Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance planeconoom (zzp)

Geplaatst 11 nov. 2022
Project ID: YIS 9123664
Plaats
Gouda, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 jan. 2023
Einde: 30 jun. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 30 nov. 2022 10:00

Startdatum voorkeur: zsm

Duur opdracht: 6 maanden

Aantal uren per week: 24-36 uur

Schaal: 10 (gemeente cao)

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

 

Wil jij de kans aanpakken om jezelf te ontwikkelen tot planeconoom en nieuwe dingen te leren? Heb je affiniteit met de planeconomische kant van stedelijke ontwikkelingen? Misschien kom jij dan binnenkort ons team uitbreiden als planeconoom! Lees snel verder voor meer informatie over deze nieuwe functie.

  

Met wie ga je werken?

Je wordt onderdeel van een van de meest dynamische afdeling binnen de gemeente Gouda: Cultuur, Vastgoed en Ontwikkeling (CVO). De afdeling bestaat uit meerdere teams en houdt zich bezig met de thema’s cultuur, onderwijshuisvesting, gebieds- en vastgoedontwikkeling, en het beheer en de exploitatie van gemeentelijke gebouwen en gronden. Je plek is in het team Vastgoed en Grondzaken, dit team is verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud en exploitatie van het gemeentelijk vastgoedbezit (gronden en gebouwen). In totaal zijn er 9 directe collega’s. Zelfstandige collega’s met elk hun eigen specialisme. Het team is betrokken bij vele vastgoed en grondzaken vraagstukken, soms als opdrachtgever, maar ook ter ondersteuning van andere beleidsvelden. Als planeconoom werk je nauw samen met de senior planeconoom en leg je verantwoording af en rapporteer je aan de teamcoördinator Vastgoed en Grondzaken.

 

Wat ga je doen?

Als medior planeconoom heb je een divers en breed takenpakket en is geen dag hetzelfde. Je bent de spin-in-het-web binnen de stedelijke ontwikkelingen van Gouda. De ene dag ben je bezig met het maken of toetsen van haalbaarheidsanalyses en het andere moment onderhandel je over de grondprijs.

 

Je werkt onder begeleiding van de senior planeconoom. Je gaat je richten op zowel procesmatig als inhoudelijk ondersteunen van de projectleiders bij allerhande planeconomische werkzaamheden die zich voordoen bij de voorbereiding, uitvoering en nazorg van een (locatie)ontwikkelproject. Je verdiept je in business cases op het gebied van (woning)bouw- en ruimtelijke ontwikkelingen in de stad en adviseert vanuit jouw expertise over de (financiële) haalbaarheid van deze plannen. Je houdt het financiële rendement van ontwikkelprojecten in de gaten en geeft advies over budgetten en hebt daarbij oog voor de maatschappelijke (meer)waarde voor de stad. Je ondersteunt bij onderhandelingen met (markt) partijen over exploitatie en samenwerking en levert een bijdrage aan het opstellen van de verschillende overeenkomsten, waarbij je het financiële belang van de gemeente waarborgt.

 

Binnen een project ziet je takenpakket er ongeveer zo uit:

·      Opstellen plankostenramingen

·      Uitvoeren van haalbaarheidsberekeningen

·      Toetsen van de economische uitvoerbaarheid van bestemmingsplannen

·      Adviseren rondom intentie-, samenwerking-, en realisatieovereenkomsten

·      Samen met de senior planeconoom voeren van budgetgesprekken met projectleider – planeconoom

·      Accorderen van project verplichtingen

·      Singel information, Singel audit (SISA) verantwoording + administratie verzorgen

 

Ook wordt je betrokken bij reguliere projecten. In dat geval ondersteun je bij diverse (woningbouw) ontwikkelingen van de afdeling CVO en bij toetsoverleggen in het kader van de Omgevingstafel.

 

Jouw toekomstige takenpakket stemmen we graag met jou af aan de hand van je ervaring, competenties en interesses. Dat betekent dat je nog niet met alles ervaring hoeft te hebben. Het uitgangspunt is om in nauwe samenwerking met de senior planeconoom aan de slag te gaan. Afhankelijk van je persoonlijke ontwikkeling en ambitie kan het takenpakket worden uitgebreid met meer verantwoordelijkheid en zelfstandigheid.

 

Waarom is dit misschien de baan voor jou?

Je hebt al enige ervaring opgedaan als planeconoom en hebt de ambitie om onder begeleiding van en samenwerking met de senior planeconoom jezelf te ontwikkelen tot een volwaardige planeconoom.  

 

Wat zegt je collega?

“Naast de vraag “wat kost het” stelt de planeconoom zich steeds vaker de vraag “wat doet het voor de stad?”. De planeconoom wordt geacht ontwikkelopgaven niet meer enkel vanuit een puur financieel oogpunt te beoordelen, maar vanuit een breder perspectief mee te denken in de business case.”

 

De afgelopen 1-3 jaar heb je al eerste stappen gemaakt in de functie van planeconoom. In de periode heb je leren onderhandelen en samenwerken met interne en externe partijen, weet je dat je met een flexibele en proactieve houding verder komt en heb je kunnen oefenen met het plannen en organiseren van je to do lijst.

 

Verder herken je jezelf in de onderstaande punten:

·      HBO+ of WO-opleiding, richting vastgoedeconomie en/of planologie;

·      Je bent op de hoogte van de laatste maatschappelijke en economische ontwikkelingen;

·      Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

 

De volgende competenties passen goed bij jou en kan je voorbeelden van geven:

  • Klantgerichtheid;

·      Nauwkeurigheid;

·      Resultaatgericht;

·      Probleem oplossend vermogen;

·      Analytisch vermogen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten