Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance procesbegeleider verduurzaming woningen Almere (zzp)

Geplaatst 27 aug. 2024
Project ID: YIS 9164579
Plaats
Almere
Uren
8 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 okt. 2024
Einde: 31 mrt. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 2 sep. 2024 17:00

Benodigde devices (telefoon/laptop) worden niet verstrekt door de opdrachtgever.

Uren: 8 uur per week

Je werkt vanuit het stadhuis, het buurthuis en op afspraak thuis bij de bewoner. 

Startdatum: 1-10-2024

Einddatum: Voor 6 maanden en daarna is verlenging mogelijk

Schaal: 10

Gemeente Almere



De gemeente heeft de ambitie om uiterlijk in 2026 Almere asbestdaken vrij te maken. Hiermee zijn we al aan de slag door particuliere woningeigenaren een subsidie aan te bieden: niet alleen het asbestdak te verwijderen maar een nieuw goed geïsoleerd dak te kunnen plaatsen en optioneel zonnepanelen. Om de gemeentelijke ambitie te realiseren zijn we in Kruidenwijk bezig met een proefproject. Uit dit proefproject leren we dat inwoners zoveel mogelijk ontzorgd willen worden omdat het een complex en ingewikkeld klus is voor de bewoners.

Het ontzorgen houdt in: één op één contact met de inwoners, keukentafel gesprekken, buurt bijeenkomsten organiseren, marktpartijen en de inwoners bij elkaar brengen, faciliteren met het indienen van een subsidie aanvraag, offertes opvragen en helpen beoordelen.

Voor deze activiteiten zijn we opzoek naar een procesbegeleider. Als procesbegeleider werk je samen met een projectleider om zoveel als mogelijk asbestdaken in Almere te saneren. Je bent het eerste aanspreekpunt voor bewoners. Je hebt kennis over asbest en dak isolatie (normen en streefwaarde) en kan goed omgaan met verschillende groepen inwoners.

Je werkt in twee stadsdelen om Almere asbestdaken vrij te maken. Je kent Almere goed en weet hoe de Almeerders enthousiast te krijgen om hun asbest dak te willen vervangen. Je bent bekend met de verschillende landelijke subsidies en leningen zoals ISDE en het Warmtefonds. 

  • Je hebt een afgeronde technische HBO opleiding;

  • Je hebt al werkervaring als procesbegeleider in Flevoland, het liefst in Almere en kent daardoor de omgeving goed;

  • Je hebt kennis van asbestsandering en verduurzaming van woningen o.a. isolatie standaarden en normen;

  • Je bent flexibel inzetbaar bijvoorbeeld op een zaterdag/zondag om langs te kunnen lopen bij inwoners als het nodig is;

Wie ben je?

Je kan makkelijk contact leggen met inwoners, hebt overtuigingskracht en kunt goed samenwerken. Je kan makkelijk met verschillende culturen omgaan. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten