Gemeenteprojecten
Freelance procesregisseur bemoeizorg / WvGGZ (zzp)
Inzet periode van circa 3 maanden (overbrugging)
Start: zsm
Aantal jaren ervaring : vanaf 2 jaar relevante werkervaring op gebied van GGZ problematiek
16 - 24 uur per week
In de gemeente Capelle aan den IJssel wonen en werken ruim 66.000 Capellenaren. Een uitdagende ambitie staat centraal, wij weten dat de technologische en maatschappelijke ontwikkelingen snel gaan. De ontwikkelingen zijn van grote invloed in en op het samenleven in onze stad. Zorgen voor een duurzame ontwikkeling van de stad vinden we belangrijk. Net zoals onze maatschappelijke taak zó vormgeven dat iedere Capellenaar mee kan doen. Wij anticiperen op wat er op ons afkomt.
Hoe doen wij dat?
Met lef en daadkracht onderscheiden wij ons en ideeën en initiatieven moedigen wij aan:
· onze bereikbaarheid voor alle Capellenaren is optimaal;
· vakmanschap en blijven ontwikkelen kenmerken ons;
· de basis is op orde en innovatie staat voorop;
· samenwerken is vanzelfsprekend.
Dit alles vraagt een transparante, integere en duurzame organisatie.
In Capelle werken we aan een samenleving waarin Capellenaren zich verantwoordelijk voelen voor elkaar, werken, actief meedoen en waarin de gemeente als het nodig is een handje helpt. De afdeling Samenleving staat voor het leggen van de basis voor een sociaal vitale stad, waar oog is voor elkaar en voor de omgeving waarin men leeft, waarin alle Capellenaren de mogelijkheid hebben om zich veilig en gezond te voelen en daar waar mogelijk te participeren en zich te ontwikkelen. De afdeling ontwikkelt beleid, schept randvoorwaarden en regisseert. Zij doet dat in samenspraak met organisaties, Capellenaren en het bestuur. De afdeling Samenleving bestaat uit een staf en vier units.
De unit Frontlijn draagt vanuit het Escalatieteam zorg voor procesregie en opschaling van zwaardere problematiek. Het Escalatieteam zorgt voor een sluitende aanpak voor kwetsbare Capellenaren die te maken krijgen met complexe problemen als huiselijk geweld, kindermishandeling, jeugdbescherming, psychische problemen, ernstige vervuiling, verslaving, woningontruiming, dakloosheid en schulden. Het Escalatieteam bestaat uit procesregisseurs met verschillende expertises en ondersteuners. Het team is een vraagbaken voor professionals in de gemeente, adviseert het college en voert in zeer incidentele gevallen intensieve casusregie.
Wij zoeken een ervaren procesregisseur, met affiniteit met- en kennis van bemoeizorg en GGZ-problematiek.
Wat ga je doen?
· Je bent in staat een oordeel te vormen over casuïstiek waarbij GGZ problematiek een rol speelt en in staat om zonnodig professionals in de uitvoering bij te sturen.
· Je draagt zorg voor het bepalen van de juiste interventie(s) bij een melding, het aanwijzen van een casusregisseur en het monitoren/afsluiten van de meldingen.
· Je werkt nauw samen met de GGZ-Expert en de betrokken lokale partners.
· Je ontvangt meldingen WVGGZ en meldingen over ernstige zorgmijders en niet acuute zorgmeldingen i28, triageert deze en zet deze uit naar betrokken partijen en zorgt voor opvolging.
· Je draagt zorg voor een correcte registratie en bijbehorende informatie van meldingen in C3 en Khonraad.
Je bent bekend met de verschillende GGZ aanbieders in de regio en hebt een visie op hoe de gemeente de problematiek met zorgmijders het beste kan aanpakken. Je bent verantwoordelijk voor het werkproces van de WVGGZ meldingen, en draagt zorg voor een sluitende aanpak voor ernstige zorgmijders en personen met verward gedrag. Je werkt nauw samen met de GGZ-expert en belangrijke partners zoals het sociaal wijkteam, politie, collega’s van de unit Veiligheid, VHRR, woningbouwcorporaties en GGZ- partners.
Je bent goed in staat om dwarsverbanden tussen de verschillende problemen te zien (schulden, huiselijk geweld, gezinsproblematiek, dakloosheid, verslaving, psychiatrie), hulpverlening aan te sturen, knelpunten te signaleren en indien nodig hier bestuurlijk over te adviseren. Samen met je collega procesregisseurs de GGZ-expert en de beleidsadviseur zorg je voor een sluitende aanpak voor alle kwetsbare Capellenaren.
Wat vragen wij?
· Een betrokken, enthousiaste persoon die gevoel heeft bij GGZ problematiek, en die vanuit gemeentelijke rol een bijdrage wil leveren aan een sluitende aanpak voor zeer kwetsbare personen en hun omgeving.
· Een flexibele, creatieve en oplossingsgerichte houding, een teamplayer.
· Omgevingsbewustzijn: het vermogen om te kunnen schakelen tussen de verschillende betrokken partijen: burgemeester, GGZ partners, sociaal wijkteams, politie en het veiligheidshuis.
· Aantoonbare ervaring met het participeren in en bij voorkeur voorzitten van casuïstiekbesprekingen.
· Goed ontwikkelde communicatievaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
· 2 Jaar brede, relevante werkervaring in en kennis op het gebied van GGZ problematiek en/of zorgmijders.
· Minimaal HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie.
· Kennis van andere domeinen zoals huiselijk geweld, schuldenproblematiek, veiligheid- overlastsituaties, reclassering zijn een pré.