Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance portefeuillemanager vastgoed

Geplaatst 3 aug. 2023
Project ID: YIS 9137807
Plaats
Weert, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 8 sep. 2023
Einde: 1 feb. 2024
Tarief
85 - 110 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 31 aug. 2023 14:00

Startdatum: 01-09-2023

Duur: 6 maanden

Uren per week: 24

Tarief: €85 - €110

Functieschaal: 10



Werken als portefeuillemanager:


Als portefeuillemanager vervul jij een belangrijke rol in het beheren, onderhouden en de ontwikkeling van onze vastgoedportefeuille. Je geeft uitvoering aan de beleidskaders en draagt zorg voor het budgetbeheer en inbreng in alle P&C producten.  Je stelt periodiek managementrapportages en analyses op van de vastgoedportefeuille, op basis van meetbare prestaties. Je verzorgt jaarlijks het opstellen van het Meerjaren Perspectief Vastgoed, waarmee de raad een overzicht krijgt van de portefeuille en de ontwikkelingen daarbinnen. Je stemt af met planeconomen, de financieel adviseurs en zorgt voor een gedegen financieel huishouden van het vastgoed. Je ondersteunt de strategisch adviseur vastgoed bij het bepalen van de strategische voorraad, verwerving danwel vervreemding van objecten en de manier waarop de Vastgoedportefeuille wordt ingezet voor ruimtelijk fysieke/maatschappelijke ontwikkelingen.

Je bent verantwoordelijk voor de strategie van het gemeentelijk vastgoed ten aanzien van de portefeuille indeling, toekomstig beheer en onderhoud van de gebouwen en de vertaling hiervan naar het asset management. Als portefeuillemanager ben je betrokken bij alle taakvelden van het team vastgoed ontwikkeling en zorgt ervoor dat het inzicht in de portefeuille wordt vergroot en daarmee ook optimaal kan worden gestuurd op het behalen van maximaal (financieel/maatschappelijk) rendement.

Je bent naast financieel deskundig ook generalistisch ingesteld en kunt deze kwaliteit inzetten om mee te denken over het beheer en onderhoud, verduurzaming en kunt juridische documenten doorgronden. Daarbij laat jij je uiteraard ondersteunen door de specialisten binnen het team. Je hebt de vastgoedportefeuille scherp in beeld en denkt mee op welke manier waarop deze kan worden ingezet om de verschillende ambities van de gemeente Weert vorm te geven.

In jouw rol als portefeuillemanager ben je veel in contact met collega’s binnen en buiten de afdeling, maar ook het gemeentebestuur, gebruikers van ons vastgoed en ondernemers. Je beschikt over een open en toegankelijke persoonlijkheid en bent in staat om hoofd- en bijzaak van elkaar te scheiden. Je bent nieuwsgierig, praktisch en probleemoplossend ingesteld, kunt goed omgaan met weerstand en durft kritisch te zijn. Verder ben je goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en vertaalt deze naar wat er nodig is op het portefeuillebeleid. 

Kortom, je hebt een diverse en uitdagende rol binnen het team Vastgoed ontwikkeling en de afdeling Ruimte & Economie, waarbij jij jouw kennis en competenties kunt inzetten om het gemeentelijk vastgoed van de gemeente Weert zo efficiënt en effectief mogelijk te kunnen benutten.



Jouw kwaliteiten:


  • Je beschikt over een financiële achtergrond en/of vastgoed;

  • Je hebt een sterk analytisch vermogen;

  • Ervaring binnen een bestuurlijke omgeving is een pré;

  • Je kenmerkt jezelf door een praktische ‘can do’ mentaliteit en door jouw expertise en inzicht vorm je het natuurlijke aanspreekpunt voor jouw collega’s, leidinggevende en gemeentebestuur;

  • Je bent sterk in klantcontacten, waarbij je zakelijk maar toch empathisch kunt zijn;

  • Je hebt een scherp oog als het gaat om de details in jouw functie en zorgt voor goede borging van afspraken;

  • Je staat communicatief sterk in je schoenen;

  • Je hebt verbinding met collega’s en zoekt afstemming over de aanpak en uitvoering van je werkzaamheden;

  • Je hebt een professionele instelling en bent dienstverlenend;

  • Je beschikt over goede rapportagetechnieken en presentatie technieken;

  • Je hebt drive, bent enthousiast en pro-actief.


Jouw achtergrond :


  • Relevante HBO of WO opleiding;

  • Gedegen financiële kennis;

  • Ervaring binnen het taakveld Vastgoed en gemeentelijke administratie is een pré;

  • Ervaring met het opstellen van besluitvormingsdocumenten, financiële analyses en managementrapportages.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten