Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance planeconoom (zzp)

Geplaatst 2 jun. 2023
Project ID: YIS 9134476
Plaats
Lelystad, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 26 jun. 2023
Einde: 26 jun. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 16 jun. 2023 12:00

Startdatum: z.s.m. na gunning en positieve screening (VOG)

Duur opdracht: circa 1 jaar

Aantal uren week: 24 uur

Inschaling 11 Gemeente CAO

Sollicitatiegesprekken: 21 juni 2023 -13.00 - 16.00


Waarom jij wilt werken bij gemeente Lelystad als planeconoom? Omdat de ruimtelijke ontwikkelingen bij de gemeente Lelystad groot, divers en complex zijn. Dat zorgt voor een uitdagende werkomgeving waarin het snel schakelen is dankzij de korte lijnen. 

Wat ga je doen als planeconoom?

Binnen deze functie maak jij de begroting van een gebiedsontwikkeling en ben jij hét aanspreekpunt voor alle betrokken partijen. Je maakt analyses van de financiële haalbaarheid van toekomstige gebiedsontwikkelingen en brengt strategisch advies uit aan de directie en het college. Kortom, jij bent het financiële brein. 

Hieronder vallen onder andere de volgende verantwoordelijkheden:

  • opstellen van haalbaarheidsanalyses en grondexploitaties.

  • uitvoeren van risicoanalyses.

  • actualiseren en herzien van grondexploitaties.

  • voeren van onderhandelingen met belanghebbenden.

  • adviseren van collega’s.



Voor de volledigheid voegen we hieraan toe dat je ook regelmatig deelneemt aan multidisciplinaire project- en werkgroepen. Hier worden ruimtelijke plannen voor gebiedsontwikkelingen en binnenstedelijke herontwikkelingen ontwikkeld. Er liggen aansprekende grondexploitaties en businesscases waar jij verantwoordelijkheid voor krijgt. 

Waar ga je dit doen?

Bij de gemeente Lelystad zijn we ambitieus. We zorgen er samen voor dat Lelystad een nog mooiere plek voor inwoners, ondernemers en bezoekers wordt. Dit lukt ons bijvoorbeeld door het doorontwikkelen van onze kust en het vinden van vernieuwende manieren om inwoners en ondernemers te ondersteunen.

Zodra je bij ons werkt zie je hoe we samenwerken: met respect voor elkaar en door vrijheid en verantwoordelijkheid te combineren. Dit is binnen de hele gemeente zo en ervaar je dan ook zeker binnen team grondzaken. Binnen team grondzaken bestaat het team planeconomen uit vier collega’s. Het team grondzaken is relatief nieuw en volop in beweging. Je komt in een team terecht waar jij bij kan dragen aan de ontwikkeling die het team doormaakt. Samen dragen jullie de zorg voor het totale financiële plaatje van de gebiedsontwikkelingen. 


Wat je meebrengt?

Je bent een persoon die initiatief neemt en keuzes durft te maken. Je blijft gewoon jezelf terwijl je jouw unieke talenten met ons deelt en jouw ambities nastreeft. In je werk laat je zien dat je creatief, analytisch en een onderhandelaar bent. Ook beschik je voor deze vacature van planeconoom over:

  • relevante wo- of hbo opleiding zoals planologie, sociale geografie of economie.

  • je bent op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in het vak.

  • werkervaring in een vergelijkbare functie bij een gemeente, adviesbureau of private partij is een pré.

  • ervaring binnen complexe projecten is een pré.



Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap etc. kan niet!

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten