Gemeenteprojecten
Freelance procesontwerper - met hart voor dienstverlening (senior) (zzp)
Startdatum inzet: zsm
Einddatum inzet: 31-12-2023
Uren: 36
Max tarief: 88,-
Achtergrond
Binnen de gemeente Velsen staan inwoners en ondernemers centraal en zijn wij continu bezig met het verbeteren van onze dienstverlening.
De dienstverlening verloopt steeds meer digitaal en onze inwoners en bedrijven raken steeds meer gewend om zaken online te regelen en verwachten van de gemeente niet anders.
Velsen is in 2021 het programma Online Dienstverlening gestart om de dienstverlening richting inwoners en ondernemers te verbeteren. Dit op basis van de ambitie van het college en de raad.
Zaakgericht werken
Een van de projecten binnen het programma Online Dienstverlening is een herijking en implementatie van een manier van zaakgericht werken. Dit helpt ons om:
De inwoner beter te helpen doordat we onze informatie beter op orde hebben, statusinformatie kunnen geven en beter zicht hebben op termijnen etc.
Beter bij de wensen van de organisatie aan te sluiten.
Voor deze nieuwe manier van werken heeft Velsen het verandertraject zaakgericht werken ingezet.
Dit heeft effect op de manier van werken in de verschillende applicaties, waaronder het nieuwe zaaksysteem Djuma van Velsen.
Het analyseren en, waar nodig, verbeteren van processen heeft een sterke relatie met de implementatie van onder andere de Wet Open Overheid (Woo) voor de gemeente. Met behulp van zaakgericht werken willen wij onze dienstverlening verbeteren. Vanuit onze ambitie op betere dienstverlening willen wij onze applicaties beter laten aansluiten op de uitvoering van onze processen.
Dit is de reden dat Velsen op korte termijn een procesontwerper zoekt die de vertaling weet te maken van dienstverlenende processen naar een goede ondersteuning vanuit applicaties.
Deze functie is nieuw en vraagt een invulling door iemand die energie krijgt van het daadwerkelijk laten slagen van nut en noodzaak van deze functie. Mede omdat het denken in processen en deze zo dienstverlenend mogelijk vorm te geven om deze in te richten in een applicatie is nog veel aandacht vraagt in onze organisatie.
Taken procesontwerper:
Is in staat om, met medewerkers uit het proces, het proces dienstverlenend te ontwerpen.
Is in staat om deze procesinrichting om te zetten naar een systeeminrichting waarmee de functioneel beheerder de applicatie kan inrichten
Is in staat om met verschillende adviseurs in onze organisatie scherp te maken waar een dienstverlenend proces aan dient te voldoen
Is in staat om het hier scherp en waarderend met medewerkers uit het proces het gesprek zo aan te gaan dat er een procesinrichting ontwikkelt wordt die van toegevoegde waarde is voor de inwoner.
Kennis en ervaring op het ontwerpen van goede, dienstverlenende processen (initieel in Djuma) verder te delen en te verrijken. Dit met beheerders van andere procesapplicaties
De adviseur procesverbetering:
1. Is in staat collega’s te inspireren en te motiveren voor procesverbeteringen.
2. Heeft relevante ervaring op het gebied van procesverbetering binnen een gemeentelijke organisatie. (harde eis)
3. Houdt van “doorpakken”.
4. Is een netwerker binnen de organisatie
5. Beschikt over een Lean-certificaat of gelijkwaardig.
6. Gaat graag pragmatisch te werk.