Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance programmamanager regionaal werkbedrijf Flevoland (zzp)

Geplaatst 5 mrt. 2024
Project ID: YIS 9152036
Plaats
Almere, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 25 mrt. 2024
Einde: 24 mrt. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 12 mrt. 2024 12:00

Uren: 28-32 uur

Startdatum: z.s.m.

Duur opdracht: 1 jaar met optie tot verlengen

Schaal: 13

Maatschap en VOF zijn niet mogelijk

Benodigde devices (telefoon/laptop) worden niet verstrekt door de opdrachtgever.

Sollicitatiegesprekken zijn op woensdag 20 maart tussen 9:00-12:00 uur in het gemeentehuis van Urk.



Het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF) is een regionaal samenwerkingsverband van overheden (gemeenten, provincie), UWV, sociale partners (werkgevers- en werknemersorganisaties), SBB en onderwijsinstellingen. Ze heeft als visie dat in 2035 al het talent in Flevoland wordt benut. Daarmee verkleinen we de mismatch, verminderen wij de krapte op de arbeidsmarkt en versterken we de regionale economie. Zo dragen we bij aan een evenwichtige arbeidsmarkt. Het Regionaal Werkbedrijf Flevoland is er voor iedereen (van jong tot oud) op de arbeidsmarkt: werkenden, werkzoekenden en werkgevers. Wij helpen werkenden om zich te blijven ontwikkelen, werkzoekenden om de stap naar werk te zetten en werkgevers bij het zoeken naar medewerkers.

Het RWF wil investeren in een evenwichtige arbeidsmarkt. De huidige arbeidsmarkt vraagt daar ook om. Dit doen wij langs vier routes:

1. Aan het werk gaan

2. Aan het werk blijven

3. Wegnemen drempels om te kunnen werken

4. Je blijven ontwikkelen


Zowel het Programmabureau van het regionaal werkbedrijf en haar werkveld zijn volop in beweging. Er wordt toegewerkt naar een nieuwe governance en een meerjarenplan in het licht van een toekomstbestendige arbeidsmarktinfrastructuur. Daarnaast hebben we vanuit het Rijk ook de opdracht gekregen om toe te werken Regionaal Werkcentrum (RWC). We zoeken een interim programmamanager die het programmabureau en het RWF door deze transitieperiode kan leiden.


Wat ga je precies doen? In samenwerking met het strategisch kernteam (SKT), het managementteam (MT), de beleidstafel (BT) en het programmabureau, focus je als programmamanager op het bevorderen van de samenwerking tussen de publieke en private partners binnen het samenwerkingsverband en in de regio. Je speelt een essentiële rol bij het realiseren van de gestelde doelen van het RWF en het realiseren en borgen van een effectieve samenwerking. Je hebt de vaardigheid om soepel te schakelen tussen en met diverse partijen met uiteenlopende functies en belangen en te vertalen in gemeenschappelijke ambities en doelen. Je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen, legt verbindingen en ondersteunt het transitieproces van de samenwerkende partners.

Je bent actief in de regio, waarbij je deelneemt aan diverse ambtelijke- en bestuurlijke overleggen. Hierbij geef je advies over het optimaliseren van de samenwerking tussen de betrokken partijen. Bovendien fungeer je als primair aanspreekpunt voor partijen binnen de arbeidsmarktregio. Je expertise ligt in het verbinden van deze partijen en het stimuleren van een samenhangend netwerk binnen onze arbeidsmarktregio.

Je bent in staat om mensen aan je te verbinden en je straalt de gunfactor uit. Daarbij is het belangrijk dat je informele leiderschapskwaliteiten bezit en een scherp oog hebt voor processen. Alle partijen leveren namelijk een bijdrage om de doelen te behalen. Jij vraagt je continu af of iedereen is aangehaakt en gecommitteerd is, en schakelt met de juiste partijen of personen als dit niet het geval is.

Daarnaast ben je een stevige interim programmamanager voor het programmabureau van het RWF. Je bent gericht op het mede ontwikkelen van het samenwerkingsverband, de programmaorganisatie en processen. Je komt niet in een gespreid bedje dus je vindt het leuk om de organisatie en inhoud vorm en inhoud te geven.

Het werken in een regionale en bestuurlijk politieke gestuurde samenwerking vraagt om iemand die oog heeft voor de verschillende belangen en bovendien diplomatiek en stevig genoeg is om het speelveld te overzien.

Je bent bestuurlijk sensitief en bekend met de dynamiek binnen de gemeente(n) en de samenwerkende partners van de arbeidsmarktregio en economische samenwerking in de regio.

Je gedijt goed in een teamomgeving, maar bent ook in staat om zelfstandig en resultaatgericht te werken. Je behoudt het overzicht, clustert activiteiten waar nodig en stuurt op resultaat met een pragmatische instelling. Daarnaast ben je bedreven in het ondersteunen, coachen en onderhouden van zowel interne als externe contacten en regionale netwerken.


Dit zijn je kerntaken:

· Fungeren als het professionele aanspreekpunt van alle partijen en personen van het RWF

· Verantwoordelijk zijn voor procesinformatie, resultaat- en voortgangsrapportages op bestuurlijk en beleidsmatig niveau, ter voorbereiding voor betrokken partners en stakeholders

· Extern georiënteerd zijn, met kennis en gevoel voor besluitvormingsprocessen in een grote gemeente, regionale netwerkorganisatie met tripartiete partijen, gemeenten en provincies

· Collega’s van het programmabureau coachen en verbinden op zowel inhoudelijk als relationeel vlak. Je bent een cruciale schakel in de samenwerking tussen Arbeidsmarktberaad (AB), SKT, MT en de beleidstafel

· Voorbereiden overleggen: AB, SKT en BT & MT-overleggen, evenals inhoudelijke werkgroepen/ projecten

· Actief verbindingen leggen tussen andere programma's

· Het behalen van resultaten in een veranderende, turbulente en complexe omgeving en tijdig de voortgang hiervan terugkoppelen

· Opgaven met het oog op resultaat behouden en opgave gericht werken (flexibel en adaptief zijn)


Functie-eisen:

· Je beschikt over HBO – WO werk- en denkniveau

· Bij voorkeur heb je ervaring bij een van de Flevolandse partijen of uitvoeringsorganisaties en heb je in het afgelopen jaar een aantoonbaar netwerk hierin opgebouwd.

· Je bent bestuurlijk en organisatiesensitief

· Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en bezit tegelijk een hands-on mentaliteit

· Dossierkennis van thema’s op het gebied van onderwijs, arbeidsmarkt en/of economie is een vereiste.

· Aantoonbare ervaring met programmamanagement of senior projectleiderschap is essentieel.

· Ervaring met strategisch partnerschap in een netwerkorganisatie wordt gewaardeerd.

· Je hebt ervaring in een gemeentelijke organisatie en hebt ervaring met het opbouwen van organisaties en processen

· Je bent een teamspeler, een verbinder en een voortrekker van onderlinge samenwerking

· Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling, zijn cruciaal.

· Je werkt zorgvuldig en accuraat, gecombineerd met een flexibel beoordelingsvermogen

· Oplossingsgericht, pragmatisch ingesteld en proactief zijn kernwoorden die jou typeren.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten