Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance programmamanager grondzaken (zzp)

Geplaatst 1 sep. 2023
Project ID: YIS 9138961
Plaats
Lelystad
Uren
32 uur/week
Periode
1 jaar
Start: z.s.m.
Einde: 1 okt. 2024
Tarief
105 - 130 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 8 sep. 2023 12:00

Startdatum: Z.s.m.

Duur opdracht: circa 1 jaar met kans op verlenging

Aantal uren per week: 24-36

Inschaling: 13 Gemeenten cao 

Sollicitatiegesprekken: In overleg met directeur en HR adviseur op zeer korte termijn



Wat ga je doen als programmamanager grondzaken?


Team grondzaken is een nieuw team binnen de gemeente Lelystad. Inhoudelijk en formatief zijn er in de afgelopen tijd mooie stappen gezet. We doen dit middels een ontwikkelplan. Als programmamanager ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke opvolging en uitvoering van dit plan. Daarmee ben je inhoudelijk verantwoordelijk voor de kwaliteitsslag welke het nieuwe team grondzaken doormaakt. Je hebt hier een essentiële sturende rol in. Je bewaakt de ontwikkeling, de samenwerking en samenhang in het geheel. Daarnaast ben je de belangrijke adviseur van het bestuur, directie en organisatie op het gebied van grondzaken, ontwikkel strategieën samenwerk strategieën en bedrijfsvoering. Om binnen jouw verantwoordelijkheidsgebied maximale resultaten te behalen doen we een beroep op jouw ruime deskundigheid, innovatieve denkwijze en jouw grote politiek-bestuurlijke sensitiviteit.



De belangrijkste aandachtsgebieden zijn: 


  • Inhoudelijk verantwoordelijk voor de kwaliteitsontwikkeling grondzaken. Het gaat o.a.. om de positionering, bedrijfsvoering en inrichting.

  • Gevraagd en ongevraagd adviseren en ondersteunen van bestuur en directie m.b.t. gebiedsontwikkelingen (vastgoed, grondzaken en privaatrecht).

  • Gevraagd en ongevraagd adviseren in mogelijke nieuwe gebiedsontwikkelingen over de haalbaarheid en de te volgen ontwikkel- en samenwerkingsstrategie (en dus de inzet van grondbeleid).

  • Je vertaalt de behoeften van de stad en ambities van het bestuur succesvol door strategische kansen te herkennen en analyseren en samen met het verwervingsteam nieuwe verwervingen voor de gemeente tot stand te brengen.

  • Verantwoordelijk voor het realiseren van de verschillende beleidsstukken voor grondzaken zoals grondbeleid, grondprijsbeleid en kostenverhaal.

  • Realiseren van samenhang tussen zowel interne als externe stakeholders.

  • Versterken van de bedrijfsvoering van grondzaken.

  • Bijdragen aan de ontwikkelingen van het team grondzaken en persoonlijke ontwikkeling van collega’s.



Ook ben je een belangrijk aanspreekpunt voor alle interne vraagstukken met betrekking tot grondzaken. Met jouw kennis en expertise bepaal je in de voorfase de haalbaarheid van nieuwe gebiedsontwikkelingen. Als grondzakenspecialist rapporteer je aan de teamleider grondzaken.  



Waar ga je dit doen?


De ambities van gemeente Lelystad zijn groot. Of het nu gaat om het door ontwikkelen van onze kust of het vinden van vernieuwende manieren waarop we inwoners en ondernemers ondersteunen. We geven vorm aan die ambities met onze collega’s. Binnen een omgeving vol kansen, vrijheid en verantwoordelijkheid maken we samen Lelystad tot een nog mooiere plek voor onze inwoners, ondernemers en bezoekers.



“De programma manager grondzaken is een belangrijke spil binnen het team grondzaken, die zijn specialistische kennis inzet voor de strategie en beleid in het team en in de mooie ontwikkellocaties die Lelystad rijk is. ”


Marc Brouwer, Teamleider grondzaken.


 

Wat je meebrengt?


  • Minimaal 5-10 jaar ervaring in project- en gebiedsontwikkeling, risicomanagement en beleidsontwikkeling op een vergelijkbaar niveau als deze functie.

  • Je hebt een hele duidelijke visie over grondontwikkeling en kan deze op verschillende niveaus, makkelijk uitdragen.

  • Je bent een persoon die initiatief neemt en keuzes durft te maken. Je blijft gewoon jezelf terwijl je jouw unieke talenten met ons deelt en jouw ambities nastreeft. In je werk laat je zien dat je goed kan schakelen, overzicht hebt en bent.

  • Deze visie kun je ook makkelijk vertalen naar concrete acties.

  • Specialistische kennis van grondzaken en naastgelegen beleidsterreinen zoals vastgoed, ruimtelijke ordening en wonen.

  • Vanuit ruime kennis en ervaring heb je aangetoond invulling te kunnen geven aan ontwikkeling van de bedrijfskundige kant van grondzaken.

  • Je hebt ruime kennis van bedrijfsvoering en BBV.

  • Minimaal 5-10 jaar ervaring als adviseur van directie en bestuur m.b.t. vastgoed, grondzaken, grondexploitaties en privaatrecht. Op dit niveau ben je met je advisering in je element.

  • Een landelijk netwerk.

  • Je bent op de hoogte van landelijke ontwikkelingen

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten