Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Planjurist

Geplaatst 10 aug. 2021
Project ID: YIS 9099855
Plaats
Helmond
Uren
20 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 sep. 2021
Einde: 31 dec. 2021
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 1-11-2021 15:00

Aantal uren: bespreekbaar

 

De uitdaging

 

De komende jaren zal de gemeente Helmond verder groeien, o.a. door de bouw van woningen. In vijf jaar moeten 4.000 extra woningen worden opgeleverd. Dat kunnen we niet alleen, bouw jij mee? Helmond biedt een diversiteit aan projecten voor woningbouw van klein tot groot. Helmond staat bekend om zijn bijzondere aanpak van de woningbouw. Jij bent als planjurist op de hoogte van de actuele wetgeving. Je weet de input van diverse interne en externe disciplines en belanghebbenden in het ruimtelijk plan en draagt zorg voor de bestuurlijke besluitvorming. Je brengt disciplines proactief samen richting een oplossing.
 

Als planjurist heb je onder andere met de volgende thema’s te maken:

 

·       Het opstellen van bestemmingsplannen, ruimtelijke onderbouwingen en bestuurlijke besluitvoering richting college, inclusief ondersteunen portefeuillehouder

 

·       Juridisch adviseren omgevingsrecht, interne en externe advisering (incl bestuur) over ruimte plannen en bijdragen aan implementatie Omgevingswet;

 

·       Behandelen planschadeverzoeken, inclusief het voorbereiden van bestuurlijke besluitvorming en uitbetaling/verhaal van planschade en advisering over planschade;

 

·       Het coördineren van de intake van ruimtelijke plannen, aanspreekpunt voor projectleiders / regisseurs met betrekking tot nieuwe plannen.


 

 De ideale kandidaat beschikt over…

 

·       Academisch werk- en denkniveau;

 

·       Enkele jaren werkervaring als planjurist;

 

·       Ruime kennis op gebied van bestemmingsplannen, ruimtelijke ordening, behandelen planschadeverzoeken;
 

·       Je bent een teamspeler, klantgericht en beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit.

 

·       Je bent een integrale denker en neemt dat mee in beoordeling van je plannen.
 

·       Bovendien ben je in staat om je rug recht te houden in bestuurlijk complexe situaties. Natuurlijk mag je meebuigen, maar dit moet niet je natuur zijn. 

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten