Gemeenteprojecten

Freelance planjurist RO

Geplaatst 14 apr. 2021
Project ID: YIS000610
Plaats
Gorinchem
Duur
1 jaar
(14 apr. 2021 - 12 apr. 2022)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
73 - 91 €/hr

Bestemmingsplannen coördineren. Moet dit zelfstandig kunnen doen. Initiatiefnemer wilt iets, laat bestemmingsplan opstellen, dat krijg je dan binnen, vervolgens lezen, beoordelen, feedback, aanpassingen, kijken of het compleet is. Adviezen inwinnen, ook met milieuonderzoeken. Bestuurlijk traject met collega en raad.


Wat ga je doen:

Behandelen en procedureel begeleiden van bestemmingsplanprocedures en (uitgebreide) procedures omgevingsvergunningen en principe verzoeken.


Opstellen van ruimtelijke beleid.

Advisering aan wethouders college en raad

Als adviseur deelnemen aan projectgroepen voor ruimtelijke projecten.

Advisering van het cluster Vergunningen (RO-memo activiteit strijd met bestemmingsplan).

Vertegenwoordigen van de gemeente bij bezwaar- en beroepsprocedures.

Leveren van een bijdrage aan de invoering van de Omgevingswet.

Vertalen wet- en regelgeving naar de dagelijkse praktijk.


De vacature is vacant in het team Stadsontwikkeling. Dit team is verantwoordelijk voor al het beleid in de fysieke leefomgeving. We werken zowel binnen het team als daarbuiten integraal samen met relevante disciplines. Steeds met één been in de organisatie en één been in de samenleving. De komende jaren gaan we verder aan de slag met een aantal herontwikkelingslocaties. Het team heeft dan ook veel ambitie en energie om van Gorinchem een nóg leukere stad te maken om in te wonen, werken en verblijven.


Er ligt veel RO-werk en we zijn tegelijk ook druk met de implementatie van de omgevingswet. Je moet dus meteen aan de bak. Het team bestaat uit 1 senior, 2 junioren en 3 medior adviseurs. 


Je bent communicatief vaardig en nauwkeurig. Je bent open en adviseert vanuit mogelijkheden en kansen. Je kunt uitstekend omgaan met diverse uiteenlopende belangen (zowel binnen als buiten de gemeentelijke organisatie).

We zoeken een kandidaat met HBO/HBO+ werk- en denkniveau (richting RO) die thuis is in complex ruimtelijke opgaven met minstens 4-5 jaar werkervaring. Nadrukkelijk geen junior. Iemand die het al kan.


Sollicitatie deadline is 30-4 om 10:00 uur en het betreft een opdracht van ongeveer 3 maanden.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten