Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance programmamanager versnelling woningbouw (zzp)

Geplaatst 3 apr. 2023
Project ID: YIS 9131514
Plaats
Hoornaar
Uren
16 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 12 apr. 2023
Einde: 3 okt. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 7 apr. 2023 12:00
  • Start: zo snel mogelijk

  • Duur: in eerste instantie voor 3 maanden, met kans op verlenging. Er zal in eerste instantie prioriteiten worden gesteld aan de invulling van deze rol, totdat de gemeente Molenlanden een structurele invulling kan geven aan deze positie.

  • Combinatie op kantoor en thuiswerken is prima mogelijk.

  • Tarief: geen max. tarief afgesproken

  • Uren per week: 16



In Molenlanden is wonen een speerpunt. We willen een goede balans tussen de vraag en het aanbod van woningen; m.a.w. meer passende woningen bouwen in kortere tijd. De gemeente gaat voor een optimale leefomgeving waar mensen graag willen wonen, verblijven en samenleven. Om de versnelling van de woningbouw een extra boost te geven, hebben we een programma “versnelling woningbouw” opgezet. Door college en gemeenteraad is het doel gesteld om 800 woningen in 4 jaar te bouwen. Het programma wordt aangestuurd door een programmamanager.

De programmamanager overziet de (keten van) projecten om de woningbouw te versnellen en signaleert, stemt af en stimuleert collega’s en bestuur en betrokken partijen (zoals woningbouwcoöperaties, ontwikkelaars, regiogemeenten, provincie en rijk) tot actie als dit van invloed is op de productie van het aantal gewenste woningen op de juiste plek in onze gemeente.

De programmanager neemt werk van de beleidsmedewerkers niet over maar kan eigenstandig anders aan organisatie en bestuur adviseren als een andere differentiatie/aantal/exploitatie binnen een project verstandiger is kijkende naar het geheel.

De programmamanager werkt met het besef dat we niet alleen als overheid kaders moeten wegzetten; en dat we rekening houdend met rijks- en provinciaal beleid maar dat we ook continue voor ogen moeten houden dat wendbaarheid in het proces en de aanpak nodig is om aan te blijven sluiten bij de samenleving. De programmamanager ondersteunt het bestuur en vertegenwoordigt ambtelijk de gemeente bij het proces om de woningbouw te versnellen in het kader van de Nationale Woon- en bouwagenda.

Specifieke taken zijn

  • Je overziet de (keten van) projecten om de woningbouw te versnellen en signaleert, stemt af en stimuleert collega’s, bestuur en betrokken partijen (zoals woningbouwcoöperaties, ontwikkelaars) tot actie als dit van invloed is op de productie van het aantal woningen op de juiste plek in onze gemeente.

  • Je neemt werk van de beleidsmedewerkers niet over maar kan eigenstandig anders aan organisatie en bestuur adviseren als een andere differentiatie/aantal/exploitatie binnen een project verstandiger is, kijkende naar het geheel.

  • Je stimuleert, indien aan de orde in goede afstemming met de provincie, de samenwerking met de inwoners, marktpartijen en woningcorporaties om op de juiste plekken passende woningbouwontwikkelingen te realiseren.

  • Je neemt deel aan het proces volgend uit de Nationale Woon- en bouwagenda, dat wil zeggen het vervolg op de regionale realisatieagenda (woondeals) die Molenlanden (als onderdeel van de regio Alblasserwaard) met de samenwerkende regio’s Drechtsteden, Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee met provincie en het ministerie van BZK aangaat.

  • Je stimuleert dat wat nodig is om ook voor de langere termijn te zorgen dat onze nieuwbouwprojecten niet opdrogen. 

  • Je fungeert als ambtelijk opdrachtgever van woningbouwprojecten.



Jij neemt mee:

  • Een strategisch adviseur met brede kennis van de gemeente.

  • Je hebt academisch werk- endenkniveau.

  • Je hebt ervaring met projectmatig en programmatisch werken en de werkprocessen. Je hebt aantoonbaar bij grote beleidsontwikkelingen op jouw vakgebied vanuit je verantwoordelijkheid en taken een regisserende rol hierin. Je acteert sterk op strategisch én tactisch niveau.

  • Je hebt recente en relevante werkervaring binnen de (gemeentelijke) overheid en beschikt over actuele kennis van de woningbouw .

  • Als persoon sta stevig in je schoenen en kun je op je eigen handelen reflecteren.

  • Je bent een teamspeler en een echte verbinder; jouw werk organiseer je dan ook niet vanachter je bureau, maar in een constructieve, professionele en prettige samenwerking met je directe collega's.

  • Je communicatieve vaardigheden zijn uitstekend! Je bent zowel vasthoudend, als vernieuwend en dienstverlenend.

  • Je bent als netwerker niet alleen actief in het netwerk van de eigen organisatie maar ook bij andere overheden en (markt)partijen. In een stresssituatie blijf jij juist kalm en denk je goed na.

  • Je denkt in oplossingen met inachtneming van de (wettelijke) kaders en je signaleert kansen ter verbetering.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten