Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance planeconoom (zzp)

Geplaatst 13 jan. 2022
Project ID: YIS 9107656
Plaats
Waalre
Uren
8 uur/week
Periode
11 maanden
Start: 1 feb. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 20-01 12:00

Startdatum 1 februari 2022

Einddatum: 31 december 2022

Aantal uur per week: 8

Schaal 9/10

 

Als planeconoom ben je verantwoordelijk voor de financieel-economische aspecten van gebiedsontwikkelingen. Samen met projectleiders en financieel adviseurs heb je een leidende rol bij de gemeentelijke grondexploitaties (Grondbedrijf). Je stelt de grondexploitaties op en beheert deze. Maar ook toets je grondexploitaties en risicoanalyses van derden. Een belangrijk accent in Waalre ligt op woningbouwplannen. Ook integrale gebiedsontwikkelingen met meerdere partijen en diverse functies zijn voor jou bekend terrein. Als de financieel-economisch expert van de gemeente komt een breed pallet van werkzaamheden voorbij, passend bij aard en schaal van een kleine gemeente als Waalre:

 

exploitatieberekeningen, financiële en markttechnische haalbaarheidsstudies , risicoanalyses en beheersmaatregelen om deze risico's te managen. Daarnaast adviseer en begeleid je de gemeentelijke projectleiders (in financiële zin) over zaken als gronduitgifte, kostenverhaal, financiële constructies en samenwerkingsvormen (af te sluiten grond- en exploitatieovereenkomsten). Als continue factor daarbij lever je jouw bijdrage aan de gemeentelijk Planning en Control-cyclus van begroting, tussentijdse rapportages en jaarrekening.

 

 

We zijn op zoek naar een ervaren (senior) adviseur die snel zelfstandig aan de gang kan en -belangrijk!- aantoonbare affiniteit heeft met planeconomische werkzaamheden in een kleine gemeente als Waalre.

HBO/WO werk- en denkniveau en bij voorkeur opleiding richting financiën/economie; 

• Een aantal jaren recente werkervaring in een soortgelijke functie (bij voorkeur bij gemeenten); 

• Kennis van gebiedsontwikkeling, ruimtelijke ordening, vastgoed en grondzaken; 

• actuele kennis van wet- en regelgeving o.a. Omgevingswet, BBV, Wro/Bro, Vpb, staatssteun, Wet Markt en Overheid; 

• Kennis van en ervaring met rekenmodellen en administratie-programma's is een pre; 

• Kennis van en ervaring met het werken met een planning & control-cyclus; 

• Je weet goed om te gaan met bestuurlijke en politieke verhoudingen en je hebt oog voor tegenstrijdige belangen en weet compromissen te sluiten. 

• Analytisch en communicatief sterk

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten