Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance praktijkondersteuner huisarts GGZ Jeugd (zzp)

Geplaatst 19 jul. 2024
Project ID: YIS 9162460
Plaats
Hellevoetsluis, Hybride
Uren
10 uur/week
Periode
1 jaar, 5 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2025
Tarief
60 - 68 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 26 jul. 2024 12:00

Let op bij Gemeente Voorne aan Zee geldt, bring your own device!

Uren per week: 10,00

Standplaats: Hellevoetsluis

Max tarief: € 67,-

Startdatum inzet: z.s.m.

Einddatum inzet: 31-12-2025

Praktische info:

  • Optie tot verlenging? Nee

  • Vaste werkdagen gewenst / vereist? In overleg met de praktijk. Op dit moment is de voorkeursdag dinsdag. Er is ook nog een wisseling met een andere praktijk en de daar zittende POH GGZ jeugd mogelijk, daar zijn de dagen maandag ochtend en dinsdag.

  • Mogelijkheid tot thuiswerken? Deels, als het gaat om nabellen van partners/overleggen voeren digitaal/registraties aanvullen voor gemeente. Voor inzage in dossiers en consulten is gebruik van het HIS noodzakelijk en aanwezigheid op de praktijk noodzakelijk.

  • Minimaal aantal recente en relevante jaren werkervaring? minimaal 3

  • Must haves (knockouts)? Klik gesprek met huisarts is een voorwaarde voor start. Pro actieve houding, zelfstandig kunnen werken

  • Pre's? SKJ registratie, en kennis van lokale sociale kaart.



Praktijkondersteuner Huisarts GGZ (POH-GGZ) Jeugd


Als Praktijkondersteuner Huisarts GGZ (POH-GGZ) Jeugd ondersteun je de huisarts bij de zorg voor kinderen en jongeren met psychische, psychosomatische en psychosociale klachten. Je werkt nauw samen met de huisarts, ouders/verzorgers en andere zorgprofessionals binnen en buiten de praktijk.



Als POH-GGZ Jeugd inventariseer je de psychische en/of psychosociale klachten en hulpvragen, geef je psycho-educatie, kortdurende begeleiding en interventies, en zorg je voor terugvalpreventie. Indien noodzakelijk zorg je voor de juiste vervolgstap. Je bent de schakel tussen verschillende disciplines. Je deelt kennis en informatie over de GGZ en de sociale kaart.

Je verwijst door naar mogelijk preventief aanbod en/of de jeugd GGZ. Het is jouw verantwoordelijkheid om te motiveren tot actieve probleemoplossing. Je werkt nauw samen met het Sociaal Gebiedsteam Voorne aan Zee, waarbinnen onder andere psychologen, psychiaters en het maatschappelijk werk vallen. Door jouw inzet als POH-GGZ Jeugd krijgen de kinderen, jongeren en jongvolwassenen sneller de kwalitatieve zorg die ze nodig hebben. Je zorgt voor een generalistische benadering.



Je komt te werken in een klein collegiaal team van drie andere POH GGZ Jeugd en de Coördinator POH Sociaal Domein.


Kerntaken:


  • Probleemverheldering: Analyseren en uitdiepen van hulpvragen en klachten van kinderen en jongeren.

  • Signalering: Herkennen van psychopathologie, co morbiditeit, onveilige thuissituaties en problematische armoede bij jeugdige patiënten.

  • Opstellen en bespreken van vervolgstappen: Samen met het kind/jongere, ouders/verzorgers en, indien nodig, in overleg met de huisarts, een brede uitvraag/ondersteuningsplan opstellen.

  • Voorlichting en psycho-educatie: Informeren van jeugdige patiënten en hun ouders/verzorgers over klachten, oorzaken, prognose en zelfzorg. 

  • Begeleide zelfhulp en ondersteuning bij zelfmanagement: Combinatie van gesprekken en zelfhulpmethoden aanbieden.

  • Kortdurende interventies: Generieke interventies inzetten bij jeugdige patiënten met psychische klachten.

  • Preventie: Uitvoeren van preventie, terugvalpreventie en nazorg.

  • Indirecte zorgactiviteiten: Overleg met partners binnen en buiten de huisartspraktijk, huisartsen en de gemeente, warme overdracht aan vervolgbehandelaars en bij- en nascholing. Daarnaast wordt in afstemming met de gemeente gewerkt met anonieme registratieformulieren om trends en signalen met elkaar te bespreken.



Je neemt mee:

  • HBO+ werk- en denkniveau met een relevante vooropleiding en werkervaring binnen de ggz, bij voorkeur met focus op jeugd, bijvoorbeeld: HBO Psychologie, HBO-V met differentiatie GGZ, MWD of Sociaal Pedagogische Hulpverlening, of WO-niveau met een diploma orthopedagogiek, basispsycholoog (met Kind&; Jeugd differentiatie) of orthopedagoog generalist.

  • Kennis van NHG-Standaarden, multidisciplinaire richtlijnen, en kwaliteitsstandaarden.

  • Vaardigheid in verschillende gespreks- en behandeltechnieken zoals psych-educatie, motiverende gespreksvoering en cognitieve gedragstherapie, specifiek gericht op kinderen en jongeren.

  • In staat om zelfstandig en binnen gedelegeerde taken te functioneren, met een grote mate van zelfstandigheid en reflectie op eigen handelen.

  • Ervaring met het werken in een huisartsenvoorziening en/of jeugd ggz en kennis van de lokale sociale kaart is gewenst.


Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten