Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Privacy Adviseur

Geplaatst 22 okt. 2021
Project ID: YIS 9103221
Plaats
Barendrecht
Uren
28 uur/week
Periode
1 maand
Start: 15 nov. 2021
Einde: 31 dec. 2021
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 28-10 15:00

 

Kunnen gemeenten ook samengaan met behoud van hun zelfstandigheid? Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk leveren het bewijs. Als BAR-gemeenten hebben we sinds 2014 onze ambtelijke organisaties gebundeld. De bedrijfsvoering is geïntegreerd, de autonomie per gemeente is gehandhaafd. In de praktijk is het een ideaal model om inwoners van de drie plaatsen optimaal van dienst te zijn. Dat vraagt een groot vertrouwen in elkaar. Dat vraagt ook ruimte voor diversiteit. En dat vraagt vooral om gezamenlijk aanpakken van vraagstukken. Precies de factoren de het werken bij de BAR-gemeenten nét wat inspirerender maken dan elders.

 

De afdeling Juridische Zaken is op zoek naar een Privacy Adviseur (V/M)

Voor 24 - 28 uur per week

 

Wat ga je doen?

Uitgangspunt van de BAR-organisatie is dat privacy niet zo zeer een juridisch vraagstuk is, maar een organisatievraagstuk. Persoonsgegevens zijn te vinden in elk proces binnen elk team van de BAR-organisatie. Privacy raakt dan ook de gehele organisatie. Dit maakt het werkveld erg breed en de werkzaamheden divers. Het werk van de privacy adviseur is meer dan alleen het geven van juridisch advies, het betekent bijvoorbeeld ook het privacyproof maken van werkprocessen (inclusief afspraken met samenwerkingspartners die daarbij betrokken zijn) en het verbeteren van het privacybewustzijn van de organisatie. Het gaat hierbij vaak om nieuwe werkterreinen met nieuwe technologie. Deze nieuwe technologische ontwikkelingen bieden nieuwe mogelijkheden voor dienstverlening aan burgers. Tegelijkertijd zijn er ook risico’s voor privacy van inwoners. De BAR-organisatie wil hierbij steeds een zorgvuldige afweging maken. Daarom zijn wij op zoek naar een Privacy adviseur die helpt met de verdere implementatie van de verplichtingen uit de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

 

Je zult je bezig houden met het opstellen en beoordelen van privacyclausules in overeenkomsten met leveranciers en (keten)partners, zoals convenanten en verwerkersovereenkomsten. Denk daarnaast aan het uitvoeren van Privacy Impact Assessments (PIA’s), het implementeren van andere verplichtingen uit de AVG en het toepassen van privacyregels bij nieuwe toepassingen (Privacy by Design). Het geven van advies over talloze uit de AVG voortvloeiende werkzaamheden zal dagelijkse kost zijn. Je monitort wijzigingen in Nederlandse en Europese privacyregelgeving en je bent adviseur voor de besturen en medewerkers.

 

De vacature betreft een functie op een dynamisch vakgebied.  Meebewegen in de ontwikkeling van wet en –regelgeving, technische ontwikkelingen én de wijze waarop de BAR-organisatie de AVG wil uitvoeren, is een must. Prioritering op basis van een risicoanalyse zal mede bepalend zijn voor je takenpakket. Je zult nauw samenwerken met CISO (Chief Information Security Officer) en de Functionaris Gegevensbescherming.

 

Vacaturenaam: Privacy Adviseur.

Standplaats: Barendrecht.

Kandidaten die eerder worden aangeboden, worden (mogelijk) eerder beoordeeld en uitgenodigd voor een kennismaking.

 

Praktisch

Reden inhuur? Grote hoeveelheid werk

Startdatum (gewenst)? Z.s.m.

Startdatum (uiterlijk)? Medio november.

Einddatum? 31 december 2021.

Optie tot verlenging? Ja.

Min/max aantal uur per week? Minimaal 24, maximaal 28 uur per week. Verdeeld over 4 dagen.

Vaste werkdagen gewenst / vereist? Nee.

Mogelijkheid tot thuiswerken? Ja, het advies is op dit moment is nog voornamelijk thuis werken vanuit de gemeente.

Tariefstelling: Schaal CAR UWO? 11.

Richtlijn uurtarief? Open.

Minimaal aantal recente en relevante jaren werkervaring? Minimaal 3 jaar.

 

Must haves (knockouts)?

•   Juridische achtergrond;

•   Ervaring met advies op het gebied van Privacy;

•   Ervaring met het uitvoeren van DPIA’s;

•   Communicatief sterk en rust kunnen scheppen;

•   Ervaring met het beoordelen van overeenkomsten.

 

Pre's?

•   WO opleiding Rechten;

•   ICT kennis;

•   CIPP/E certificering;

•   Ervaring bij een gemeente.

 

Wanneer is inhurend manager tevreden aan het einde van de interim-opdracht? Als de lijst met DPIA’s is geslonken. De nadruk ligt de komende periode namelijk op het (begeleiden bij de) uitvoeren van de PIA’s en het beoordelen daarvan.

 

 

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten