Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Planjurist (ZZP)

Posted Jul 26, 2022
Project ID: YIS 9118466
Location
Almere , Flevoland
Duration
5 maanden
(Aug 1, 2022 - Dec 31, 2022)
Hours/week
32 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Jul 29, 2022 1:00 PM

Startdatum 01.08

Einddatum 31.12

 

Wie zijn wij:

Almere ontwikkelt zich als dé landschapsstad in de metropoolregio. Bewoners waarderen de plassen, parken en bossen in en rond de stad enorm. Het ‘groenblauwe’ raamwerk bepaalt de identiteit van Almere; een aantrekkelijke, gezonde en duurzame leefomgeving. Om onze planologische regels zo goed mogelijk aan te laten sluiten op het gebruik van de ruimte door onze inwoners en ondernemers.

Het omgevingsrecht is in beweging. Onze opgave voor de komende jaren is enorm, we bouwen de komende jaren bijna 25.000 woningen, ook in de bestaande stad. We werken aan werk en aan mobiliteit en zorgen dat er voor iedereen plek is in Almere. Dat vraagt om nieuwe interventies, contact met bewoners, partners en politiek.

 

Wat ga je doen?

Als tijdelijk adviseur omgevingsrecht zorg jij ervoor dat de ruimte in Almere om te wonen, werken en recreëren op een goede manier vastgelegd wordt. Je werkt aan het implementeren van de Omgevingswet en bouwt aan het Omgevingsplan van Almere. Je adviseert hoe initiatieven en projecten ruimtelijk vorm krijgen. Je begeleidt de planvorming en doorloopt de ruimtelijke procedures. Je schrijft bestuursvoorstellen voor College en Raad. Je werkt nauw samen met andere adviseurs en specialisten. Je legt verbanden tussen verschillende belangen binnen een grote gebiedsontwikkeling en houdt daarbij contact met marktpartijen. In deze rol onderhoud je ook contacten met andere afdelingen, projectmanagers, het bestuur en inwoners.

 

Functie-eisen

Allereerst ben je in staat om belangen van organisaties, inwoners en gemeente met elkaar te verbinden. Uiteraard heb je in de volle breedte kennis van de uitdagingen van de nieuwe Omgevingswet. Jij bent iemand die continu zoekt naar mogelijkheden, niet zozeer door simpelweg naar de regels te kijken, maar zoekend naar wat wel kan, in samenwerking met betrokken partijen. Communicatief ben je sterk: toegankelijk, omgevingssensitief en met overtuigingskracht in woord en beeld. Je bent slim, analytisch sterk, een kritische denker en doener, met de nodige zelfreflectie. Je beweegt je soepel in een organisatie die continu in ontwikkeling is en waarbij keuzes ook weer kunnen veranderen. Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding in een relevante richting, bijvoorbeeld rechten of ruimtelijke ordening.

Similar projects

+ Search all projects