Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance programmamanager duurzaamheid (zzp)

Geplaatst 7 dec. 2022
Project ID: YIS 9124710
Plaats
Zuidplas, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 30 nov. 2022
Einde: 30 mei 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 25 dec. 2022 13:00

Startdatum zsm

Duur opdracht: 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging van max nog 1 jaar

Aantal uur per week: 32-36

Schaal: 12

Indicatie uurtarief: max 120

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Gaat duurzaamheid je aan het hart en wil jij je vol overgave inzetten voor een duurzame samenleving?

Weet jij wat erbij komt kijken om een verandering te realiseren, hierop te anticiperen en draagvlak te creëren?

Word dan Programmamanager Duurzaamheid & Klimaatadaptatie

Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!

Zuidplas is een fusiegemeente die bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. We bestaan pas 10 jaar, en net als een echte tiener groeien we hard. Dat biedt kansen: in je dagelijks werk én voor je carrière. Door onze ligging tussen Rotterdam en Gouda kun je jezelf ook aan grootstedelijke vraagstukken wagen. En de regio Midden-Holland waarin we ons bevinden, is eigenlijk een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch.

 

Zuidplas groeit de komende jaren flink in inwoneraantal en daarmee ook in het aantal collega’s in de organisatie. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan op de vragen vanuit de samenleving. Om aan te sluiten op die ontwikkelingen is op interactieve manier een concernplan Zuidplas Groeit! en veranderplan gemaakt, inclusief een nieuwe organisatievisie voor Zuidplas. De organisatieontwikkeling heeft als stip op de horizon de hoofdopgaven: Opgavegericht, Zelforganiserend, Slagvaardig en Wendbaar en is nog in volle gang.

De gemeente Zuidplas heeft sinds 2019 een programma Duurzaamheid & Klimaatadaptatie welke de afgelopen drie jaar stevig heeft ingezet op de onderwerpen energie & warmte, klimaatadaptatie, circulariteit en leefomgeving. Ook de komende jaren heeft Zuidplas ambities voor dit programma die bijdraagt aan de ambitie om energieneutraal, klimaatadaptief, waterrobuust en circulair te zijn in 2050.

 

Wat ga je doen als programmamanager duurzaamheid & klimaatadaptatie?

Als programmamanager ben je ambtelijk trekker en bewaker van het programma duurzaamheid & klimaatadaptatie en de diverse doelstellingen binnen dat programma. Je bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke en procesmatige aansturing van het team dat zich bezighoudt met uitvoering van het programma. Om dit te realiseren organiseer je de benodigde projectteams en overlegvormen. Je stelt prioriteiten met de bestuurders en het team en bewaakt de integrale uitvoering van diverse projecten onder het programma om de programmadoelstellingen te behalen. Vanuit je rol initieer, regisseer en inspireer je, waarbij je de omgeving meeneemt om tot gedeelde ambities en gedragen besluiten te komen.


Je werkzaamheden bestaan oa uit:

 Adviseert over opgave-overstijgende vraagstukken en ontwikkelingen.

 Draagt de eindverantwoordelijkheid voor voortgang, informatievoorziening, kwaliteit, tijd en budget van het programma.

 Stuurt op de samenhang van de projecten en stuurt de deelprojecten aan die bijdragen aan de doelstellingen van het programma. Je draagt zorg voor afstemming en uitwisseling.

 Herijkt huidige projectplannen: definitie van het resultaat, processtappen, organisatie en nodige middelen.

 Werkt samen en voert overleg met maatschappelijke partners en andere overheden.

 Draagt zorg voor de borging van de verschillende duurzaamheidsdoelstellingen in de reguliere beleidsontwikkelingen en uitvoering

Wat vragen wij van jou?

  • Je bent uitstekend op de hoogte van de laatste landelijke en regionale ontwikkelingen ten aanzien van duurzaamheid en klimaatadaptatie.

  • Je bent vernieuwend, geeft richting aan en denkt mee over de veranderingen van morgen en de ambities waar de gemeente voor staat.

  • Je hebt ervaring met werken in een politiek-bestuurlijke omgeving en samenwerken met verschillende stakeholders, en weet hierin met de nodige sensitiviteit je weg in te vinden. Hierbij ligt de nadruk van buiten naar binnen te denken en handelen.

  • Je bent toegankelijk voor collega’s en beweegt natuurlijk tussen de verschillende stakeholders.

Wie ben je?

 Je bent een strategische en oplossingsgerichte denker met ruime overheidservaring, bij voorkeur ook bij een gemeente. Uiteraard beschik je over goede bestuurlijk en politieke sensitiviteit.

 Je beschikt over een afgeronde opleiding op hbo- of wo-niveau en hebt ruime ervaring in project- en programmamanagement.

 Je bent de spin in het web voor het programma. Je bent alert op nieuwe informatie en de

consequenties die daarmee gepaard gaan voor onze gemeente. Je reageert snel en flexibel en hebt de sensitiviteit om op het juiste moment het programmateam, de opdrachtgever, de directie en/of het bestuur te informeren en betrekken.

 Voor de verschillende projectleiders in het programmateam fungeer je als sparringpartner

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten