Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Privacy Officer/ CISO (zzp)

Posted Jun 17, 2022
Project ID: YIS 9109136part2
Location
Laarbeek , Noord-Brabant
Duration
4 maanden
(Jun 27, 2022 - Nov 1, 2022)
Hours/week
16 hrs/week
Payrate range
Unknown
 • Start : zsm
 • Duur: in eerste instantie 4 maanden.
 • Uren: 16 uur
 • Tarief : passend bij werkervaring

 

Voor deze functie ben je werkzaam voor twee gemeenten namelijk: Laarbeek en Gemert-Bakel. 

 

De twee gemeenten werken vanuit een gezamenlijke ICT-omgeving. 

Jij bent verantwoordelijk voor de privacy en informatiebeveiliging van deze twee gemeenten. 

Het privacybeleid met uitvoeringsplan is al opgesteld en ligt klaar voor jou om meteen toe te passen in de praktijk. Privacy is een hot topic en het goed naleven van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) regels is een belangrijk deel van je werk. 

Als CISO (Chief Information Security Officer) ben jij een spin in het web als het gaat om de beveiliging van informatie. In jouw rol is het noodzakelijk dat gegevensbescherming de prioritering krijgt die het nodig heeft. Jij zorgt voor het creëren van bewustwording bij managers en medewerkers.

 

Hoe ziet je werkweek er bijvoorbeeld uit?

 • Er is een data lek opgetreden. Jij neemt de coördinatie: registreren, beperken impact en de communicatie loopt via jou. 
 • Het is weer tijd voor de jaarlijkse audit. Jij zorgt dat alle collega’s die een rol hebben hierin tijd vrijmaken in hun agenda.
 • Je hebt je maandelijkse overleg met de 2 afdelingsmanagers van beide gemeenten en de Functionaris Gegevensbescherming en je bespreekt met hen je 1e kwartaalrapportage over je vakgebied. Daarna presenteer je deze aan het managementteam.
 • Je bent een vraagbaak voor medewerkers en managers. 

 

 

Je neemt een coördinerende rol aan als het gaat om het uitvoeren van de vastgestelde beleidsplannen en de verzoeken die binnenkomen van burgers. Daarnaast geef je advies en rapporteer je aan het management, college van B&W en gemeenteraad over privacy en informatiebeveiliging. Je neemt het initiatief in het opstellen van nieuwe uitvoeringsplannen en je behandelt beveiligingsincidenten zorgvuldig. Je bent proactief en je bent goed in staat zelfstandig te werken. 

Je bent assertief ingesteld en je durft het voortouw te nemen. 

 

 

Wat vraagt deze functie nog meer van je? 

 • Je beschikt over een opleiding op HBO/WO-niveau, bij voorkeur in een juridische richting of op het gebied van informatiemanagement;
 • Je hebt bij voorkeur werk- en/of stage ervaring op het gebied van privacywetgeving en informatiebeveiliging bij een overheidsorganisatie;
 • Je beschikt over voldoende kennis van de AVG en de BIO (Baseline Infomatiebeveiliging Overheid).

 

Similar projects

+ Search all projects