BIZOB

Freelance procesregisseur gebiedsteam (zzp)

Geplaatst 15 apr. 2024
Project ID: YIS 9155245
Plaats
Someren, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
8 maanden
Start: 1 mei 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 22 apr. 2024 09:00

Start 1 mei 2024 en einddatum 31 december 2024

Tarief volgens schaal 10A, senior

Uren: min 32 en max. 36 uur per week, 4 a 5 dagen per week

Thuiswerken max. 1 dag per week, verder zal de inhuurkracht als hart van het team op locatie zichtbaar moeten zijn ivm afstemming met bijv. WMO en jeugdzorg.

Inhuurkrachten maken gebruik eigen telefoon en laptop.

Reden inhuur is tijdelijke invulling vacatureruimte, de gemeente gaat zelf vermoedelijk na de zomer starten met het werven van een eigen medewerker.

Daarom einddatum 31-12-2024 met kans op een mogelijke verlenging.

Gemeente Someren


Wat doet de procesregisseur?

In onze gebiedsteams werken professionals die regie voeren op hun caseload en het proces. In sommige situaties is dit niet toereikend en is een Procesregisseur nodig. Als procesregisseur coördineer en stuur je overstijgend op het niveau van (stagnerende) samenwerking tussen meerdere partijen bij complexe domein overstijgende problematiek. Je voert regie op het proces van hulpverlening aan gezinnen en/of personen, die problemen hebben op meerdere leefgebieden. De problemen zijn van dien aard dat de conventionele procedures en samenwerkingsafspraken niet of onvoldoende toereikend zijn en/of benut worden en de betrokken casusregisseur vastloopt.

 

Samen met de keten organiseer je een plan van aanpak en integrale samenwerking. Die aanpak kan vrijwillig of door drang en dwang tot stand komen. Je opereert op het snijvlak van zorg en veiligheid. Je regisseert ‘op afstand’ en betrekt inwoners.

Je werkt samen in de zorgketen en/of de veiligheids-/strafrechtketen. Je onderhoudt contacten met deze ketenpartners. Intern onderhoudt je o.a. contacten met de collega’s van ZO Someren en veiligheid. Het organiseren en voorzitten van een gezins-of multidisciplinair overleg behoort tot de taken.

 

 Wat doe je niet?

Procesregisseur treedt niet in de professionele inhoudelijke verantwoordelijkheid van de betrokken hulpverleners maar ziet toe op een integrale aanpak. Procesregisseur is bevoegd om in samenwerking met de casusregisseur betrokken partijen bij elkaar te roepen voor overleg en afstemming om te komen tot een integrale aanpak waarbij prioriteiten worden bepaald en knopen worden doorgehakt.

 

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een procesregisseur die generalist is op het gebied van procesregie en in elk geval bekend is met de jeugd- en jongerenketen. Hij/zij is bekend met op- en afschaling (AVE-model) en de veiligheidsketen Jeugd (VeiligThuis, Jeugd Bescherming en Raad van de Kinderbescherming), de verantwoordelijkheden en de bevoegdheden van de gemeente hierbinnen en weet middels de beschermingstafel te schakelen tussen vrijwillige, drang, en/of dwangtrajecten.

Daarnaast is ervaring in de ketens rondom complexe volwassenproblematiek (ex-gedetineerden, verwarde personen en overlastgevers) een pré.

 

 Taken procesregisseur:

·        MDO organiseren, met alle betrokken partijen bij stagnatie of dreigende escalatie.

·        Optreden als voorzitter bij een MDO

·        Toezien op het maken van een Plan van Aanpak.

·        Contact houden met de betrokken partijen en toezien op hun acties.

·        Voortgang (doelen) bewaken en evalueren.

·        Indien de procesdoelen behaald zijn, afschalen naar GJc/Wmo consulent.


Jouw profiel

·        Je bent een netwerker met uitstekende contactuele eigenschappen

·        Je staat stevig in je schoenen in contacten met de doelgroep en ketenpartners, je bent in staat om met weerstanden om te gaan en daarin je eigen weg te kiezen.

·        Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden die je inzet door alle lagen van de bevolking en organisaties.

·        Je kunt in grote mate zelfstandig werken. Je verzamelt in korte tijd zelfstandig relevante informatie, analyseert dit en vertaalt dit naar integrale samenwerking.

·        Je bent analytisch, accuraat, en beschikt over een helikopterview.

·        Je denkt in creatieve oplossingen, stelt je flexibel op en waar nodig lever je maatwerk. Vanuit een juiste balans tussen het belang van de cliënt en de samenleving.

• Je denkt en werkt op HBO niveau.

• Je hebt ruime ervaring met procesregie in multi-complexe casuïstiek.

• Je hebt kennis van jeugd en gezinnen met problemen, opgroeiproblematiek en kennis van de ketens jeugdzorg, justitie en onderwijs.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten