Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance procesmanager maatschappelijke voorzieningen (zzp)

Geplaatst 7 mei 2022
Project ID: YIS 9114133
Plaats
Weert
Uren
12 uur/week
Periode
11 maanden, 4 weken
Start: 1 jun. 2022
Einde: 1 jun. 2023
Tarief
85 - 95 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 13 mei 2022 17:00

Startdatum: z.s.m.

Verwachte duur opdracht: 1 jaar (met optie op verlenging)

Uren per week: 12

Tarief: indicatie € 85-95 ((Een hoger tarief is bespreekbaar, mits dat in lijn is met de kwaliteit van het cv)

 

Deze functie kan gecombineerd worden met de opdracht van Programmamanager Sport bij de gemeente Weert.

De opdracht waarmee je aan de slag gaat:

Herijking Maatschappelijke voorzieningenstructuur

De gemeenteraad van Weert heeft in december 2021 de bestuursopdracht ‘Herijking Maatschappelijke Voorzieningenstructuur’ vastgesteld. De herijking moet leiden tot een robuuste maatschappelijke voorzieningenstructuur die toekomstbestendig is, betaalbaar is voor gemeente, beheerders en gebruikers en een goede bezetting kent. 

Ten aanzien van het gemeentelijke vastgoed leidt de herijking tot een kernportefeuille van accommodaties waarop de gemeente zich de komende 20 jaar zal richten voor wat betreft renovaties, (ver)nieuwbouw en verduurzaming. De herijking wordt ingestoken vanuit de vraagkant. 

Huisvesting van maatschappelijke activiteiten staat hierbij centraal. Het benodigde aanbod aan accommodaties wordt daarop afgestemd.

 

Jouw rol:

Als procesbegeleider ben je verantwoordelijk voor het herijkingsproces, zoals beschreven in de vastgestelde bestuursopdracht. Je stuurt een team aan met daarin mensen van de betrokken vak afdelingen die vanuit hun expertise input leveren.

Ook ben je verantwoordelijk voor het betrekken van externe stakeholders zoals beheerders en gebruikers van maatschappelijke accommodaties. Samen met een participatieadviseur geef je vorm aan het communicatie- en participatieplan en zorg je voor de daadwerkelijke uitvoering hiervan.

Je ziet toe op de planning en rapporteert en adviseert aan het college van B&W en de gemeenteraad.

 

Jouw kwaliteiten

·       Je stelt doelen vast en organiseert daaromheen de activiteiten en verantwoordelijkheden van een groep medewerkers om die doelen te bereiken. Je stelt een multidisciplinair team samen;

·       Je stuurt op het proces met collega’s en externe partijen/gebruiker om te komen tot een nieuwe voorzieningenstructuur en investeringsprogramma;

·       Je schakelt met projectleiders die reeds belast zijn met sociaal-maatschappelijke projecten;

·       Je definieert de samenhang tussen de projecten en geeft deze input aan de projectleiders;

·       Je bent in staat om te gaan met projecten / programma’s met een hoog politieke, financiële en/of maatschappelijke impact en opereert hier eenvoudig in. 

·       Je communiceert gemakkelijk, zowel intern als extern, zowel schriftelijk als mondeling

·       Je levert strategische adviezen aan college van burgemeester en wethouders en raad

·       Je creëert draagvlak bij samenwerkingspartners en bouwt aan een netwerk. Je komt tot publiek-private samenwerkingsvormen en voert hier regie over.

·       Je formuleert een programmaplan

·       Je rapporteert over de voortgang en het eindresultaat en doet zonnodig voorstellen over bijsturing van het programma

 

Pré:

·       Aantoonbare ervaring in het aansturen van processen, om te komen tot realisatie van doelen.

·       Aantoonbare affiniteit met sociaal-maatschappelijke vraagstukken

·       Ervaring met processen met een maatschappelijke impact

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten