Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak of bv waarvan enig bestuurder, VOF niet mogelijk) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance omgevingsmanager (zzp)

Posted Mar 15, 2023
Project ID: YIS 9130378
Location
Helmond , Noord-Brabant
Duration
1 jaar
(Apr 3, 2023 - Mar 31, 2024)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Mar 22, 2023 2:00 PM

Startdatum inzet: 3-4-2023

Einddatum inzet: 31-3-2024

Uren per week: 36,00

Standplaats: Helmond


Helmond is een stad die continu in ontwikkeling is. Als omgevingsmanager ben je samen met de projectmanager elke dag bezig met het ontwikkelen en in stand houden van een veilige, prettige, gezonde en duurzame openbare ruimte voor de burgers, bedrijven en gebruikers van de stad. Wij bouwen iedere dag aan de toekomst van Helmond. Samen met je collega’s werk je in een dienstverlenende organisatie en werk je elke dag mee aan deze ontwikkeling.


Jij bent verantwoordelijk voor het beheer van de relaties met de omgeving van (lokale) overheden, waterschappen, e.d. en de sociaal maatschappelijke omgeving van het project. Ook verantwoordelijk voor het geheel van activiteiten, gericht op verkennen en betrekken van alle stakeholders, met als doel (gezamenlijke) doelstellingen te onderkennen en te realiseren.


Jij bent het aanspreekpunt voor alle stakeholders, registreert en behandelt vragen en klachten rondom de initiatie/ontwerp en realisatiefase van de projecten en verzorgt actief communicatie en draagvlak via keukentafelgesprekken, (bewoners)bijeenkomsten en (nieuws)brieven.


De omgevingsmanager draagt zorg voor het in kaart brengen, aanvragen en verkrijgen van alle benodigde vergunningen en stelt samen met de projectmanager het (project)plan en het plan van aanpak op.


Je bent samen met de collega’s mede verantwoordelijk voor de kwaliteit van de stad en werk je aan de kernwaarden vertrouwen, verbinding, trots en innovatie.


Concreet zijn jouw taken en verantwoordelijkheden;


Omgevingsmanagement (communicatie participatie)

Draagt via omgevingsmanagement (actieve beïnvloeding van in- en externe stakeholders) zorg voor het creëren van draagvlak en verbinding voor de uitvoering van projecten in de openbare ruimte.

• Zorgt met stakeholder analyses voor het actief opbouwen en onderhouden van een relatienetwerk, voor een soepele uitvoering van de projecten en omgevingsrisico’s te beperken.

• Treedt op als aanspreekpunt binnen en buiten de organisatie voor de diverse projecten binnen het team.

• Organiseert keukentafelgesprekken en (bewoners)bijeenkomsten en stelt communicatie, zoals (nieuws)brieven op voor alle belanghebbenden.

• Inventariseert de benodigde vergunningen en draagt zorg voor het aanvragen en verkrijgen van alle benodigde vergunningen die nodig zijn voor de uitvoering van de projecten.


Projectoverleg/overleg werkgroepen

• Organiseert afstemming via het projectoverleg en bij het project behorende overleg met werkgroepen.

• Treedt op als technisch voorzitter en verzorgt de agenda en inhoud van de diverse project overleggen.

• Verstrekt informatie over de voortgang van de projecten aan de stakeholders.

• Verzamelt informatie en inventariseert opinies bij de stakeholders en informeert het projectteam/de werkgroepen.


Projectbeheer

• Draagt zorg voor de uitvoering van het opstellen van het (project)plan en het plan van aanpak.

• Fungeert als sparringpartner voor de programmamanager/projectleiders.Organiseren en netwerken

• Is verantwoordelijk voor het zelfstandig organiseren van deelprojecten gericht op omgevingsmanagement.

• Organiseert samenspraak met relevante partijen (andere overheden, bedrijven en burgers e.d.) gericht op een soepele uitvoering en draagvlak van het project.

• Levert informatie over de uitvoering door het vastleggen van sturingsinformatie


De afdeling en het team

De afdeling Inrichting en Beheer Openbare Ruimte (IBOR) bestaat uit twee teams. Jouw basis is het team Ingenieursbureau (IB), bestaande uit ongeveer 40 collega’s. Het team bestaat uit onder andere projectmanagers, werkvoorbereiders, toezichthouders, technisch adviseurs en ondersteuners. De sfeer binnen het team is goed en we werken met veel plezier vanuit vakmanschap en pakken aan. Samen werken we aan een koersplan, we willen onze afdeling verder ontwikkelen, moderniseren en toewerken naar een optimaal efficiënte werkwijze.


Werken bij de Gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Helmond is een stad in beweging; continu wordt ingespeeld op de veranderende samenleving. Met vernieuwende en innovatieve ideeën brengt men de stad Helmond elke dag een beetje vooruit. Samen met tal van behulpzame collega’s werken zij met trots vanuit verbinding, vertrouwen en waardering elke dag aan een mooiere stad. Op dit moment wordt het nieuwe ‘Huis voor de Stad’ gebouwd, een modern en duurzaam stadskantoor en ontmoetingsplek. Ook jij kan maker van de Helmondse toekomst worden, we ontmoeten je graag!


Functie-eisen:

Je bent pragmatisch en hebt een goed inlevingsvermogen. Bent dienstverlenend en klantgericht. Je beschikt over HBO werk- en denkniveau, hebt aantoonbare en relevante werkervaring en je neemt mee;

• Vaardigheid in het plannen en coördineren van projecten en de samenhang tussen de verschillende aandachtsgebieden in de openbare ruimte

• Communicatief vaardig, klantgericht, sensitief, daadkrachtig en besluitvaardig.

• Helder en transparant kunnen communiceren; vertaling maken van technische werkzaamheden naar omgeving.

• Je voelt je thuis in een dynamische omgeving en kunt waar nodig flexibel meebewegen

• Proactief in het doen van voorstellen of andere oplossingen

Similar projects

+ Search all projects