Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance programma manager duurzaamheid (zzp)

Geplaatst 27 okt. 2023
Project ID: YIS 9142210
Plaats
Bovenkarspel, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 1 jan. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
90 - 125 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 10 nov. 2023 13:00
  • 1 jaar met grote kans op geen verlenging.

  • 32 uur verdeeld over 4 of 5 dagen.

  • 50/50 verhouding werk op kantoor/thuis.

  • Per januari (eerder starten mogelijk in overleg).

  • Graag motivatie, beschikbaarheid opnemen in het CV/reactie.




De SED Organisatie, de werkorganisatie van de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland, ontwikkelt zich! 

Nederland wordt in 2050 klimaat neutraal! Wil jij een bijdrage leveren aan vitale en leefbare klimaat neutrale gemeenten? Doe je dat vanuit passie voor duurzaamheid en op een professionele manier. Dan zoeken wij jou!

 

Wat houdt deze functie in?

Als programma manager Duurzaamheid manage je de uitvoering van het programma duurzaamheid. Dit programma is vastgesteld door de drie raden van de SED-gemeenten. Het programma heeft de vorm van een meerjarige routekaart met bijbehorende doelstellingen. De uitvoering van het programma loopt al enkele jaren en jouw rol is het aansturen, bewaken, initiëren en regisseren van de diverse projecten en uiteenlopende en complexe samenwerkingsverbanden uit de routekaart om zo de programmadoelstellingen te behalen.

Ook is het je taak de routekaart periodiek te ijken en te verbeteren op basis van ontwikkelingen.

Je hebt functioneel de leiding over het team duurzaamheid met als opdrachtgever het afdelingshoofd. Dat betekent dat je de medewerkers begeleidt op inhoud en proces, dit ter ondersteuning van het afdelingshoofd. Het afdelingshoofd is de hiërarchisch leidinggevende van dit team. Van Rijkswege zijn er middelen beschikbaar voor de inzet van extra capaciteit voor het programma de komende jaren. Jij doet voorstellen voor de inzet van deze middelen teneinde de gewenste doelstellingen en resultaten te behalen. Je werkzaamheden verricht je in goed overleg met het afdelingshoofd. Als programma manager bespreek je met de wethouder en het afdelingshoofd wat wanneer opgeleverd wordt. 

Je integreert duurzaamheid binnen de hele SED-organisatie met de visie dat duurzaam denken en werken een onderdeel van je werk is.

Samengevat twee doelen: Eén: duidelijkheid door ordening en prioritering in het team Duurzaamheid met als resultaat versnellen door focus. Twee: ontwikkeling van de organisatie, duurzaam en klimaat verbreden en een plek in de werkprocessen geven.

Specifieke opdracht: Impuls voor de uitvoering

Het programma Duurzaamheid loopt nu enkele jaren. Concrete resultaten moeten zichtbaar worden. Van jou als programma manager verwachten we dat jij de uitvoering van het programma een impuls geeft, waardoor er energie in de uitvoering komt en resultaten nog deze collegeperiode zichtbaar worden. Daarnaast verwachten we dat je het programma aantoonbaar zichtbaar maakt binnen en buiten de organisatie.

Aanpakker gezocht! 

Het gaat, zoals je hebt kunnen lezen, om een stevige klus. Daarvoor zoeken wij iemand met hbo- of academisch werk- en denkniveau en ervaring als programma of projectmanager, bij voorkeur in (lokale) energieprojecten. Ervaring in of met gemeentelijke organisaties als ook de bestuurlijke context en besluitvorming is een pré.

Verder ben je zelfstandig, besluitvaardig en daadkrachtig maar werkt ook graag samen. Wanneer je kansen ziet, pak je die proactief op. Je weet wat er in de samenleving leeft en weet als geen ander de boodschap van een aardgasvrije toekomst te vertellen. Je hebt affiniteit met onderwerpen als duurzaamheid en de warmtetransitie, maar snapt ook dat dit niet bij iedere inwoner de topprioriteit is. 

Waar kom je terecht?

In deze functie maak je deel uit van de afdeling Ruimtelijk Beleid. Je krijgt een plek binnen het team Klimaat en Duurzaamheid. Dit team bestaat uit een aantal beleidsmedewerkers en een communicatieadviseur. We werken veel samen met collega’s die zich vanuit andere afdelingen bezig houden met het verduurzamen van de gemeente. Ook werken we veel met collega’s uit diverse regiogemeenten. 

Informele werkwijze

Wij gaan informeel met elkaar om. Collega’s helpen elkaar graag en de deur staat altijd open. Dat geldt ook voor de burgemeesters, wethouders en de gemeentesecretarissen. Samenwerken, oog voor de omgeving en een ondernemende houding staan bij ons centraal. 

Werken bij de SED

De SED is volop in beweging en in ontwikkeling! We spelen in op de veranderingen in de samenleving, de rol van de overheid daarin, de roep vanuit de samenleving om transparantie en het streven naar een optimale dienstverlening voor alle inwoners. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten