Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance planjurist (zzp)

Posted Sep 22, 2022
Project ID: YIS 9121196
Location
Venray, Limburg
Timeline:
4 months
Starts: Oct 3, 2022
Ends: Feb 1, 2023
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
105 - 125 €/hr
Application Deadline: Sep 29, 2022 10:00 AM

Startdatum: z.s.m.

Duur opdracht: 4 maanden

Uren per week: 36

Functieschaal: 11

Reden: t.v.v. zwangerschapsverlof

Tarief: €125,00

 

Venray is volop in ontwikkeling. We willen ervoor zorgen dat het nu, maar zeker ook in de toekomst, goed wonen, werken en verblijven is onze gemeente.

 

De functie valt onder de titel planjurist, we zoeken een jurist ruimtelijke ordening of planoloog, met ervaring, die bestemmingsplannen in procedure te brengen.

 

Help jij ons mee met deze ontwikkeling? Ben jij die nieuwe collega die op planologisch en juridisch gebied verbindingen legt, kansen en ontwikkelingen ziet en bij elkaar brengt? Dan zoeken wij jou!

 

 

Over Venray

 

Venray is een gezellige stad en middelgrote gemeente in Noord-Limburg en ligt op een steenworp afstand van Venlo, Roermond, Nijmegen en Eindhoven. Sinds 1 januari 2010 vormt Venray een plattelandsgemeente met een stedelijke kern en daaromheen dertien dorpskernen. In de stedelijke kern wonen ongeveer 30.000 mensen. De overige 13.500 inwoners wonen in de dertien dorpen (variërend van 200 tot ruim 2.000 inwoners per dorp). Venray is na Venlo de tweede stedelijke kern van Noord-Limburg en de plaats speelt een vooraanstaande rol in de regio.

 

De organisatie

 

De gemeente Venray heeft een koers uitgezet waarin flexibiliteit, samenwerking en de vraag van de klant de kernwoorden zijn. Venray heeft nadrukkelijk een eigen ambitie en koers, maar die alleen in samenwerking met vele (externe) partners gerealiseerd kan worden. De gemeente stimuleert de kracht van de samenleving, faciliteert initiatieven en werkt aan zaken waar ze zelf voor aan de lat staat. Deze ambitie heeft ook gevolgen voor de bedrijfsvoering en de manier waarop medewerkers hun werk doen: zelfstandig, met een duidelijk beeld van de klantvraag, gericht op samenwerking én op het behalen van concrete resultaten.

De organisatie bestaat uit drie afdelingen en één stafafdeling. Elke afdeling is onderverdeeld in teams. Totaal werken er ruim 350 medewerkers bij de gemeente Venray.

 

Het team Ruimtelijke Ontwikkeling

 

Je gaat aan de slag bij de afdeling Stad, Dorpen en Wijken, team Ruimtelijke Ontwikkeling.

Het team werkt met circa 36 medewerkers aan een breed scala van onderwerpen als ruimtelijke ontwikkelingen, bestemmingsplannen, grondzaken, economie, wonen, duurzaamheid, milieu, natuur, mobiliteit en vrijetijdseconomie. 

 

Jouw functie

 

Als beleidsadviseur Fysieke Leefomgeving geef je planologisch en juridisch advies en begeleidt je ruimtelijke initiatieven en plannen, zowel in het stedelijk als in het landelijk gebied. Bij deze initiatieven ben je verantwoordelijk voor de intake, begeleiding van de planvorming en de uiteindelijke ruimtelijke procedure.

 

Daarnaast ben je bezig met beleid en projecten als de transitie buitengebied, integrale centrumvisie en/of projectregie van ontwikkellocaties of woningbouw. Jij kunt zelfstandig werken maar weet als geen ander dat integraal werken bij dit soort projecten van groot belang is en je hebt het daarom hoog in het vaandel staan. Je brengt een vernieuwende en frisse blik mee vanuit een flexibele denkrichting.

 

Omdat je op veel verschillende niveaus communiceert (inwoners, organisaties, collega’s, bestuur, enz.) helpt het als je over goede communicatieve vaardigheden beschikt en sensitief bent.

Hierbij betrek je actief je collega’s maar ook organisaties buiten de gemeente, zoals provincie en waterschap. Daarbij ben jij ook verantwoordelijk voor de implementatie van nieuwe wet en regelgeving. Je voelt je eigenaar.

Ook heb je een belangrijke rol bij de invoering van de omgevingswet en de transitie naar een omgevingsplan. Je volgt de ontwikkelingen op dit gebied en bent in staat daarover keuzes te maken en de nieuwe werkwijze in te bedden in de organisatie. Aanvullend ben je sparringpartner voor jouw collega’s van de vakafdelingen.

 

Binnen deze afwisselende functie lever je een bijdrage op diverse niveaus: operationeel, tactisch én strategisch. Met jouw proactieve houding, je vermogen om te verbinden en je aantoonbare kennis en affiniteit met ruimtelijke ordening, lever jij jouw bijdrage aan een betere fysieke leefomgeving, waarbij burgers en belanghebbenden centraal staan.

 

 

Jouw werkzaamheden

·        Het begeleiden en beoordelen van en inhoudelijke advisering op ruimtelijke procedures / projecten en andere inhoudelijke vraagstukken op het gebied van de fysieke leefomgeving.

·        Het begeleiden van de implementatie van nieuwe wet- en regelgeving zoals de Omgevingswet.

·        Het behandelen van (complexe) individuele ruimtelijke initiatieven.

·        Beleidsadvisering op specifieke vraagstukken samenhangend met de fysieke leefomgeving.

·        Publiceren van ruimtelijke plannen.

·        Je vertegenwoordigt de gemeente bij beroepszaken.

 

Jouw profiel

·        Een afgeronde studie planologie, ruimtelijke ordening, sociale geografie óf een afgeronde juridische opleiding op tenminste HBO niveau gericht op omgevingsrecht en aantoonbare affiniteit met vraagstukken op het terrein van ruimtelijke ordening.

·        Je hebt enkele jaren werkervaring op het gebied van ruimtelijke ordening.

·        Ervaring met het werken binnen een politieke context is een pré.

·        Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur over ruimtelijke ontwikkelingen.

·        Je bent in staat om zelfstandig én in teamverband te werken.

·        Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden en bent vaardig in het optreden als adviseur.

·        Je werkt volgens een integrale aanpak.

·        Je bent flexibel, creatief en denkt in oplossingen en mogelijkheden.

·        Je hebt een sterk analytisch vermogen en bent resultaatgericht.

·        Je bent pro-actief, bevlogen en nieuwsgierig.

Similar projects

+ Search all projects