Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance planning en control coördinator (zzp)

Geplaatst 24 nov. 2022
Project ID: YIS 9124331
Plaats
Lansingerland, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 5 dec. 2022
Einde: 28 mei 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 28 nov. 2022 13:00

Startdatum inzet: zsm

Uren per week: 36




coördinatie

- Het organisatiebreed coördineren en verantwoordelijk zijn voor de totstandkoming van de (digitale)

Planning & Control (P&C) producten: de kaderbrief, begroting, zomerrapportage.

De inhoudelijke verantwoordelijkheid ligt bij de betreffende teammanagers en directeuren.

- Het opstellen, afstemmen en bewaken van de jaarlijkse planning (P&C planning/kalender/ spoorboekje) en deze planning laten uitvoeren in samenwerking met collega's binnen de organisatie.

Ervoor zorgen dat afspraken worden opgevolgd.

- Het controleren van de aangeleverde informatie op volledigheid, juistheid en (inhoudelijke) kwaliteit.

Vanuit inhoudelijke kennis een beperkte inhoudelijke bijdrage in de uitvoering leveren.

- In samenwerking met de business controller verbinding maken met de andere teams en bij hen het

verantwoordelijkheidsgevoel creëren voor het tijdig aanleveren van de juiste informatie.

- Het adviseren en informeren van het directieteam, bestuur en raad over de voortgang.

- Het schrijven van college- en raadsvoorstellen over het proces en ter besluitvorming en het

organiseren en begeleiden van beeldvormende avonden. Het bijwonen van commissie- en raadsvergaderingen.

(beleids)advisering en -ontwikkeling

- Inbreng in het ontwikkelen, opstellen, implementeren en evalueren van het strategisch beleid en richtinggevende kaders en indicatoren. Mede opstellen, afgestemd met anderen, van strategische (beleids)adviezen en bestuurlijke stukken met betrekking tot complexe onderwerpen voor de middellange en lange termijn ^ 5 jaar), bijvoorbeeld het ontwikkelen van kaders, het organiseren van de evaluatie en vervolgens de verdere verbetering en digitale uitrol van de P&C cyclus.

- Het signaleren van en inbreng hebben in het onderzoek naar en analyse van relevante trends en ontwikkelingen in de relevante wet- en regelgeving en de samenleving, op lokaal, regionaal en nationaal niveau, voor beleidsontwikkeling voor wat betreft het beleidsterrein. Bijvoorbeeld op basis van de P&C producten komen tot analyses en trends in gemeentefinanciën en daaraan in samenwerking met de business controllers, management en bestuur voor Lansingerland vormgeven.

- Het leveren van een bijdrage aan de innovatieve ambitie om de P&C in te zetten om van betekenis te zijn voor participatieve processen en bestuurlijke samenwerking (bijvoorbeeld Gemeenschappelijke Regelingen).

- Het opstellen van beleidsnota's en verordeningen voor het strategisch en tactisch financieel beleid (bijvoorbeeld: BTW regeling/compensatiefonds, algemene uitkering en de herijking gemeentefonds, fiscaliteit).

- Het organiseren van en leveren van een bijdrage aan de financiële beleidsevaluatie en het (tijdig) aanpassen van financiële verordeningen, beleidsnota's en instructies.

- Het identificeren van eventuele knelpunten in werkprocessen of werkzaamheden en het adviseren van de teammanager hierover.

- Het vervullen van de kennisfunctie gemeentefinanciën. Op grond van kennis en ervaring fungeren als vraagbaak binnen het team. Het vervullen van de rol van sparringpartner voor bijvoorbeeld financiële zaken en nieuwe (beleids-)initiatieven.

 beleidsuitvoering

- Het vervullen van de rol van gedelegeerd opdrachtgever/accountmanager en de regierol richting het Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW). Het vervullen van de rol van invorderingsambtenaar: onder andere het controleren en accorderen van de juridische lijst, dwangbevelen, betalingsregelingen e.d.

- Het invulling geven aan de wettelijke functie van 'invorderingsambtenaar'.

- Specifieke beleidslijnen en daarbij behorende relevante wet- en regelgeving, processen en procedures zijn van belang voor de uitvoering van de werkzaamheden.

- Rapporteert aan de teammanager over de inhoud, voortgang (planning) en resultaat van de planning en control producten.

- Stemt af met interne ambtelijke en bestuurlijke betrokkenen.



- WO werk- en denkniveau vakgebied. Kennis van het Besluit begroting en verantwoording provincies en gemeenten.

- Essentiële competenties: politiek en bestuurlijk bewustzijn, analytisch vermogen, samenwerken, plannen en organiseren, nauwkeurigheid, resultaatgerichtheid, schriftelijke communicatie.

  • Planning en control coördinator met ervaring van jaarrekening coördinatie.

  • 36 uur per week

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten