemand met goede communicatieve vaardigheden die tactisch kan opereren binnen de ambtelijke organisatie

- Iemand die snel kan schakelen, samenwerkt in de grillige processen met onze partners bij provincie en het rijk

- Iemand die graag wat inhoudelijke verantwoordelijkheid pakt voor de programmalijn

- Iemand die dus ook stukken – zoals opleggers en voortgangsrapportages – zelf kan schrijven

- Iemand die overzicht houdt over alles wat in het programma gebeurt en dat ook bijhoudt (daarvoor hebben we een schema)

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten