Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance procesbegeleider toepasbare regels en dienstverlening omgevingswet (zzp)

Geplaatst 19 jun. 2023
Project ID: YIS 9135324
Plaats
Beek en Donk, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 10 jul. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
60 - 68 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 7 jul. 2023 12:00

Startdatum ZSM

Einddatum 31-12-2023

32 uur

Medior, schaal 10, richttarief Euro 68, geen ko


Procesbegeleider Toepasbare Regels en Dienstverlening Omgevingswet 

Toelichting:

Met de komst van de Omgevingswet gaat de ruimtelijke dienstverlening op de schop. We krijgen te maken met nieuwe werkwijzen, procedures, termijnen en instrumenten. Dit zorgt voor meer en andere vragen van onze inwoners. Het is daarom van belang dat onze dienstverlening op orde is. Dit betekent dat de toepasbare regels in het nieuwe Omgevingsloket actueel en toegankelijk moeten zijn, maar ook dat we afspraken hebben gemaakt met onze ketenpartners. Vanuit de ‘1 overheid’ gedachte wordt de gemeente het aanspreekpunt voor alle vragen rondom de Omgevingswet en het Omgevingsloket (toepasbare regels). We bereiden onze collega’s hierop voor en maken werkafspraken met als doel onze inwoners en initiatiefnemers na 1 januari 2024 zo goed mogelijk te helpen.

 

-     Je zorgt ervoor dat in voorbereiding op inwerkingtreding van de Omgevingswet de (lokale) toepasbare regels compleet en actueel zijn, waaronder:

o   Het opstellen van begrijpelijke (lokale) toepasbare regels van de top 10 activiteiten. Je zorgt voor de integrale afstemming met beleidsspecialisten en stelt vervolgens de vragenbomen op. Ook zorg je voor de vertaling hiervan in de software (Giskit)

o   Je checkt de toepasbare regels van het Rijk

o   Je neemt deel aan de interbestuurlijke werkgroep en zorgt ervoor dat daar waar nodig de (interbestuurlijke) werkafspraken zijn gemaakt

o   Je denkt mee over een annotatie strategie en daar waar nodig adviseer je over de toepasbare regels voor de eerste wijzigingsbesluiten

o   Je bent het aanspreekpunt voor toepasbare regels en dienstverlening

 

-     Je houdt je bezig met het organiseren van de interne en externe dienstverlening omtrent de Omgevingswet. Samen met de projectleider Omgevingswet zorg je ervoor dat de organisatie in staat is om vanaf 1 januari 2024 vragen van burgers te beantwoorden.


Deze taken bestaan onder andere uit:

o   Je stelt een plan van aanpak op voor de (externe) dienstverlening en voert deze ook (deels) uit. Onderdeel hiervan is onder andere het opstellen van een FAQ (frequently asked questions) en het actualiseren van de informatie op de gemeentelijke website en overige communicatiemiddelen.

o   Je zorgt voor de (integrale) afstemming met de Omgevingsdienst, de provincie en het waterschap over dienstverlening en maakt werkafspraken.

o   Je bereidt de collega’s van het klantcontactcentrum (KCC), bouw- en woningtoezicht, toezicht & handhaving en RO voor en maakt de benodigde werkafspraken en legt deze vast.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten