Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance procesregisseur (zzp)

Geplaatst 25 apr. 2024
Project ID: YIS 9156327
Plaats
Leeuwarden, Hybride
Uren
16 uur/week
Periode
5 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 15 sep. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 2 mei 2024 12:00

Startdatum: Bij voorkeur zsm

Duur opdracht: Tot 15-09-2024

Aantal uren week: 16-24 uur p/w eerst 16 uur later 24 uur

Inschaling: 12 CAO Provincie

Richttarief €77,-

Voorsteltermijn: Donderdag 2 mei 12:00 uur

Let op: dit is een project voor de Provincie Friesland, niet de gemeente Leeuwarden


Provincie Fryslân en landelijk gebied

Provinsje Fryslân en it lânlik gebiet

Het Programmateam Frysk Programma Landelijk Gebied (FPLG) werkt aan het opstellen van de volgende versie van het gebiedsprogramma NPLG. En we bereiden de toekomstige uitvoering van het NPLG voor. Het Uitvoeringsprogramma Stikstof (UPS) maakt hier onderdeel van uit. Het programma wordt uitgevoerd in opdracht van het college van de provincie Fryslân, het dagelijks bestuur van Wetterskip Fryslân en de Fryske gemeenten.

Het gebiedsprogramma is de Fryske invulling van het Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG). Met dit programma wil de overheid de doelen voor Natuur, Water en Klimaat integraal realiseren. De maatregelen om deze doelen te halen landen in de agrarische sector en hebben daardoor sociaaleconomische impact. We willen onderzoek doen naar die impact en plannen maken om daar oplossingen en maatregelen voor te treffen.


Daarom zoeken wij voor het programma FPLG een

Procesregisseur

De procesregisseur is lid van het programmateam bestaande uit de programmamanager, programmasecretaris, projectleiders en strategische adviseurs. De procesregisseur maakt onderdeel uit van de staf van dit programma en is adviseur en sparringpartner van de programmamanager, voor het gehele proces.

In deze rol ben je in the lead om het gehele proces uit te denken, te stroomlijnen en te bewaken. Gezien het dynamisch karakter van het FPLG stuur je bij wanneer dat nodig is. Je bent de trekker van het proces om de vervolgstappen aan te jagen en op het juiste moment tot besluitvorming te brengen.

In de komende tijd werken we aan de volgende versie van het programma..


Het werk in de praktijk It wurk yn de praktyk

Je bent strategisch sparringpartner van het programmateam. Je bent de trekker van de ontwikkeling van maatregelen en oplossingen van de sociaaleconomische impact van de voorgestelde maatregelen. Je specifieke taken zijn:


· Vanuit een trekkersrol samen met de strategisch adviseurs het proces uitdenken

· Het proces in kaart brengen en inrichten

· Het volgen van landelijke en provinciale ontwikkelingen rondom het FPLG

· Het adviseren en ondersteunen van de programmanager


Wie ben jij? Wa bist do?

Wij kijken uit naar een enthousiaste collega die wil bouwen aan de uitvoering van een belangrijk programma in onze provincie. Je kunt opereren op strategisch niveau en je bent een ontwikkelaar. Je hebt ervaring met het uitdenken en stroomlijnen van processen. Wanneer in dit dynamische programma de ontwikkelingen om aanpassingen vragen, zie jij het als een uitdaging om dat goed in te passen in het proces of het proces bij te stellen. Je hebt hierin een motiverende en stimulerende rol in de richting van het programma-team.

Je hebt een proactieve werkhouding en je bent communicatief vaardig.


Verder beschik je over:

· Een relevante opleiding op academisch niveau.

· Strategische denkkracht om toekomstscenario’s te kunnen verbinden aan een operationeel, tactisch en strategisch handelingsperspectief.

· Ruime kennis en aantoonbare ervaring met complex programma- en projectmanagement bij een overheidsinstelling.

· Politieke sensitiviteit

· Omgevingsbewustzijn

· Overtuigingskracht en je kunt ideeën en adviezen duidelijk en stellig communiceren.

· Kennis van de volgende automatiseringspakketten zoals Key2Financiën, Cloxxs, Word en Excel.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten