Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance programmaleider aanpak ondermijning voor basisteam Peelland (zzp)

Geplaatst 3 mrt. 2023
Project ID: YIS 9129668
Plaats
Helmond, Noord Brabant
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 13 mrt. 2023
Einde: 31 aug. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 7 mrt. 2023 17:00

1 maart tm 31 augustus 2023

36 uur per week,

Schaal 12 Cao Gemeenten

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Programmaleider aanpak Ondermijning voor basisteam Peelland


De Programmaleider voor Basisteam Peelland is “ontkleurd” trekker van de integrale aanpak van ondermijning. “Ontkleurd” wil zeggen dat de integrale, maatschappelijke resultaat voorop staat. De programmaleider handelt vanuit een helicopterview, los van de organisatiebelangen van de verschillende partners. Tot het Basisteam Peelland behoren zes gemeenten: Asten, Deurne, GemertBakel, Helmond, Laarbeek, Someren. De gemeenten vormen samen met politie, OM en Belastingdienst de zogenaamde driehoek plus.


De programmaleider zet samen met partners in op (een) slimme (mix aan) interventies, strafrechtelijk, fiscaal, bestuurlijk. Je werkt niet altijd volgens de gebaande banen, maar zet samen met de partners in op ‘out of the box’ oplossingen en werkt aan het vergroten van de bestuurlijke- en maatschappelijke weerbaarheid.


Positie

• De programmaleider is eerste adviseur en opdrachtnemer van de Peelland driehoek-plus voor het programma ondermijning in het basisteam. De driehoek plus bestaat uit burgemeesters van de 6 gemeenten in Peelland, de gebiedsofficier van Justitie, de teamchef van politie en de manager van de Belastingdienst. Hij/zij rapporteert aan de Peelland driehoek-plus en is aanspreekbaar op acties en resultaten in het basisteam.

• De programmaleider is 'linking pin' naar aanpak ondermijning op regionale niveau.

• De programmaleider is, als voorzitter van het Ambtelijk Vooroverleg Ondermijning (AVO), opdrachtgever voor casus-/projectleiders binnen het programmakader van het teamgebied.

• De programmaleider staat in goede verbinding met de coördinator van het Peelland Interventie Team (PIT) en de Regionaal programmaleider ondermijning Oost-Brabant.


Rol

De rol van de programmaleider ondermijning is die van adviseur, stuurman, verbinder en opdrachtnemer. Je adviseert de Peelland driehoek-plus over de wijze waarop de gemeenten in basisteam Peelland in samenwerking met politie, OM, Belastingdienst en de Taskforce-RIEC, ondermijning in Peelland zo adequaat mogelijk aan kunnen pakken. Daarbij zoek je naar innovatieve mogelijkheden, geef je duiding aan en verbind je tussen de aanpak van ondermijning op het niveau van de regio, het basisteam en de lokale gemeente. Je adviseert het bestuur en ketenpartners over slimme inzet van capaciteit. Je stimuleert samenwerking (zowel ambtelijk als bestuurlijk) en fungeert als aanjager van een basisteam brede aanpak van ondermijning. Verder werk je ook regionaal samen met andere basisteamprogrammaleiders Ondermijning in Oost-Brabant en de regionaal programmaleider Oost-Brabant.


Taken

Uit de rol en de daarbij behorende verantwoordelijkheden vloeien de volgende taken voort voor de programmaleider:

• Zit het ambtelijk voorbereidingsoverleg (AVO) voor en is secretaris en adviseur van de Peelland driehoek-plus;

• Draagt zorg voor afstemming en integrale advisering, voert hiertoe overleg met meerdere disciplines en partijen;

• Zorgt voor draagvlak voor besluiten en de uitvoering daarvan;

• Legt en onderhoudt de verbinding tussen de verschillende (bestuurlijke) niveaus;

• Initieert en stimuleert het vergroten van de bestuurlijke weerbaarheid in het teamgebied;

• Stuurt de ontkleurd project-/casusleiders aan en coacht deze op de aanpak van casuïstiek;

• Stimuleert de integrale doekracht en integraliteit van interventies en acties;

• Bewaakt de voortgang van – en het tempo in de aanpak van - alle in de opdracht(en) begrepen casuïstiek;

• Adviseert het management van de betrokken partners met betrekking tot de aanpak van ondermijning en de hiervoor benodigde randvoorwaarden (incl. weerbaarheid);

• Stimuleert innovatie in de aanpak en creatieve interventies;

• Bouwt een effectief netwerk van partners binnen en buiten de regio.


Zoeken wij jou?

Wij zoeken een kandidaat die voor een periode van 6 maanden (tot 1 september) de huidige programmaleider tijdelijk kan vervangen. De ideale kandidaat is iemand die kennis en ervaring heeft op het gebied van de aanpak van ondermijning. Thuis is in de politiek bestuurlijke wereld en dit blijkt ook uit de werkervaring. We zoeken een kandidaat die zelfstandig kan opereren, pro actief is en op eigen kracht verbindingen legt.


Gemeente Helmond is namens de Peelland gemeenten opdrachtgever.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten