Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance programmamanager samenwerking Horst aan de Maas-Venray (zzp)

Geplaatst 7 jun. 2023
Project ID: YIS 9134716
Plaats
Venray, Hybride
Uren
16 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 1 jul. 2023
Einde: 30 jun. 2024
Tarief
70 - 105 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 14 jun. 2023 14:00

Startdatum: 1-7

Einddatum: 30-6-2024 met optie tot verlenging

Aantal uur: 16-24 uur

Functieschaal: 13

Tarief: €70-€105

Niveau: senior

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

Er wordt gezocht naar iemand met ervaring binnen de gemeente op het gebied van verandertrajecten en procesmanagement.


Wij zoeken een ervaren en gedreven programmamanager die de samenwerking tussen Horst aan de Maas en Venray op het gebied van bedrijfsvoering leidt en vormgeeft. Als programmamanager ben je de rechterhand van de Stuurgroep samenwerking. Je hebt een cruciale rol bij het verbinden van de belangen van beide gemeenten en het sturen van het programma. Ons doel is het optimaliseren van de gezamenlijke bedrijfsvoering.


We werken samen op vier domeinen: Informatievoorziening, Human Resource Management, het Klantcontactcentrum en Financiën, Planning en Control. De vier domeinen bevinden zich ieder in een verschillende fase binnen de samenwerking. Op dit moment wordt de stip op de horizon naar de toekomst helder gemaakt zodat de kaders voor het vervolg ook helder zijn.


Als programmamanager heb je een scherp oog voor kansen en weet je deze effectief te benutten. Je bent een verbindende kracht die in staat is om diverse stakeholders te betrekken en samenwerking te bevorderen.


De programmamanager jaagt aan, verbindt, lost op en heeft veranderkracht en oog voor het verbinden van partijen, medewerkers en beide betrokken organisaties. 

  • Fungeert als sparringpartner voor gemeentesecretarissen, hoofden bedrijfsvoering, projectleiders en de stuurgroep, waarbij je hen adviseert en ondersteunt bij strategische besluitvorming.

  • Adviseert de Stuurgroep Samenwerking Horst aan de Maas-Venray (bestaande uit beide gemeentesecretarissen en hoofden Bedrijfsvoering) over het samenwerkingsproces (ontwikkelingen en consequenties) en de diverse onderdelen hierin

  • Zorgt voor ondersteuning bij en advisering van de Stuurgroep Samenwerking over politieke, bestuurlijke, procesmatige en inhoudelijke afstemming en werknemersvertegenwoordiging vanuit de twee gemeenten

  • Stimuleert effectieve communicatie en samenwerking tussen alle betrokken partijen om gezamenlijke doelstellingen te bereiken.

  • Houdt regie op en creëert samenhang in het (laten) plannen, uitvoeren en bewaken van de verschillende werkzaamheden ten behoeve van de samenwerking

  • Coördineert het samenwerkingsproces en treedt op als onafhankelijke gesprekspartner in overlegsituaties waarin verschillende belangen spelen.

  • Doorziet de politiek-bestuurlijke dimensie binnen het samenwerkingsproces, speelt in op politiek-bestuurlijke verhoudingen en het krachtenveld bij het managen van dit samenwerkingsprogramma.

  • Vertaalt (o.a. organisatie)ontwikkelingen binnen beide organisaties naar de impact op de samenwerking en vice versa, en formuleert concrete voorstellen voor de stuurgroep.

  • Bouwt en onderhoudt een (in- en extern) netwerk van contacten om de juiste personen op het juiste moment in de samenwerking te betrekken

  • Monitort de voortgang, het budget en de kwaliteit van het programma en stuurt waar nodig tijdig bij.

Jouw profiel

·       Aantoonbare ervaring (minimaal 5 jaar) als programmamanager of vergelijkbare functie, bij voorkeur binnen een complexe en politiek-bestuurlijke omgeving.

·       Bewezen trackrecord in het succesvol leiden van veranderprocessen en programma's.

·       Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, met het vermogen om complexe informatie begrijpelijk te presenteren aan diverse doelgroepen.

·       Minimaal een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur op het gebied van bedrijfskunde, bestuurskunde of vergelijkbaar.

·       Sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden, met het vermogen om strategische vraagstukken te vertalen naar concrete acties.

·       Sterk ontwikkeld verbindend vermogen en ervaring met het creëren van draagvlak en samenwerking tussen verschillende stakeholders.

·       Resultaatgericht, met het vermogen om onder druk te presteren en deadlines te halen.

·       Een proactieve en flexibele houding, met het vermogen om snel te schakelen tussen verschillende taken en prioriteiten.

·       Kennis van en affiniteit met de publieke sector en gemeentelijke processen is een pré.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten