Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance privacy officer (zzp)

Geplaatst 31 aug. 2022
Project ID: YIS 9120109
Plaats
Weert, Limburg
Uren
18 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 12 sep. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
80 - 90 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 5 sep. 2022 12:00

Startdatum: z.s.m.

Einddatum: 31-12-2022

Uren per week: 18 uur per week (werkdagen in overleg af te stemmen)

Tarief: indicatie € 80,-

 

Gemeente Weert en Leudal zoeken samen een Privacy Officer. 

Wij als gemeenten stellen we informatie in toenemende mate digitaal beschikbaar aan onze collega’s en externe klanten. Wij zijn volger op de ontwikkelingen in de markt en koploper op specifieke onderdelen. Wij zijn verantwoordelijk voor de ondersteuning aan primaire processen voor wat betreft de beschikbaarheid, kwaliteit en volledigheid van de informatie die noodzakelijk is voor de gemeentelijke dienstverlening aan burgers en bedrijven. 

De werkzaamheden zullen voornamelijk in Leudal plaatsvinden. 

 

Werken als Privacy Officer

Als Privacy Officer houd je niet alleen toezicht op de omgang met persoonsgegevens, maar bekleed je ook een adviserende rol. Je adviseert belanghebbenden over privacy gerelateerde zaken en geeft trainingen om de interne kennis over dit onderwerp te vergroten. Jij fungeert als sparringpartner van de divisies voor dit onderwerp. 

Je bouwt verder op de bestaande visie op ons privacy beleid, zorgt voor een breed draagvlak hiervoor en vertaalt dit naar de concrete betekenis voor de praktijk. Je hebt een inspirerende en stimulerende rol om zowel privacy gerelateerde zaken als medewerkers uit te dagen om de dienstverlening continu te verbeteren.

 

Een greep uit je takenpakket:

 

·       Je adviseert en ondersteunt de Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG);

·       Je adviseert de gemeentelijke organisatie actief op het gebied van privacyvraagstukken en draagt daarmee zorg voor het op een behoorlijke en zorgvuldige wijze verwerken van persoonsgegevens in overeenstemming met de wet;

·       Je doet aanbevelingen voor verdere optimalisering van de privacybescherming en naleving van wettelijke voorschriften aan de hand van privacy impact assessments en analyse van de wetgeving en informeert het College van B&W;

·       Je assisteert zo nodig de FG en verricht uitvoerende werkzaamheden op het gebied van privacyvraagstukken en voert onder diens supervisie zelfstandig privacy impact assessments (PIA’s) uit, analyseert deze en adviseert de senior adviseur privacy en de gemeentelijke organisatie over vervolgacties;

·       Je monitort de privacy vorderingen van de organisatie;

·       Je hebt een omvangrijke en complexe taak bij kennisoverdracht en kennisverbreding van privacy in alle geledingen van de gemeentelijke organisatie;

·       Je houdt mede toezicht op alle informatieketens die onder de wettelijke verantwoordelijkheid van de gemeenten vallen en draagt actief bij aan de privacy- en informatieveiligheid gemeente-breed;

·       Je regelt en borgt de uitvoering van de specifiek op privacy betrekking hebbende procedures die verband houden met de afhandeling van verzoeken om inzage, wijziging of verwijdering dan wel verzet- en bezwaarprocedures.

 

Jij neemt mee: 

De functie vraagt overtuigingskracht op het vakgebied van privacy met minimaal een aantoonbaar HBO werk- en denkniveau. 

Daarnaast beschik je over een bestuur- en burgergerichte instelling waarbij ruime, aantoonbare en actuele kennis op het gebied van privacy wetgeving een absolute must is. 

Je kan gemakkelijk en overtuigend participeren in verticale en horizontale samenwerkingsverbanden, zowel binnen als buiten de gemeentelijke organisatie.

De functie vraagt een uitstekende adviesvaardigheid, zowel schriftelijk als mondeling, en sterk in presentatie en advisering met respect en gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en processen. 

Je weet synergievoordelen te herkennen en kunt sturen op uniformiteit zonder de autonomie van de gemeente aan te tasten.

  

Jouw achtergrond

Niemand laat zich in bullet points samenvatten, maar voor deze functie zijn we op zoek naar kandidaten met de volgende kwalificaties en ervaring:

                                                                                                  

·       Minimaal HBO werk- en denkniveau;

·       Je hebt een afgeronde opleiding in de juridische richting of je overtuigt ons ervan dat je met jouw opleiding geschikt bent voor deze functie;

·       Je hebt goed ontwikkelde adviesvaardigheden, en je bent in staat om anderen mee te nemen;

·       Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en het vermogen om daadwerkelijk contact te maken met alle stakeholders;

·       Je weet complexe materie in begrijpelijke taal om te zetten en vindt het leuk om presentaties te geven en bewustwording te creëren van privacybeleid.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten