Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance programmamanager zorglandschap (zzp)

Geplaatst 15 dec. 2022
Project ID: YIS 9125542
Plaats
Almere, Flevoland
Uren
24 uur/week
Periode
Start: 1 jan. 2024
Einde: 1 jan. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 31 dec. 2022 13:00

Startdatum inzet: 2-1-2023

Einddatum inzet: 1-1-2024

Uren per week: 24,00

Max tarief: € 113,50


Programmamanager Zorglandschap

Landelijk én in Flevoland is het streven dat inwoners op een prettige manier ‘zo thuis mogelijk’ kunnen opgroeien en wonen. Dit geldt voor jeugd, volwassenen en de groeiende groep ouderen. Daar horen ook de inwoners bij die, om wat voor reden dan ook, (psychisch) kwetsbaar zijn.

Voor de mensen die dat nodig hebben, willen we dat passende hulp en ondersteuning zoveel mogelijk beschikbaar is in de eigen (sociale) omgeving van mensen. Om dit te realiseren hebben we voldoende woonvoorzieningen nodig, passende zorg en ondersteuning, en aandacht voor draagkracht en draaglast in de wijken. We hebben het hier over een stevige transformatieopgave die wij als gemeente aangaan in samenwerking met onder anderen de woningcorporaties en zorgaanbieders in onze stad.

Het beleidskader voor het Zorglandschap is vastgelegd in het Regionaal Kader Zorglandschap Wmo 2020 – 2025. Het regionaal kader is tot stand gekomen aan de hand van een proces van sessies met interne en externe stakeholders. Om de invulling te geven aan onze ambities en de hoofddoelen uit het Regionaal Kader, is een uitgebreid uitvoeringsprogramma opgesteld. Samen leren en ontwikkelen is een belangrijke pijler in de transformatie.

We voeren pilots uit om te ontdekken wat werkt, om te verkennen wat er nodig is om een optimale woon-zorgomgeving te realiseren voor inwoners met een psychische kwetsbaarheid, hun naasten en alle andere betrokkenen.

Wat is de opgave

De regio staat voor de opgave een breed palet aan voorzieningen te realiseren om zo ondersteuning dichtbij huis en ‘zo normaal mogelijk’ te kunnen bieden. Dat vraagt samenwerking binnen de gemeente, tussen gemeenten en ook met (en tussen) aanbieders, woningcorporaties en cliëntvertegenwoordigers. In het zorglandschap leggen we de verbinding tussen de lokale sociale infrastructuur in de verschillende Flevolandse gemeenten en wat door de gemeenten in regionaal verband gezamenlijk moet worden georganiseerd voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dit als onderdeel van de transformatie naar een meer inclusieve, beter passende en meer cliëntgerichte ondersteuning en een meer lokale uitvoering. In de uitvoering maken we (liefst meerjarige) afspraken op het gebied van onder meer passende huisvesting, ambulante zorg en ondersteuning, inzet van ervaringsdeskundigen, schuldhulp, werk & inkomen en borging van kwaliteit.

Ook maken we afspraken over tijdelijk opschalen ter voorkoming van terugval.

In de afgelopen periode hebben we al veel gedaan. Regio Flevoland moet per 01-01-2024 gereed zijn voor de doordecentralisatie van Beschermd wonen. Dit betekent dat Flevoland een aantal specifieke opgaven heeft voor de komende periode zoals de doorvertaling en het organiseren van de randvoorwaarden van een Beschermd wonen naar een Beschermd thuis.


Rol programmamanager

Je staat aan het roer van een breed programma. Je leidt een programmaorganisatie met meerdere gevarieerd samengestelde teams. Relaties met alle stakeholders, de aansturing van de werkgroepen, de logistiek van het programma en de veranderkundige inbedding van de programmaresultaten in de staande organisaties leid jij probleemloos in goede banen. Je houdt goed het evenwicht tussen ontwikkelwerk en realisatie. Je hebt een vlotte pen en bent communicatief sterk en bent in staat om functionele en prettig leesbare (beleids)documenten op te stellen.

De programmamanager die wij zoeken heeft het volgende profiel 

  • Kennis van de ontwikkelingen in het sociaal domein

  • In staat om strategie te vertalen naar tastbare korte termijnresultaten;

  • Gesprekspartner voor bestuurders van gemeenten, maatschappelijke partners e.d.;

  • Aantoonbare ervaring met programma management;

  • Transitiemanager, communicatief, verbinder, teamspeler met een coachende stijl;

  • Kan onderhandelaar zijn als het nodig is, en voorzitten en leiden van (bestuurlijke) conferenties;

  • Een actie- resultaat-, uitwerkingsgerichte werkstijl. U bent zelfstandig verantwoordelijk voor de concrete uitwerking en realisatie van de gewenste resultaten.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten