Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance performance Tester (zzp)

Geplaatst 7 dec. 2022
Project ID: YIS 9125123
Plaats
Apeldoorn, Gelderland
Uren
36 uur/week
Periode
Start: 2 jan. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 14 dec. 2022 12:00

Belastingdienst B/cao

Startdatum inzet : 15 december 2022

Tijdelijke functie, met optie op vast

Uren per week : 36

Uurtarief (maximaal) : €90,-

Standplaats (in overleg) : Apeldoorn


We zoeken een tester met inzicht, overzicht en overwicht. Je primaire taak is het testen vanuit performance perspectief van alle door IV- interactie opgeleverde producten voor het zakelijk- en/of het douaneportaal (inclusief de bijbehorende formulieren).

Het werk houdt in het begeleiden van de systeemontwikkeling en het doen van performancetesten gedurende het gehele ontwikkeltraject (van architectuurconcept tot en met de testfases). We streven naar een zo vroeg mogelijke detectie van performance bottlenecks. Je moet er dus voor zorgen, dat de applicatie voldoet aan de gestelde performance-eisen. Je geeft architecten, ontwerpers, en bouwers vroegtijdig inzicht in de consequenties voor de performance van hun keuzes. Om je werk zo effectief mogelijk te doen, werk je nauw samen met het Performance Competence Center van DCS. Je werk bestaat uit het vormen van een oordeel over de kwaliteit van de opgeleverde producten, het maken van een opzet (bepalen scope, meetpunten, diepgang, opstellen testcases, loadmodellen, testaanpak), het uitvoeren van testen t.a.v. performance en robuustheid en het adviseren over performance en het rapporteren daarover.

Voor het uitvoeren van de performancetesten voor het zakelijk- en het douaneportaal van IV-interactie ben jij de testcapaciteit die IV-interactie levert en je werkt daarbij samen met het PCC. Het PCC binnen DCS heeft als doel de performance van de systemen op een hoog peil te brengen en te houden. Jij doet dit vanuit de context van de releasetrain van IV-interactie. We verwachten dan ook van je, dat je als volwaardig teamlid participeert binnen het team en mede de plannen realiseert en - indien nodig - contacten onderhoudt met partijen buiten de releasetrain t.b.v. het performancetesten.

Achtergrond Opdracht:

De MijnPortalentrein van Interactie Online is georganiseerd als een Agile Release Train (ART) met 15 scrumteams. Om al die teams gecoördineerd te laten werken gebruiken we SAFe. Binnen deze kaders verzorgen de teams de systeemontwikkeling. Als performancetester werkt je vanuit het systemteam. Het systemteam binnen GV IV-Interactie is een van de teams in de ART en verzorgt de ondersteuning van de ART. Het systemteam levert voor de ART de infrastructuur waarop ontwikkeld wordt, verzorgt regressietesten in de acceptatie-keten omgevingen van de drie valuestreams en verzorgt de advisering over en het testen van de performance van de ontwikkelde producten in de valuestreams. Bij performance(testen) is nauwe samenwerking met het Performance Competence Center (PCC) van DCS vereist.

  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;

  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring op gebied van testen binnen IT;

  • Je hebt kennis van (of bent gecertificeerd in) TMAP en/of ISTQB;

  • Je hebt ervaring met performance testen en testautomatisering.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten