Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance omgevingsmanager gebiedsontwikkeling (zzp)

Geplaatst 17 feb. 2024
Project ID: YIS 9149719
Plaats
Sliedrecht, Hybride
Uren
28 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 6 aug. 2024
Tarief
85 - 93 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 22 feb. 2024 10:00

Startdatum: z.s.m.

Uren: tussen 24-32

Duur: 1 jaar, met optie op verlenging

Schaal: tarief conform schaal 11, richt tarief 93

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



We zijn op zoek naar een proactieve en ervaren professional die gepassioneerd is over gebiedsontwikkeling en sterk is in het creëren van synergie tussen projecten en de lokale omgeving. Als sleutelfiguur ben je verantwoordelijk voor het coördineren en beheren van de relaties tussen alle betrokken partijen en de omgeving, waarbij je zorgt voor optimale interactie en afstemming tussen de belangen van de omgeving en de ontwikkelingsdoelstellingen.

Projectbeschrijving:

Je speelt een cruciale rol in de realisatie van het programma ruimtelijke vernieuwing van de Gemeente Sliedrecht, wat bestaat uit drie ambitieuze projecten: binnenstedelijke herstructurering, een groene Noord-zuidverbinding en een grootschalig nieuwbouwproject in de polder.

Je verantwoordelijkheden omvatten het effectief beheren van stakeholders in dit proces, waarbij je de schakel bent tussen de belanghebbenden en de gebiedsontwikkeling.

Voor het project binnenstedelijke herstructurering werk je nauw samen met corporaties, lokale bewoners, adviesgroepen, overheidsinstanties, projectontwikkelaars en andere relevante partijen, om ervoor te zorgen dat hun stem gehoord wordt en hun belangen gewaarborgd zijn gedurende het gehele project.

Voor de groene Noord-zuidverbinding vervul je een essentiële rol in het ondersteunen van verenigingen, bewoners en gemeenschapsorganisaties die door deze ontwikkelingen worden beïnvloed. Door effectieve communicatie, inzicht en ondersteuning draag je zorg voor een soepele overgang en integratie van deze verenigingen in het gewijzigde gebied.

Voor de nieuwbouwwijk in de polder omvat jouw taak niet alleen het vertegenwoordigen van belanghebbenden, maar ook het smeden van sociale banden en relaties die de gemeenschap versterken. Je zal de brug slaan tussen het nieuwe en bestaande, en tegelijkertijd een nieuwe woonomgeving mee realiseren die een verrijking vormt voor de omgeving voor de bestaande en toekomstige bewoners.

Je zult een sleutelrol vervullen bij het creëren van een duurzame, geïntegreerde en leefbare omgeving die de gemeenschap verenigt en versterkt.

Taakomschrijving en resultaatsverwachting:

  • Actief coördineren en beheren van de relaties tussen de projectontwikkelaars, lokale gemeenschappen, overheden en andere belanghebbenden.

  • Zorgen voor een soepele communicatie en informatie-uitwisseling tussen alle betrokken partijen, waarbij rekening wordt gehouden met verschillende perspectieven en belangen.

  • Identificeren van mogelijke risico's, uitdagingen en kansen die van invloed kunnen zijn op de gebiedsontwikkeling, en het ontwikkelen van passende strategieën om deze aan te pakken.

  • Implementeren van community-engagementinitiatieven en participatieprogramma's om de lokale gemeenschap actief te betrekken bij de ontwikkeling.



Functie-eisen:

  • Minimaal 3 jaar ervaring in omgevingsmanagement, bij voorkeur in gebiedsontwikkeling of vastgoedprojecten.

  • Sterke communicatie- en onderhandelingsvaardigheden, in staat om effectief te schakelen tussen verschillende belanghebbenden.

  • Ervaring met stakeholdermanagement en het opzetten van participatieprocessen.

  • HBO/WO denkniveau.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten