Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance programma manager gemeente website (zzp)

Geplaatst 24 mrt. 2023
Project ID: YIS 9130876
Plaats
Wormer, Noord-Holland
Uren
8 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 5 apr. 2023
Einde: 15 jul. 2023
Tarief
65 - 95 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 28 mrt. 2023 14:00

Startdatum: z.s.m.

Einddatum: 15-7-2023

Schaal: 11

Max tarief: 95 Euro

Max. 16 uur week

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Aanleiding

De huidige websites van de gemeenten Oostzaan en Wormerland zullen vervangen en vernieuwd gaan worden om te gaan voldoen aan de vereisten.

Belangrijk is dat momenteel de websites niet voldoen aan de wettelijke eisen voor digitale toegankelijkheid (WCAG). Dit is al enige tijd het geval, en in de tussentijd zijn deze eisen verder uitgebreid en aangescherpt.

Andere problemen met de huidige websites zijn, dat een bezoeker die op zoek is naar informatie niet altijd snel op de juiste plaats terecht komt.

Dat het beheer en actualisatie van de huidige websites onevenredig veel inspanning van de organisatie vraagt.

En dat met de huidige websites niet gewerkt kan worden volgens de uitgangspunten voor de gemeentelijke dienstverlening (het klik-bel-kom principe) zoals opgenomen in de collegeprogramma’s en daarmee een bestuurlijke opdracht aan de organisatie.

 

Doelstelling

De doelstelling van deze opdracht is dat in 2023 twee gemeentelijke websites zijn opgeleverd die voldoen aan de wettelijke eisen en hieraan getoetst zijn. Voor het einde van 2023 hebben zowel de website van gemeente Oostzaan, als van gemeente Wormerland de WCAG-toegankelijkheidsverklaring. Daarnaast worden ook de overige genoemde aandachtspunten opgepakt.

Voor het ontwerp, beheer en hosting van de twee nieuw te ontwikkelen websites wordt gebruik gemaakt van de expertise van een externe websiteleverancier (leverancier). Hiervoor is een meervoudige onderhandse aanbesteding uitgevoerd. De selectie van de leverancier vindt in maart plaats en na een stand-still periode kan de geselecteerde leverancier vanaf 1 april aan de slag.

Namens de twee genoemde gemeenten zal OVER-gemeenten, gezamenlijk met de leverancier zorgdragen voor de begeleiding van de realisatie en implementatie van het CMS en de nieuwe websites.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten