Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance nazorgcoördinator Ex-gedetineerden (zzp)

Geplaatst 21 mrt. 2024
Project ID: YIS 9153426
Plaats
Horst, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 15 apr. 2024
Einde: 14 apr. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 27 mrt. 2024 13:00
  • € 83,- (All in);

  • 24 uur;

  • Startdatum 15-04-2024;

  • Opdracht tot 14-04-2025

  • Graag motivatie, beschikbaarheid en eventuele vakantieplannen opnemen in het CV


Dit zijn wij

De Zorg- en Veiligheidshuizen zijn een samenwerkingsverband tussen partners uit de strafrecht- en zorgketen, gemeentelijke partners en bestuur. Het gezamenlijke doel is de veiligheid en leefbaarheid in de te verbeteren. Dit doen we door:

-      procesregie te voeren op de complexere casussen (o.a. personen met ernstige zorgproblematiek en het (veelvuldig) plegen van overlast en criminaliteit).

-      te functioneren als expertisecentrum voor multidisciplinaire zorg- en veiligheidsproblematiek en als vraagbaak voor ketenpartners en professionals.

-      signaalfuncties af te geven voor relevante trends, ontwikkelingen en knelpunten in het beleid van ketenpartners of landelijk.

Een belangrijk thema voor de komende jaren is de doorontwikkeling voor de re-integratie van ex- gedetineerden met complexe problematiek. Om deze taak goed uit te voeren zoeken we een Nazorg coördinator ex-gedetineerden die samen met zijn of haar collega werkzaam is in het gebied Noord- en Midden-Limburg.

Je legt verantwoording af aan de manager van het ZVH Noord-Limburg

Dit ga je doen

Je gaat outreachend ondersteuning bieden aan inwoners die op meerdere leefgebieden moeilijkheden ervaren bij terugkeer uit detentie naar ‘buiten’. Vanuit dat kader worden trajectbegeleiders ex-gedetineerden ingezet die praktische `hands on’ begeleiding bieden. Dit hulpaanbod is op vrijwillige basis en je beschikt over het vermogen om deze vrijwilligheid te stimuleren waar die er nog niet is. De trajectbegeleider heeft vrije ruimte om te doen wat nodig is, binnen de grenzen van professioneel handelen en de wet- en regelgeving waaraan samenwerkingspartners zich te houden hebben. Dit alles in afstemming met Het Zorg- en Veiligheidshuis, gemeenten en de betrokken keten.

Jouw werkzaamheden

Het Zorg- en Veiligheidshuis krijgt een melding wanneer een inwoner uit Noord- of Midden-Limburg gedetineerd zit. De nazorgcoördinator is onderdeel van een multidisciplinair overleg waarin besloten wordt of een gedetineerde ondersteuning krijgt van de nazorgcoördinator op de verschillende leefgebieden tijdens en na detentie.

Concrete werkzaamheden zijn onder andere:

·        Bezoeken gedetineerde in de PI om hulpvragen te inventariseren

·        In kaart brengen van steunende factoren die bijdragen aan de re-integratie

·        Samen hulpvraag formuleren en (alvast) praktische zaken regelen

·        Onderscheid maken tussen ‘reguliere’ problematiek en ‘complexe’ problematiek

·        Na detentie praktisch ondersteunen waar nodig en op basis van de hulpvraag (bijvoorbeeld bezoeken aan sociale dienst, indicatie aanvragen, bezoeken aan zorgverleners)

·        Toeleiden naar en afstemmen met verschillende gemeentelijk afdelingen, zorginstellingen en andere relevante partijen

·        Monitoren bovenstaande afspraken

·        Deelname aan overleggen met ketenpartners


Herken jij jezelf in onderstaande?

·        Je bouwt makkelijk een netwerk op

·        je hebt een achtergrond in outreachend werk (bijv. bemoeizorg)

·        Je wordt enthousiast van casuïstiek met een zorgmijdend karakter.

·        Minimaal een afgeronde HBO opleiding

·        Je kunt omgaan met tegenslagen en weerstand

·        Kennis van sociale kaart in de regio Noord- en Midden-Limburg is een pre

·        Ruime ervaring met mensen met Licht Verstandelijke Beperking (al dan niet in combinatie met psychiatrische problemen), criminogene factoren, dak- en thuisloosheid en verslaving

·        Kennis van strafrecht is een pre

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten