Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance omgevingsmanager invoering camerahandhaving voetgangersgebieden (zzp)

Geplaatst 15 jun. 2022
Project ID: YIS 9116261
Plaats
Helmond, Noord-Brabant
Uren
12 uur/week
Periode
9 maanden
Start: 4 jul. 2022
Einde: 1 apr. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 22 jun. 2022 10:00

Uren: gemiddeld 8-12 uur per week afhankelijk van de fase van het project.

Beoogde startdatum ligt in juli tm mrt '23. Juli staat voornamelijk in het teken van kennismaken en informatie ophalen waarna het project echt gaat lopen in september. 

Tarief conform cao gemeenten schaal 11.


 

De omgevingsmanager is verantwoordelijk voor alle communicatie rondom de invoering van de camerahandhaving. 

Het is belangrijk dat iemand kennis heeft van stakeholdermanagement/participatietrajecten en omgevingsbewust is. 

Daarnaast is affiniteit met het thema mobiliteit gewenst. 


 

Als omgevingsmanager houd je, samen met de vakinhoudelijke collega’s en team communicatie, regie over de invoering/implementatie van camerahandhaving bij de voetgangerszones in Helmond. 

Als omgevingsmanager zorg jij ervoor dat alle communicatie rondom de invoering van de maatregelen (die voortkomen uit het besluit om de poller installaties te vervangen door camerahandhaving) soepel verloopt. 

Jij zorgt ervoor dat we de juiste vertaalslag maken naar de Helmondse inwoners, ondernemers en instellingen, zodat zij goed op de hoogte zijn van de maatregelen die in 2022 worden ingevoerd.

 

Vanuit jouw rol als omgevingsmanager ben je dan ook continu bezig om de verschillende spelers binnen het project op de juiste manier te betrekken bij de plannen.

 

Je houdt binnen deze rol regie over alle communicatie rondom de invoering van camerahandhaving bij voetgangerszones:

  • uitwerken van een strategisch communicatieplan met bijbehorende kernboodschap(pen);
  • het terugkoppelen van signalen van buiten en hier actie op ondernemen. Kansen en bedreigingen signaleren en hierop inspelen;
  • effectief schakelen met het bestuur en betrokken organisaties en instellingen (bijv. hulpdiensten en ondernemersverenigingen);
  • het vertalen van de maatregelen naar heldere communicatie-uitingen voor allerlei kanalen om inwoners op een goede manier te informeren over de maatregelen die per 2022 worden ingevoerd;
  • samen met team communicatie communicatiecampagnes ontwikkelen en uitwerken voor een soepele invoering van camerahandhaving bij de voetgangerszones in Helmond;
  • communicatie over de resultaten van de invoering van camerahandhaving richting de raad en inwoners;
  • het redigeren van teksten, waaronder bewonersbrieven en raadsinformatiebrieven.

 

 

Jij brengt mee:

Jij bent de verbinder binnen dit project en weet goed om te gaan met weerstand. 

Daarnaast is het hebben van politiek-bestuurlijke sensitiviteit enorm belangrijk. Jij voelt haarfijn aan wanneer er richting het college of de raad geschakeld moet worden. 

Als omgevingsmanager heb je zowel ervaring op gebied van communicatie als ervaring met omgevingsmanagement en complexe participatietrajecten. 

Je bent strategisch onderlegd, maar je vindt het ook leuk om uitvoerend bezig te zijn. Jij weet van aanpakken, neemt initiatief en komt met creatieve ideeën. Tot slot is het van belang dat je affiniteit hebt met het thema mobiliteit.

 

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. 

Natuurlijk heeft de gemeente nog steeds veel te maken met regelgeving die moet worden gehandhaafd, maar in veel gevallen is er ruimte om samen met anderen tot oplossingen te komen. Het standaard antwoord is niet ‘Nee, mits’, maar ‘Ja, tenzij’.

 

Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten