Gemeenteprojecten
Freelance netwerkcoördinator jeugd expertisenetwerk Noord-Nederland (zzp)
Startdatum: zsm
Duur:t/m 31-03-2025
Inzet: 36 uren per week
Schaal 12, cao Gemeenten
Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst
Wil jij het netwerk in Noord-Nederland (Drenthe, Friesland en Groningen) coördineren dat duurzame oplossingen zoekt voor jongeren en gezinnen met complexe hulpvragen? Voor de gemeente Groningen, directie Maatschappelijke Ontwikkeling, zijn wij op zoek naar een netwerkcoördinator JENN voor 36 uren per week t/m 31-03-2025!
Achtergrondinformatie
JENN is een bovenregionaal netwerk dat zich richt op de provincies Drenthe, Friesland en Groningen. Binnen het kader van de ‘Regeling specifieke uitkering opzet expertisecentra jeugdhulp 2020’ is de gemeente Groningen aangewezen als coördinerende gemeente voor de jeugdregio’s in deze drie provincies, met betrekking tot de opzet en realisatie van het bovenregionale jeugdexpertisenetwerk.
Het doel van het bovenregionale Jeugd Expertisenetwerk Noord-Nederland (JENN) is om ervoor te zorgen dat jeugdigen, ouders en professionals met complexe hulpvragen niet tussen wal en schip vallen. Hierbij staat het perspectief van de jeugdigen en hun gezinnen centraal. Ze maken gebruik van het uitgebreide netwerk om samenwerking tussen uitvoering, beleid en bestuur te bevorderen, met als doel onvoorwaardelijke oplossingen te bieden voor jeugdhulpvragen. Door middel van netwerkgroepen en projectsubsidies leren ze voortdurend van ervaringen, goede praktijken en obstakels en passen ze deze kennis toe om de hulp aan jeugdigen en gezinnen te verbeteren. Ze blijven vastberaden, zelfs als de uitdagingen groot zijn.
Wat ga jij doen?
Als netwerkcoördinator vorm je de constante factor in het nastreven van de doelstellingen van JENN, ben je de drijvende kracht achter de gedachte van het netwerk en stimuleer je de implementatie van de JENN-aanpak. Tevens ben je verantwoordelijk voor het vormgeven van de noodzakelijke duurzame samenwerking om deze doelen te bereiken.
Jij bent:
· een verbinder en inspirator, die kan omgaan met tegengestelde belangen en relationele lenigheid bezit;
· een persoon waarvoor het bevorderen van samenwerking in netwerken voor complexe vraagstukken van nature komt;
· een netwerker pur sang, die snapt dat om uiteindelijk resultaten te kunnen halen zowel verbinding nodig is als het lef om spiegels voor te houden aan betrokkenen op zowel uitvoerend, beleidsmatig als bestuurlijk niveau;
· omgevingssensitief, met een sterk gevoel voor bestuurlijk verhoudingen en politieke processen. Dit in samenwerking doet met de betrokken gemeentelijke collega’s;
· diegene die het jaarplan JENN en de begroting opstelt;
· een leider, die tegelijkertijd controle houdt en goed samenwerkt met financiële experts en managers;
· in staat om samen met de gemeente (en het netwerk) te werken aan transparante en duidelijke werkprocessen;
· gemotiveerd om zich voor een langere periode te committeren aan de ambitie van het JENN.
Wat vragen wij van jou? Jij hebt:
· hebt een afgeronde WO-opleiding;
· ruime actuele relevante werkervaring met ontwikkel- en implementatietrajecten;
· beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en het vermogen om effectief te communiceren met verschillende belanghebbenden op alle niveaus van de organisatie;
· bent resultaatgericht, proactief, besluitvaardig en beschikt over een probleemoplossend vermogen;
· hebt affiniteit met het sociale domein;
· bent iemand die makkelijk een duurzaam netwerk opbouwt en onderhoudt. Er is intensieve samenwerking nodig met diverse collega’s binnen de gemeente als ook met externe partijen;
· je bent tegelijk resultaatgericht en diplomatiek waardoor je zorgt voor draagvlak, verbinding en resultaat.
Wat krijg je van ons?
· De mogelijkheid om eigen werktijden in te kunnen delen en deels thuis te werken.
Bedrijfsinformatie
De gemeente Groningen neemt een bijzondere positie in binnen deze samenwerking. Zij fungeert als coördinerende gemeente voor Drenthe, Friesland en Groningen, en zorgt voor de randvoorwaarden waarbinnen het JENN-netwerk kan opereren en de gestelde ambities kunnen worden gerealiseerd.
Als coördinator van het JENN werk je nauw samen met een zogenaamde ‘ankergroep’ bestaande uit een selecte vertegenwoordiging van gemeenten, jeugdhulporganisaties en ervaringsdeskundigen. Deze groep belichaamt de diverse perspectieven die binnen het netwerk aanwezig zijn.
Het JENN-netwerk omvat momenteel ongeveer 6 netwerkgroepen, maar afhankelijk van de behoeften kunnen er nieuwe netwerkgroepen worden gevormd. In de praktijk zul je voornamelijk veel tijd besteden aan het in contact komen met leden van het netwerk, het bijwonen van netwerkgroepen (ook digitaal), het aanmoedigen van ontwikkelingsinitiatieven en het monitoren van de resultaten.