Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance procesbegeleider traject Ombuigingen (zzp)

Geplaatst 24 jul. 2024
Project ID: YIS 9162528
Plaats
Papendrecht
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 24 jan. 2025
Tarief
93 - 113 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 1 aug. 2024 12:00

Duur: start: 1 september 2024, verwacht wordt 10 tot 12 maanden

Aantal uren: 24-32 per week

Gesprekken: selectie en gespekken ivm. vakantie na 5-8

Niveau conform schaal 12

Richttarief: €108,- all-in tarief inclusief reiskosten, excl. BTW)

Gemeente Papendrecht

Introductie

De start van het traject Ombuigingsvoorstellen start 1 september 2024. Het totale proces heeft een doorlooptijd van ruim tien maanden, dit is inclusief het bestuurlijke proces. Het ambtelijke voorbereidingsproces start 1 september 2024 en gedurende het traject vinden bestuurlijke beeldvormende bijeenkomsten plaats. De eerste bijeenkomst is voorlopig gepland in november 2024.

Voorbereidend heeft de projectgroep de procesaanpak Ombuigingen en proces planning gemaakt en intern afgestemd. Dit vanwege een strakke planning van het bestuurlijke proces. Kom jij ons team tijdelijk versterken als Procesbegeleider? We komen graag met je in contact!

Waar kom je te werken?

Gemeente Papendrecht is volop in ontwikkeling. Op verschillende terreinen wordt behoorlijk geïnvesteerd om Papendrecht nog mooier en aantrekkelijk te maken. Omdat de rijksbijdrage via het gemeentefonds in 2026 naar verwachting minder wordt (Ravijnjaar 2026), is ook de gemeente Papendrecht genoodzaakt om de komende periode na te denken wat de consequenties hiervan zijn voor de gemeentelijke financiën op de lange termijn. De vermindering van de bijdrage van het Rijk wordt kleiner en het kan niet anders dat dit gevolgen heeft voor de investeringen en de wijze waarop taken worden uitgevoerd. Dit vraagt van het bestuur en organisatie de mogelijkheden om investeringen en taken anders te doen, samen te voegen of niet meer te doen.

Proces en context:

Gekozen is te starten met een ambtelijke voorbereidingen van het traject Ombuigingen. We spreken van ombuigingen en niet van bezuinigingen, omdat het niet alleen over het laatste gaat. Alle mogelijkheden worden onderzocht zoals het anders inrichten van processen, projecten integreren, partners in de gemeente en regio bevragen en andere wijzigingen doorvoeren. Dit proces is geen ‘kaasschaaf’ aanpak om alles een stukje goedkoper maken. Gemeente Papendrecht heeft een sterke basis echter moeten wel scherpere keuzes gemaakt worden.

Voor de begeleiding van dit proces zoekt gemeente Papendrecht een Procesbegeleider, die zowel het ambtelijke als het bestuurlijke traject kan begeleiden.

Wat ga je doen?

  • De procesbegeleider is verantwoordelijk voor het volgen van het uitgelijnde proces en aanpak, ophalen van inhoudelijke ombuigingsvoorstellen vanuit alle vakinhoudelijke teams en bewaakt de daarvoor gestelde termijnen.

  • De externe procesbegeleider is de verbindende schakel met de vakinhoudelijke teams, stemt de gedane ombuigingsvoorstellen af met de betrokken adviseurs en heeft een aanjagende rol richting vakinhoudelijke teams.

  • De externe procesbegeleider heeft ook een stevige rol in het bestuurlijke traject. Van de procesbegeleider wordt verwacht dat proces en planning van dit traject wordt bewaakt en hierop adviserend opereert. In de verdere uitlijning van dit proces volgt na start van het traject Ombuigingen. Samen met de projectgroep leden Ombuigingen geeft de externe procesbegeleider hier vorm en inhoud aan.


Wat neem je mee?

  • Kennis en ruime ervaring met veranderprocessen bij de gemeentelijke overheid, op zowel bestuurlijk als organisatieniveau

  • Kennis en ervaring met processturing, bedrijfsvoering gemeentelijke organisatie (Planning & Controlcyclus)

  • Sterke communicatieve vaardigheden, en goed inzicht hebben en kunnen opereren in de verschillende krachtenvelden en om kunnen gaan met verschillende belangen.

  • Sterke advies- en analytische vaardigheden

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten