Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance procesbegeleider citybranding (zzp)

Geplaatst 20 feb. 2023
Project ID: YIS 9128788
Plaats
Venlo, Limburg
Uren
5 uur/week
Periode
10 maanden
Start: 1 mrt. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
120 - 133 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 24 feb. 2023 12:00

Startdatum: 1 maart

Duur opdracht: In eerste instantie geldt de inhuur voor 222 uur in 2023 t.b.v. de begeleiding van fase 1 en 2 (conform plan van aanpak Citybranding).

Optie tot verlenging voor de uitvoering van fase 3 en 4 in 2024.

Tariefrange: 120-133


Procesbegeleider Citybranding

Aanleiding

De afgelopen jaren heeft Venlo een grote maatschappelijke en economische ontwikkeling doorgemaakt. Als 100.000+ gemeente neemt Venlo hiermee in de regio een stevige positie in. Tegelijkertijd kan worden geconstateerd dat de profilering van Venlo is achtergebleven. Om de ambities en opgaven van de gemeente te kunnen realiseren is een breed gedragen visie over waar Venlo voor staat belangrijk. Daarom is het Plan van aanpak Citybranding Venlo geschreven. Hiervan zal de uitvoering in 2023 starten. Het plan van aanpak wordt uitgevoerd door Gemeente Venlo in samenwerking met citymarketingorganisatie Venlo Partners. Deze organisaties vormen het procesteam waarmee de procesbegeleider intensief zal samenwerken. Daarnaast worden er inhoudelijke experts betrokken bij de uitvoering. Voor de procesbegeleiding zijn we op zoek naar een persoon die het procesteam tijdens de uitvoering actief ondersteuning biedt bij het succesvol doorlopen van het proces. Dit binnen een complex speelveld van zowel externe partners en stakeholders als de gemeentelijke organisatie.

De opdracht

De gemeente wenst een kandidaat te selecteren die de haar begeleidt en ondersteunt op het gebied van procesbegeleiding tijdens de uitvoering van Plan van aanpak Citybranding Venlo.

De taak

• De taak van de procesbegeleider is de stuurgroep en het procesteam met raad en daad terzijde te staan gedurende de gehele procesgang. Uit dien hoofde woont de procesbegeleider als adviseur de vergaderingen bij van de stuurgroep en van de procesgroep

• 2-wekelijks contact met de projectleider voor advies en om de voortgang van het proces te bewaken

• Het representeren van het procesteam richting stuurgroep, stakeholders, pers et cetera indien de situatie hierom vraagt

• In kaart brengen risico’s voor het proces en hierop anticiperen in samenspraak met de procesgroep

• Het geven van (strategisch) advies voor een optimale uitvoering van het proces.

Het hoofddoel

Het begeleiden van het proces met als doel het proces vloeiend en succesvol te laten verlopen. Meer concreet:

• Succesvolle realisatie van het Plan van aanpak met een resultaat waarmee Venlo zich kan meten met de toonaangevende steden op het gebied van Citybranding.

• Risico’s die het proces kunnen schaden of vertragen worden (in samenspraak met de aanbestedende dienst) gesignaleerd, in kaart gebracht en aangepakt. 



Kennis en ervaring

• De procesbegeleider heeft bewezen ervaring in het begeleiden van complexe processen bij 100.000+ gemeenten in Nederland.


Kennis & competenties:

• Overtuigingskracht

• Helikopterview

• Kritische blik

• Kennis van processen binnen gemeentelijke organisatie

Doorlooptijd & tijdsinvestering

Deze uitvraag heeft betrekking op fase 1 en 2 van het proces zoals omschreven in het Plan van aanpak Citybranding Venlo. Hieronder is de te verwachten tijdsinvestering weergegeven.

Fase 1: Doorlooptijd 6 maanden 7 x aansluiten bij overleg procesteam 2 x aansluiten bij overleg stuurgroep 3 x aansluiten bij kick-off klankbordgroepen 3 uur p.w. advies uren (gemiddeld)

Fase 2: Doorlooptijd 3 maanden 3 x aansluiten bij overleg procesteam 2 x aansluiten bij overleg stuurgroep 3 uur p.w. advies uren (gemiddeld)

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten