Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance programmamanager versnelling woningbouw (zzp)

Geplaatst 26 sep. 2024
Project ID: YIS 9166489
Plaats
Noordwijkerhout, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 14 okt. 2024
Einde: 15 okt. 2025
Tarief
95 - 110 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 2 okt. 2024 10:00
  1. Start en einddatum: 14-10-2024 tot 31-01-2025 en verlenging is mogelijk, tot er een vaste medewerker is gevonden

  2. Functieschaal: 12

  3. Opdracht voor 36 uur per week. Meer uren niet mogelijk ivm budget

  4. Graag motivatie, beschikbaarheid en vakantieplannen opnemen in het CV

  5. Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

  6. ZZP = eenmanszaak of BV met DGA ingeschreven in NL, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap etc. kan niet!


Als programmamanager ben je regievoerder op nieuwe woningbouwontwikkelingen. Jij bent degene die als aanjager en coördinator versnellingskansen ziet en verzilverd en hierdoor bijdraagt dat iedere inwoner een passende woning heeft. Je stemt intern en extern af om de beoogde woningbouwdoelen van de gemeente Noordwijk samen met o.a. woningbouwcorporaties en ontwikkelende marktpartijen te realiseren.

Ook heb je een verbindende rol om samen met de collega’s van het opgaveteam Asiel & Migratie voor een integrale aanpak van de totale woonopgave te zorgen.

Echt een baan met uitdagingen én kansen. Solliciteer snel en ga aan de slag bij de gemeente Noordwijk.

 

Wat ga je doen?

Noordwijk kent, net als vele andere gemeenten, een uitdaging als het gaat om realisatie van woningen in de gemeente. Om te zorgen dat de woningvoorraad de komende jaren groeit zodat iedere woningzoekende in Noordwijk een passende woning heeft, ben jij als programmamanager versnellingsopgave Wonen een belangrijke schakel zowel binnen als buiten de organisatie.

  • Gemeente Noordwijk heeft een programma voor de versnellingsopgave opgesteld en er ligt een plan van aanpak. Als regievoerder zorg jij voor het inrichten en aansturen van een programmatische structuur binnen de ambtelijke organisatie op een verbindende wijze en geeft uitvoering aan het plan van aanpak. Je bent voorzitter van de bouwtafels (ambtelijk en bestuurlijk) met de woningcorporaties en breidt deze uit met marktpartijen om versnellingskansen te signaleren en te verzilveren. 

  • Extern ben jij het boegbeeld en aanspreekpunt voor nieuwe woningbouwinitiatieven en zorg je, samen met de adviseurs Wonen, voor een slagvaardige uitvoering van de prestatieafspraken op het gebied van sociale woningbouw en ben je de verbindende schakel tussen de buitenwereld en de interne organisatie en het bestuur.  

  • Je gaat doen waar je goed in bent. Je stuurt het programma (uitvoering bestuursopdracht) en daarmee de programmaorganisatie aan. Die omvat het fysieke, maar soms ook het sociale domein en de noodzakelijke bedrijfsvoering onderdelen zoals communicatie, financiën, juridische zaken e.d.

  • Je borgt een integrale aanpak in afstemming met de opgavemanager Asiel & Migratie om ervoor te zorgen dat de totale woonopgave in beeld is. Waarbij je de verbindende schakel bent tussen bestuur en de ambtelijke organisatie op het gebied van woningbouw.

  • Je opereert op strategisch niveau en bent adviseur naar de portefeuillehouder Volkshuisvesting en in het verlengde daarvan het college B&W ten aanzien van de versnellingsopgave woningbouw.

  •  Jij bent aanjager van nieuwe woningbouwinitiatieven en stimuleert en faciliteert de verzilvering van versnellingskansen. Met een proactieve en creatieve houding kijk je naar mogelijkheden en signaleer je kansen, verzorgt de advisering richting het bestuur en zorg je voor afstemming naar alle disciplines binnen de ambtelijke organisatie en externe stakeholders. Ook heb je oog voor de samenhang op het gebied van beleidsnota’s, woningbouwcorporaties en ruimtelijke projecten.

 

Wat zijn als programmamanager jouw taken en verantwoordelijkheden?

·        Het programma aansturen met als doel dat de beoogde resultaten zoals geformuleerd in de vastgestelde bestuursopdracht te realiseren;

·        De integraliteit te waarborgen tussen de verschillende taken en werkzaamheden binnen het programma;

·        Primair aanspreekpunt voor partner organisaties zoals woningcorporaties en ontwikkelende marktpartijen;

·        Primair aanspreekpunt voor ambtelijke opdrachtgever en bestuurlijke opdrachtgever;

·        Een goed startmoment voor het programma organiseren. Er is een eerste bijeenkomst geweest waarbij de direct betrokken disciplines zijn bijgepraat. De gehele organisatie

moet nog worden geïnformeerd;

·        Lerend vermogen van het team organiseren en stimuleren over de opzet en doel van het programma;



Wat vragen we?

Je bent een verbinder en motivator pur sang en weet je collega’s te enthousiasmeren om met dezelfde energie te werken aan deze versnellingsopgave. Je hebt passie voor je vak als programmamanager, weet wanneer er op strategisch niveau geschakeld moet worden en je acteert op een flexibele en creatieve wijze als voorgenomen plannen om aanpassing vragen. Je hebt ruime ervaring in de advisering van het bestuur en voert een slagvaardige pen ten aanzien van het schrijven van bestuurlijke stukken, zoals collegevoorstellen.

Je bent analytisch sterk, in staat om integraal te denken, boven de vakgebieden en belangen uit te stijgen en dwarsverbanden te leggen met ontwikkelingen binnen de gemeente of de regio.

Daarnaast heb je...

·                    WO werk- en denkniveau

·                    Uitstekende communicatieve vaardigheden, mondeling en schriftelijk

·                    Verbinder die moeiteloos kan schakelen op verschillende niveaus;

·                    Inzicht in maatschappelijke, bestuurlijke en politieke verhoudingen;

·                    Kennis van de regio en relevante (inter-)nationale ontwikkelingen;

·                    Heb je enkele jaren relevante ervaring in een vergelijkbare rol opgedaan.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten