Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance organisatieadviseur florerend Biesboschcentrum

Geplaatst 20 sep. 2024
Project ID: YIS 9166176
Plaats
Dordrecht, Hybride
Uren
18 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 20 mrt. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 26 sep. 2024 12:00

Startdatum: z.s.m.

Duur voor nu: 3 maanden met optie tot verlenging

Reden inhuur: Expertise aangaande doorontwikkeling biesboschcentrum

Schaal: 11 Gemeente CAO op basis van kennis en ervaring

Aantal uren: gemiddeld 18 uur per week.

In deze rol is hybride werken mogelijk. Werken op kantoor geniet de voorkeur

Richttarief: €99,- all-in richttarief


Bij het Biesboschcentrum Dordrecht krijg je de unieke kans om het plan "Florerend Biesboschcentrum" tot leven te brengen! Jij zorgt ervoor dat het centrum groeit in impact en efficiëntie, en dat er meer inkomsten worden gegenereerd. Dit doe je in nauwe samenwerking met enthousiaste partners, collega’s en beleidsmakers.


Waar kom je te werken?

Dordrecht is een stad vol ambities, met een roemrijk verleden én grootse plannen voor de toekomst. De maatschappelijke opgaven staan centraal. Samen met de partners in de stad en regio werkt men aan het realiseren daarvan. 

Werken bij Dordrecht is werken bij een gemeente met ambitie. Dordrecht loopt voorop in innovatie. We zeggen dat niet snel, want dat zit niet in ons karakter. Maar als je onze ambities leert kennen dan merk je dat we te maken hebben met complexe en hele interessante uitdagingen die we ook weten te realiseren. Binnen onze compacte stad kunnen wij onze ambities alleen realiseren met onze betrokken mensen. Die zijn er en er is ruimte voor meer.


Biesbosch Centrum Dordrecht

Het Biesboschcentrum Dordrecht (BCD) is sinds 2021 een onderdeel van de gemeente Dordrecht. Daarvoor was het centrum en het personeel dat er werkt een onderdeel van een gemeenschappelijke regeling voor de Biesbosch.

Het BCD is een belangrijke plek voor de gemeente Dordrecht en biedt daardoor veel mogelijkheden. Het BCD is een entreepoort naar het Nationaal Park de Biesbosch voor inwoners en toeristen, waar ze kennis maken met dit gebied en de natuur kunnen beleven op steenworp afstand van de binnenstad.

De gemeente Dordrecht wil graag een verbetering van de kwaliteit van de Biesbosch maar wil ook graag dat er meer mogelijkheden komen om inkomsten te genereren. Ook moet de samenhang tussen de activiteiten van het BCD en de gemeentelijke beleidsafdelingen worden verstevigt.

In 2024 is het Planadvies "Florerend Biesboschcentrum Dordrecht" opgesteld. In dit plan worden voorstellen gedaan die de bedrijfsvoering, de effectiviteit en de positionering kunnen verbeteren. Daarnaast zijn er voorstellen gedaan die ertoe kunnen leiden dat het centrum meer inkomsten verwerft.


Wat ga je doen?

De opdracht borduurt voort op de aanbevelingen in het plan. De gemeente Dordrecht wil verder gaan met de implementatie en uitwerking van deze aanbevelingen.

Implementatie

De implementatie moet worden gedaan in co-creatie en dialoog met de medewerkers van het BCD, indien nodig de beleidsafdelingen van de gemeente Dordrecht en met de maatschappelijke partners van het Biesboschnetwerk. 

Uitwerking en consultatie

Sommige aanbevelingen moeten nog nader worden uitgewerkt en nog voor inspraak worden voorgelegd. In overleg met de Teamleider en de projectleider kunnen de volgende acties nodig zijn: 

  • Verder uitwerken en doorberekenen,

  • Toetsen van de aanbevelingen bij de partijen die onderdeel zijn van het Biesboschnetwerk 

  • Afstemming bij de beleidsadviseurs van de gemeente Dordrecht

  • Consultatie van de gemeenteraad van Dordrecht


Hybride werkwijze

Gedurende het proces kunnen zich nieuwe inzichten en/of ontwikkelingen voordoen. Hier moet tijd en ruimte voor zijn en dan wordt, in overleg met de teamleider/projectleider bekeken welke werkzaamheden hier concreet uit voortvloeien. Flexibiliteit is hierbij een voorwaarde.

Wat neem je mee?

  • Relevante opleiding (marketing, toerisme, hospitality, commerciële economie, bedrijfskunde) op minimaal HBO-niveau.

  • Ervaring met soortgelijke opdrachten waar analyse, advisering, marketing en planvorming elkaar raken.

  • Affiniteit met het werkveld van natuur- en milieueducatie, recreatie en toerisme, sport, cultuur of andere publieksvoorzieningen.

  • Ervaring met het in kaart brengen van het ‘financieringslandschap’ en de subsidiemogelijkheden van een organisatie als BCD.

  • Ervaring met het werken bij non-profit organisaties of overheden(pré)

  • Ervaring met het samenwerken en bij elkaar brengen van actoren en stakeholders.

  • Bekend met de actoren en stakeholders van het Biesboschnetwerk waarvan het BCD deel uitmaakt. 



Daarnaast zijn we op zoek naar iemand met de volgende competenties:


Omgevingsbewustzijn

  • Je bent in staat om de dwarsverbanden te zien tussen de interne klant(gemeente Dordrecht) en snapt de belangen van de klant hierin;

  • Je bent in staat om te netwerken en de belangen en wensen van de partijen rondom het Biesboschnetwerk te begrijpen en in te bedden in de aanpak

  • Je weet hoe je met verschillende stakeholders om dient te gaan en bent in staat om hen te enthousiasmeren.

  • Ervaring met het financieringslandschap in combinatie met een gemeente is een dikke pré;

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten