Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance programmamanager huis voor de stad (zzp)

Geplaatst 3 nov. 2022
Project ID: YIS 9123257
Plaats
Helmond
Uren
36 Uur/week
Periode
11 maanden
Start: 14 nov. 2022
Einde: 31 okt. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorstel datum: 7 nov. 2022 13:00

Startdatum inzet: 14-11-2022

Einddatum inzet: 31-10-2023

Uren per week: 36,00

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

 

De programmanager heeft de focus op de organisatie- en conceptontwikkeling voor het Huis voor de Stad. Een breed speelveld dat zich op verschillende vakgebieden afspeelt met veel stakeholders. Samen met de programmamanager Huis voor de Stad Realisatie zorg je ervoor dat de visie werkelijkheid wordt en de collega’s goed landen in het nieuwe kantoor.

In deze opdracht staan verbinding en integraal werken centraal. Dat zie je terug in het proces van conceptontwikkeling naar uitvoering naar het daadwerkelijk werken in het Huis voor de Stad. Maar ook als spin in het web bij alle stakeholders. Belangrijke stakeholders zijn de projectleiders van de afzonderlijke projecten die onder het programma vallen, de OR, de klankbordgroep van de Raad, de directie en afdelingsmanagers. Aan de stuurgroep Huis voor de Stad presenteer en bespreek je periodiek de voortgang, risico’s en doe je voorstellen tot besluitvorming.  

Ook is het belangrijk om gedragenheid in de organisatie te organiseren en de organisatie goed mee te nemen in alle ontwikkelingen die er nog komen. Om dat te realiseren werk je ook nauw samen met de communicatieadviseurs.

 

De uitdaging

Dit is een groot project! Er ligt een programmaplan met -planning waaronder 13 deelprojecten vallen. Sommige dienen nog opgestart te worden, sommige zijn al gestart met een multidisciplinair team of op een afdeling. De diversiteit in vakgebieden loopt van IVA tot facilitair en AOG tot dienstverlening. Jij voert de regie hierover, houdt het overzicht en zorgt dat de deelprojecten onderling integraal verbonden zijn. Je neemt verantwoordelijkheid voor de verdere uitwerking van het programma en houdt hierbij goed verbinding met de programmamanager Huis voor de Stad Realisatie. Je formeert je eigen werk en houdt overzicht. Je werkt op een agile manier en maakt gebruik van scrum, zodat dit aansluit bij de huidige manier van werken.

Ook ben je verantwoordelijk voor zowel de opzet als de uitvoering van het programma. Je geeft daar sturing aan, bewaakt het kritisch tijdpad tot ingebruikname en neemt energiek de projectleiders mee in de uitdagingen die er liggen. Jij zorgt voor een logische en samenhangende vertaling van de strategische visie, naar concepten en operationele uitvoering. De programmamanager die wij zoeken heeft een natuurlijk overwicht, creëert vertrouwen, durft stappen te maken. Je bent een natuurlijke verbinder, bestuurlijk sensitief, een procesbegeleider. Je hebt bovendien conceptuele denkkracht én bent in staat tot realiseren.

De ideale programmamanager

“Je snapt waarom dit programma belangrijk is, niet alleen voor het organisatorische en conceptuele deel maar ook voor de stad. Dit wordt een nieuw paradepaardje voor Helmond.

Als programmamanager verwacht ik dat je goed overzicht kunt houden, planmatig werkt en bruggen bouwt. Je krijgt energie van veel schakelen, concepten naar uitvoering brengen. Daarbij spelen allerlei belangen, waar je oog voor hebt en op een soepele manier mee om gaat. Je schroomt niet om zaken voor elkaar te krijgen, waarbij je een natuurlijke doorzettingskracht laat zien. Waarbij je de ene dag vooral contact met de interne stakeholders hebt, los je de volgende dag problemen op in de planning met de programmamanager van Huis voor de Stad Realisatie. Ook is je bestuurlijke sensitiviteit goed ontwikkeld en weet je wanneer het bestuur meegenomen moet worden in besluiten.

Je bent daarnaast in staat om je eigen netwerk op te bouwen en mensen aan je te binden. Je bent een inspirator, weet de rust te bewaren en jouw enthousiasme maakt dat anderen ook met plezier de stappen maken die nodig zijn. Je maakt complexe zaken eenvoudig.

Je houdt goed koers op de opleverdatum. Maar eigenlijk ligt de stip wat verder, als we zijn ‘ingehuisd’ in het Huis voor de Stad. Dan gaat iedereen merken en werken, waar jij je afgelopen jaren zo hard voor hebt ingezet!”

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten