Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance procesondersteuner cluster IBOR (zzp)

Geplaatst 13 feb. 2023
Project ID: YIS 9128481
Plaats
Nieuwerkerk aan den IJssel, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 mrt. 2023
Einde: 1 sep. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 22 feb. 2023 16:00

Startdatum 1-3-2023

Duur opdracht: 1 jaar, met optie tot verlenging

Aantal uur per week: 36 uur per week

Schaal: 9

Indicatie uurtarief: 75


In het team Beheer Openbare Ruimte van het cluster IBOR werken 2 beheerregisseurs en 7 assetbeheerders. Zij sturen op complexe en tactische vraagstukken met grote maatschappelijke impact. Zij zijn de interne opdrachtgevers van contracten en producten zoals wegen, riolering, groen en verantwoordelijk voor de inhoudelijke aansturing hiervan. Krijg jij energie van het te ondersteunen, wordt dan procesondersteuner bij de gemeente Zuidplas!

 

Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!

Zuidplas is een fusiegemeente die bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. We bestaan pas 13 jaar, en net als een echte tiener groeien we hard. Dat biedt kansen: in je dagelijks werk én voor je carrière. Door onze ligging tussen Rotterdam en Gouda kun je jezelf ook aan grootstedelijke vraagstukken wagen. En de regio Midden-Holland waarin we ons bevinden, is eigenlijk een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch.

 

Zuidplas groeit de komende jaren flink in inwoneraantal en daarmee ook in het aantal collega’s in de organisatie. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan de vragen vanuit de samenleving aan. Om aan te sluiten op die ontwikkelingen is op interactieve manier een concernplan Zuidplas Groeit! en veranderplan gemaakt, inclusief een nieuwe organisatievisie voor Zuidplas. De organisatieontwikkeling heeft als stip op de horizon de hoofdopgaven: Opgavegericht, Zelforganiserend, Slagvaardig en Wendbaar en is nog in volle gang.

 

Je komt te werken binnen de leukste en innovatieve groeigemeente Zuidplas! Met de vele projecten en groei van de gemeente in het vooruitzicht, groeit ook het cluster Ingenieursdiensten en Beheer Openbare Ruimte. Hier is veel ruimte om mee te bouwen aan het cluster zelf door ruimte voor eigen initiatief en ideeën op het gebied van gebiedsgericht werken, datagedreven werken met nieuwe technieken en moderne interne bedrijfsvoering.

 

Wat ga je doen als procesondersteuner?

Je bent de steun en toeverlaat van de beheerregisseurs en assetbeheerders.  Je bent een echter regelaar, organisator en stroomlijnt/voert uit alle benodigde ondersteunende taken voor het team beheer openbare ruimte.

 

Wat is je rol en takenpakket?

-      Je coördineert alle noodzakelijke informatiestromen voor overleggen en besluitvorming;

-      Je ondersteunt de beheerregisseur en assetbeheerders bij het verkrijgen van beeld en zicht houden op de voortgang op de producten en tijdige rapportages en neemt passende bijsturingsmaatregelen

-      Je ondersteunt de assetbeheerders bij het op orde houden van de financiële systemen

-      Je organiseert afspraken en bijeenkomsten en informeert alle relevante partijen;

-      Je bent secretaris bij beheerdersoverleggen, inclusief planning, agendabeheer en verslaglegging;

-      Je stelt documenten, notities en stukken op in opdracht van de beheerregisseurs;

-      Je ondersteunt de beheerregisseurs bij het bewaken van de voortgang en samenhang tussen de producten, de integrale planning en de samenhang tussen de bestuurlijke moties, toezeggingen en acties.

-      Je bent trekker of organisator van bijvoorbeeld het organiseren van inspiratiedagen.

-      Je beheert het productarchief en zorgt voor procesafspraken over documentatie en informatievoorziening en monitoren op naleving hiervan.

-      Je bewaakt of de doelstellingen van het desbetreffende product worden gerealiseerd.

-      Je signaleert knelpunten en draagt actief bij aan oplossingen.

-      Jij ondersteunt bij het bewaken en het besturen van het product (inzicht in de voortgang en bijsturingsmaatregelen meedenken)

-      Je houdt de planning actueel, bewaakt de voortgang en signaleert afwijkingen in de planning, doet voorstellen voor beheersmaatregelen.



Wat vragen wij van jou?

-      Aantoonbare affiniteit, kennis en ervaring (minimaal 3 jaar) met assetmanagement en/of beheer openbare ruimte

-      Goede vaardigheid van de Nederlandse taal (schriftelijke en mondeling)

-      Afgeronde HBO (bij voorkeur Technische Bedrijfskunde, Civiele Techniek, Sociale geografie of vergelijkbaar)

-      Een assertieve en meedenkende houding

-      Je werkt goed samen in een team.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten