Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance planeconoom (zzp)

Geplaatst 14 okt. 2022
Project ID: YIS 9122249
Plaats
Weert, Limburg
Uren
18 uur/week
Periode
11 maanden, 4 weken
Start: 1 nov. 2022
Einde: 1 nov. 2023
Tarief
75 - 95 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 28 okt. 2022 17:00

Startdatum: 1-11-2022

Verwachte duur opdracht: 1 jaar

Functieschaal 11

Aantal uur per week 18

Tariefindicatie: € 85-95 ( afhankelijk van ervaring)

We zoeken een planeconoom met ruime ervaring op grondexploitatie.

 

 

Het team Ruimtelijke Ontwikkeling (ongeveer 27 collega’s) van de gemeente Weert is onderdeel van de afdeling Ruimte en Economie. Een enthousiaste afdeling die zich met veel ambitie inzet voor de toekomst van Weert. De afdeling bestaat uit 2 teams, team Vastgoed en team Ruimtelijke Ontwikkeling. Er werken in totaal ca. 45 medewerkers op het terrein van economie, duurzaamheid, mobiliteit, milieu, accountmanagement, water, groen, wonen, ruimtelijke ontwikkeling, grondexploitatie en vastgoed. Onlangs is de strategische visie vastgesteld en werken we aan de vertaalslag naar beleid en uitvoering. Ook zijn we enthousiast bezig met de verdere invoering van de Omgevingswet en als onderdeel daarvan met de Omgevingsvisie.

 

Werken als Planeconoom

Als ervaren planeconoom ben je samen met de planeconomen en de vastgoedadviseur de spin in het web binnen onze gemeentelijke wereld van gebiedsontwikkeling. Je beheert lopende grondexploitaties en initieert, begeleidt en toetst ruimtelijke plannen in financieel-economische zin. Je bent verantwoordelijk voor de voorbereiding, opstelling en herziening van financiële haalbaarheidsberekeningen, risicoanalyses, exploitatieberekeningen van ruimtelijke plannen en herzien/actualiseren van diverse beleidsdocumenten. Ook adviseer je, in financiële zin, bij ontwikkelings- en herstructureringsplannen en gebiedsontwikkelingsvraagstukken. Je bent betrokken bij onderhandelingen met projectontwikkelaars en woningbouwcorporaties. Je denkt mee, je bedenkt en initieert oplossingsrichtingen en stuurt daarmee op de optimalisatie van de grondopbrengst in relatie tot de gemeentelijke ruimtelijk ambities. Kortom: het meedenken in het proces van waarde creatie en in grondbeleid in algemene zin. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het risicomanagement binnen het grondbedrijf en voor (deel)producten in de periodieke P&C cyclus, waaronder het Meerjarenperspectief Grondexploitaties.

 

Een greep uit je takenpakket:

·       Je bent als planeconoom betrokken bij de ontwikkeling van de ontwikkelingsprojecten. Je verricht haalbaarheidsstudies, adviseert de projectgroep en verzorgt de financiële informatie. Je hebt een goed beoordelingsvermogen. Je bent in staat om stevig vanuit het financiële belang te adviseren. Met behoud van overzicht en medeverantwoordelijkheid voor het project.

·       Je speelt een belangrijke rol in het opstellen van de jaarrekening/MPGV en de begroting van het grondbedrijf. Daarnaast verzorg je de planning & control cyclus van je eigen projecten. Je bewaakt en optimaliseert de informatieprocessen van je projecten en de gevolgen daarvan voor het vastgoedbedrijf.

·       Je bent actief betrokken bij de financiële analyse van plannen van derden. Dit doe je door het opstellen van exploitatieplanberekeningen, het maken van plankostenscans en de financiële componenten in de anterieure overeenkomsten.

·       Het mede opstellen/ vormen van beleid zoals de nota grondbeleid, grondprijsbeleid en Bovenwijkse voorzieningen.

 

Jouw kwaliteiten

·       Je hebt overtuigingskracht en goede adviesvaardigheden.

·       Affiniteit met gebiedsontwikkeling en vastgoed.

·       Je bent samenwerkingsgericht.

·       Je kunt goed omgaan met weerstand en weet die passend om te buigen.

·       Goede analytische en communicatieve vaardigheden.

·       Je bent proactief ingesteld en hebt een zelfstandige houding.

·       Energieke instelling, stressbestendig en doortastend.

·       Stelt zich op als teamspeler, met oog voor transparantie en integriteit.

·       Je hebt passie voor je vak. 

 

Jouw achtergrond

·       Een relevante opleiding op HBO/ WO-niveau met financieel/economische specialisatie.

·       Ervaring als planeconoom met een goed inzicht in het gemeentelijk grondbedrijf en de plaats van het grondbedrijf binnen de gemeente.

·       In staat zijn om residuele grondwaardeberekeningen op te stellen en diverse soorten exploitatieberekeningen van derden te analyseren.

·       Beschikt over actuele kennis van wet- en regelgeving. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten