Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance omgevingsmanager Rivium (zzp)

Geplaatst 28 apr. 2023
Project ID: YIS 9132774
Plaats
Capelle aan den IJssel, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
2 jaren
Start: 15 mei 2023
Einde: 9 mei 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 5 mei 2023 12:00

Startdatum inzet: 15-5-2023 (in overleg)

Einddatum inzet: 9-5-2025

Uren per week: 24-32 uur per week inzet, hybride mogelijk, voorkeur voor minimaal 3 dagen fysiek aanwezig

Schaal10


Jouw rol

Jouw rol is het zorgdragen voor goede communicatie over het project Rivium naar alle stakeholders. Daarnaast ben je het centrale aanspreekpunt voor de omgeving en het gezicht van het participatie traject.

Je houdt je bezig met:

·        Je bent verantwoordelijk voor het opstellen, periodiek actualiseren en uitvoeren van de communicatie rondom de realisatie van het Rivium (zowel naar professionele stakeholders als naar omwonenden/gebruikers van het gebied)

·        Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het participatietraject van de ruimtelijke procedures

·        Je stemt de communicatie over het Rivium af met de coalitie van ontwikkelaars

·        Je bent verantwoordelijk voor het beheren van actuele informatie op de website

·        Je adviseert het projectmanagement en bestuur over communicatie en participatie inzake Rivium

·        Je beheert en geeft, waar nodig, invulling aan externe verzoeken om het Rivium te promoten.

Rivium

Rivium is een nieuwe spannende stadswijk aan de Maas, voor mensen met lef, mensen die willen pionieren, voor ondernemerschap, creativiteit en opgestroopte mouwen. Bestaande en nieuwe kwaliteiten zorgen voor aantrekkelijke contrasten die mensen boeien, nu en in de toekomst.” Een bouwopgave ruim 5.000 woningen en voorzieningen in het gebied dat nu nog wordt gekenmerkt door kantoren. Het Nieuwe Rivium wordt een hip woon-werkterrein, met diverse voorzieningen zoals horecagelegenheden en detailhandel; “een verrassend stadsgevoel aan de rand van Capelle aan den IJssel”.

De afdeling Stadsontwikkeling is de motor achter dit plan. Het planteam Rivium staat voor lef, durf, dingen anders doen, maar wel met een goed onderbouwde visie. (zie ook https://wijwillendit.nl/capelle-aan-den-ijssel/project/het-nieuwe-rivium) en https://www.riviumdistrict.nl/

Jouw profiel:

Wij denken dat jij met de volgende kwaliteiten goed invulling kunt geven aan deze functie:

·        Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau op het gebied van omgevingsmanagement of communicatie. Het is daarnaast fijn als je affiniteit hebt met milieu en RO in een gemeentelijke context (oa bestuursrechtelijke procedures).

·        Aantal jaren werkervaring op het vakgebied, het liefst bij een gemeente

·        Je bent een natuurlijke verbinder, initiatiefrijk, kunt goed schakelen en hebt een sterk planmatig en organiserend vermogen

·        Je vindt de afwisseling tussen goede samenwerking en zelfstandig doorpakken en resultaten halen prettig. Je staat daarbij sterk in je schoenen en weet te overtuigen vanuit inhoud en expertise

·        Het is prettig als je minimaal 3 dagen fysiek aanwezig kunt zijn.

Daarom werken voor Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel is een gemeente met het mooiste aantal inwoners dat er bestaat. Groot genoeg om te werken met de uitdagingen en complexiteit die bij een grote stad horen. Klein genoeg om op individueel niveau echt verschil te maken. Je bent onderdeel van een gezellige, hechte en slagvaardige organisatie. Leren doen we samen. Met collega’s en inwoners. Van én met elkaar. We zijn altijd op zoek naar verbetering, met de middelen en het lef om dingen anders aan te pakken.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten