Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance programmamanager financiële programmatische samenwerking (zzp)

Geplaatst 25 jul. 2023
Project ID: YIS 9137332
Plaats
Lisse, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
3 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 okt. 2023
Tarief
87 - 112 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 28 jul. 2023 14:00

Startdatum: Z.s.m.

Duur: 3 maanden

Optie tot verlenging: ja, eventueel voor de implementatie

Functieschaal: 12



Programmamanager financiele programmatische samenwerking in Duin en Bollenstreek.

Vijf gemeenten in de Duin en Bollenstreek (Katwijk, Noordwijk, Hillegom, Lisse en Teylingen) werken programmatisch samen in de Uitvoeringsagenda Duin en Bollenstreek. Binnen deze samenwerking wordt gewerkt aan de realisering van de gezamenlijke ambities op zes topprioriteiten:


·        Maatregelenpakket ‘Ontsluiting Noordelijke Bollenstreek’

·        Ruimte en mobiliteit in de corridor Leiden-Katwijk-Noordwijk

·        Ontwikkelen van een ‘regiobrand’

·        Actualisatie Intergemeentelijke Structuurvisie Greenport en gezamenlijke keuzes voor (de ruimtevraag van) de opwek van hernieuwbare energie

·        Realiseren van de woningbouwopgave

·        Faciliteren van verbindingen tussen kennisintensieve sectoren en economische toepassing



Alle zes de topprioriteiten raken het sociaal domein; dit is een rode draad in de Uitvoeringsagenda. Bij ieder van de topprioriteiten is omschreven hoe deze bijdragen aan een sociaal sterkere Duin- en Bollenstreek.


Om de ambities vorm te geven hebben de samenwerkende gemeenten een ambtelijk kernteam gevormd. Ter ondersteuning van dit kernteam zijn we op zoek naar een ervaren manager project/ programmabeheersing die in staat is om tussen 5 gemeenten de financiële- en verantwoordingsstructuur op te zetten. Kosten en dekking in beeld brengt, wijze van rapporteren ambtelijk en bestuurlijk neerzetten is een belangrijk element hiervan inclusief de praktische werkafspraken die maken dat deze structuur de komende jaren kan draaien.

Wij zijn op zoek naar een kandidaat die gedurende een periode van 3 maanden (32 uur per week) de inhoud en structuur kan neerzetten. Optioneel willen we de afspraak maken voor een aanvullende opdracht in 2024 (maximaal 23 uur) voor een terugkommoment om gemaakte afspraken en structuren in de organisatie(s) te borgen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten