Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance omgevingsmanager (zzp)

Posted Aug 10, 2022
Project ID: YIS 9119323
Location
Lansingerland , Zuid-Holland
Duration
4 maanden
(Aug 22, 2022 - Dec 31, 2022)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Aug 16, 2022 12:00 PM

Start datum: 22-08-2022

Einddatum: 31-12-2022

Uren per week: 36

 

Welke uitdaging bieden wij

Je zorgt voor de juiste vertaling van eisen en voorwaarden in de ontwikkeling van complexe projecten. De inpassing van de A13/A16 en de woningbouwlocatie Wilderszijde, zijn twee van deze projecten waar jij het omgevingsmanagement voor verzorgt. Je draagt de verantwoordelijkheid voor het omgevingsmanagement, waarbij je de afstemming zoekt met diverse stakeholders. De stakeholders zijn talrijk, waaronder het Rijk, buurgemeenten, grondeigenaren en aannemers.

Welke verantwoordelijkheden krijg je

Het belangrijkste is dat jij project- en omgevingsbelangen zo goed mogelijk op elkaar afstemt. Je vertaalt hiervoor de technische projectinformatie naar begrijpelijke taal voor overleggen met directie, wethouders en/of externe stakeholders. Je krijgt een brede verantwoordelijkheid, waaronder de volgende werkzaamheden:

· Je coördineert de totstandkoming van de juiste beheerparagrafen en de financiële budgetten naar aanleiding van grote nieuwbouw/ontwikkelprojecten en overnames van grondareaal van medeoverheden;

· Je regisseert de inbreng van eisen, wensen en randvoorwaarden vanuit de projectomgeving bij de gemeentelijke organisatie en omgekeerd;

· Je creëert draagvlak voor te maken keuzes en eventuele probleem(h)erkenning van het project.

 

Waar ben je goed in

Je bent een echte verbinder en netwerker, zowel binnen de organisatie als daarbuiten. Je schakelt makkelijk met interne projectleiders en externe stakeholders om contact mee te maken en te onderhouden. Zowel op strategisch als bestuurlijk vlak weet jij de juiste toon aan te slaan. Je stuurt op resultaten en maakt heldere afspraken over verwachtingen en vervolgstappen. Bij mogelijke weerstand treed je tijdig in gesprek en creëer je draagvlak voor jouw ideeën en visie. Je houdt hierbij ook oog voor andere belangen en stuurt op een win-win situatie om een gezamenlijke resultaten behaald kunnen worden. Zowel zelfstandig als in een team werk je resultaatgericht, je maakt gerichte en efficiënte keuzes om concrete doelen te bereiken.

Op welke ervaring bouw je verder

Voor deze rol zoeken wij voornamelijk iemand die de technische wensen en eisen kan vertalen binnen diverse overlegstructuren. Hierin is stevigheid, doortastendheid en een kritische blik belangrijk. Hiernaast vragen wij de volgende werkervaring:

· Aantoonbaar academisch werk- en denkniveau;

· Aantoonbare werkervaring in omgevingsmanagement, bij voorkeur met civieltechnische projecten; en

· Meerdere jaren werkervaring in een functie waarin stakeholdermanagement een grote rol speelt.

Similar projects

+ Search all projects